0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Horgászvíz

Megújul a tó környéke

Csepreg - A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége csaknem 110 millió forintot nyert egy pályázaton. Ebből az összegből a megyében nyolc tó környezete újul meg, köztük a csepregi Téglagyári-tóé is.

A napokban a tónál helyszíni bejárást tartottak, amelyen a Sporthorgász Egyesület Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke, Puskás Norbert ismertette a helyi fejlesztéseket.
A bejáráson részt vett Vlasich Krisztián polgármester, Hárominé Orbán Erika alpolgármester, a képviselő-testület tagjai, valamint Farkas Norbert, a helyi horgászegyesület tagja.
Puskás Norbert elmondta: a fejlesztés célja, hogy a horgásztavak és környezetük az idelátogatók rekreációs igényeit minél jobban kiszolgálják, rendezettebb körülményeket biztosítsanak a szabadidő eltöltéséhez, segítve a természethez közeli állapotok kialakítását, törekedve annak megtartására.


Hárominé Orbán Erika és Horváth Gábor képviselők, Vlasich Krisztián polgármester, Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnöke, Farkas Norbert, a helyi horgászszövetség tagja és Szarka Anikó képviselő egyeztetnek a pályázat nyújtotta lehetőségekről. Fotó: Csepregi önkormányzat



A projekt során Csepregen nagy figyelmet fordítanak a Téglagyári-tó megközelíthetőségének javítására, az egyes útszakaszok helyreállítására, a parkolási lehetőségek bővítésére. Csepregen is fontos szempont a környezeti állapot megóvása, ezért hulladékgyűjtőket helyeznek ki, valamint környezetbarát építőanyagokat használnak. Kiemelt cél a mozgásukban korlátozottak számára megfelelő horgászállások kiépítése, a legtöbb horgásztónál, így Csepregen is lesz akadálymentes horgászhely.
A környezet megszépítésével élményteli időtöltést biztosíthatnak a nem horgászó családtagok részére is. Csepregen a gyerekes családok nagy örömére játszóteret alakítanak ki mászókával, csúszdával, homokozóval és hintával. A turistákra, kirándulókra is gondoltak a fejlesztés során: lesznek támlás padok, fedett rendezvénytér, információs tábla, tűzrakóhely, WC és zsindelytetős kerékpártároló is. A munkálatokat ősszel kezdik meg, és ha az időjárás és a természet engedi, jövő tavasszal már lehet élvezni a megújult horgásztó adta lehetőségeket.
Vlasich Krisztián polgármester kiemelte, hogy Csepreg önkormányzata és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége között szoros együttműködés alakult ki. A sikeres partnerségnek köszönhetően állami támogatással látványos fejlesztések valósulnak meg hamarosan a tónál. Az összesen elnyert 110 millió forint támogatásból ugyanis csaknem 6 millió forint érinti a csepregi fejlesztést.

- Nagyon örülünk az elnyert támogatásnak és annak, hogy jó döntést hoztunk akkor, amikor a tó működtetését a Puskás Norbert által vezetett szövetségre bíztuk, amelynek tagjai, hasonlóan hozzánk, jó gazda módjára gondolkodnak - tette hozzá a polgármester. - Fontos ez, hiszen Csepregen nagy hagyománya van a horgászatnak, sokan űzik hobbiként, de sportként is. Sokan profitálhatnak a beruházásból, többek között a Csepregi Horgász-egyesület is, de azok is élvezhetik előnyét, akik csak látogatóba érkeznek a városba egy kirándulás vagy nyaralás idejére.
A polgármester hangsúlyozta, hogy a most megvalósuló fejlesztés egy nagyobb turisztikai, a város bel- és külterületeit is érintő összetett koncepció szerves része.

- Csepregen ahogy eddig, úgy a jövőben is igyekszünk kihasználni minden fejlesztési lehetőséget, egyetlen fillért sem engedünk veszni hagyni - hangsúlyozta Vlasich Krisztián, aki egyúttal felhívta a figyelmet arra is, hogy az országban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a horgászat. - Kívánom, hogy mind az itt élők, mind az idelátogatók feledhetetlen örömökkel gazdagodjanak városunkban, és remélem, hogy ahogy a múltban, úgy a jövőben is szemtanúi lehetünk azoknak a jelentős fogásoknak, melyekkel horgászaink büszkélkedhetnek - zárta gondolatait a városvezető.
Cseszkó Tamás

Forrás: vaol.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk