0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Teszteltünk

Új év, új Serie...

A legújabb Competition Zoom Serie botok első bevetése

Azt gondolom, nem kell különösképpen elemeznünk azt, hogy az év első horgászatát miért várja mindannyiunk izgatottan. Sokan egyszerűen csak a négy fal közül kimozdulva, végre a vízparton szeretnénk kikapcsolódni, sokan viszont új ötleteket és az új szerzeményeinket szeretnénk élesben is kipróbálni.


A Feeder Competition márka nagyot lépett előre az új termékekkel.


Mi a Carp Zoom Feeder Team horgászai is várva-vártuk az év első horgászatát, de ez a várakozás idén kicsit hosszabbra sikeredett a mostanában megszokottnál. Vizeink még az előző év végén a jég fogságába estek és több mint két hónapig mit sem változott a helyzet. Az elmúlt években teljesen elszoktunk, az amúgy természetes és normálisnak számító téli kényszerpihenőktől. Aztán jött a február vége, mikor is egy hét leforgása alatt, sorra kiolvadtak állóvizeink és egyik napról a másikra újra nyüzsögni kezdett a horgásztársadalom.
Az első kedvező hírek hallatán mi sem bírtuk három napnál tovább. Bár még nem tudtuk, hogy hol fogunk kikötni, de abban biztosak voltunk, hogy valahol horgászni fogunk a hétvégén. Várakozásunkat csak tetézte, hogy még decemberben megérkeztek a Carp Zoom Feeder Competition termékcsaládjának újdonságai. Számos olyan termék érkezett, amiről már első találkozásnál tudtuk, hogy egy jól használható, kiváló termékkel fogja gazdagítani az eszköztárunkat. Ilyenek például az új EVA tálak és szerelékes táskák, amelyek praktikusságukkal, vagy az új méretekben is elérhető megújult Feeder Competition erőgumik, ami remek nyúlási tulajdonságaikkal fognak kiváló szolgálatot tenni a versenyeken.


Az új Serie botok nem csak minőségükben jelentenek komoly előrelépést, de küllemre is igazán tetszetősek.


A Feeder Competition család legújabb tagja két horgászbot, a Serie Fine és a Serie Method feederbotok, valamint egy új orsó is, ami a már jól ismert Feeder Cast 6000-es orsó kistestvére 3000-es méretben. Bármilyen tetszetős és ígéretes is egy orsó vagy egy horgászbot a szobában, róluk véleményt alkotni csakis éles bevetés során lehet.


Az új Feeder Cast 3000-es orsó. Csak méretében különbözik a nagytestvértől.


Számos telefon után végül a Százhalombatta mellett található Benta Tavakra esett választásunk. A jég már pár nappal korábban kiolvadt és a halfogásról is kedvező híreket kaptunk. Kicsit aggódtunk ugyan amiatt, hogy az autó hőmérője reggel -4°C fokot mutatott, de szerencsére ez csak arra volt elég, hogy a part menti 1-2 méteres sávban tudjon kialakulni egy pár milliméteres jéghártya. Kipakolás közben az etetőbottal feltörtük ezt a vékony jeget, így mire elkészültünk már nem zavart minket a horgászatban.
Hiába a kedvező hírek, a víz még alig pár fokos volt, így igazi hidegvízi feederezésre készültünk: pici kosár, vékony előke, apró horog. Etetőanyagnak is inkább a ”keszeges vonalból” választottunk. Fél-fél csomag Feeder Competition Big Breme és Etang etetőanyagból 2 milliméteres rostán kirostáltuk a nagyobb szemcséket. A keveréket feketére festettük és a bekeveréshez szükséges vízhez fél flakon Sweet Feeder Dip Karamell aromát kevertünk. Alapozás gyanánt csupán 5-6 kis kosárnyi csalogatót pottyantottunk az etetésre, pár szem csontival megbolondítva. Kilátásainkat erősítette, hogy már a harmadik etetődobásnál a halak jelenlétét lehetett látni a spicc mozgásából. Szerencsére az első kapásra nem is kellett túl sokat várni. Józsi barátom már az első dobást követően, szinte azonnal kapásnak vágott be. Ugyan ez a hal még nem akadt meg, de a második próbálkozásnál már minden rendben volt. Szerencsére nekem sem kellett sokat várni az első kapásra és úgy tűnt, hogy mozgalmas pecának nézünk elébe. Hívtuk is csapattársunkat, hogy ideje lenne meghoznia a beígért forró kávét és a várva várt szűz felszerelést.


A Serie Fine feeder bottal fogott első halra nem kellett sokat várni


Henrik egy órával utánunk meg is érkezett az új Serie feederbotokkal és gyorsan felszerelte azokat. A Serie Fine 360 centiméteres bot egy hosszúelőkés, míg a Serie Method 3 méteres bot egy klasszikus laposkosaras methodszereléket kapott, az új orsóval felvértezve. Természetesen nem bírtunk magunkkal és már a csalizás előtt dobtunk párat a botokkal. Versenyen edződött horgászok lévén a Serie Fine bot esetében, mindhármunknak a dobások pontossága szúrt azonnal szemet, amit a horgász ügyességén túlmenően alapvetően a feederbot súlyelosztása és a bottest karakterisztikája határoz meg. Nagy örömünkre úgy tűnik ennél a botnál e két tulajdonság a horgászt segíti, a minél nagyobb pontosság elérésében. A 3 méteres Serie Method botnál, ami a sorozat legrövidebb tagja, a dobás hossza lepett meg minket. A bottest rendkívüli hatékonysággal adta át a lendületet a kosárnak.


A második ”próbálkozó” is hamar érkezett. Bár ez a hal már szépen megdolgoztatta a botot, de látható, hogy bőven van még benne tartalék.


Miközben Józsival még a method bottal dobáltunk, Henrik már a helyemet elfoglalva a kapást figyelte. Bár a halak kapókedve már nem volt olyan intenzív, mint kora reggel, azért neki sem kellett sokat várnia a Fine bot felavatására. A bot olyan gyorsan felőrölte a hal erejét, hogy a fényképezőgépet már csak a hal fotózására tudtam beélesíteni, később azonban a felszerelést akció közben is sikerült megörökíteni.
A Serie Fine botcsaládot alapvetően a finomszerelékes, hosszúelőkés feederezésre szántuk. A család 330 és 360 centiméteres tagjai a light, míg a leghosszabb 390 centiméteres bot a medium-light kategóriába sorolható, azonban ez ne tévesszen meg senkit. Bár a botok kimondottan a finom pecára készültek, nem gond velük az akár 50 grammos kosarak eldobása és kellő merevsége révén a 40-50 méteres, pontos dobások kivitelezése sem. A Serie Fine egy olyan univerzális bot, amivel a tenyeres keszegekre való pörgős horgászat is megvalósítható és az átlagnál nagyobb pontyok szákba terelése is hatékonyan megoldható. Ráadásul mindezt tetézi, hogy a két rövidebb változathoz egy igazán érzékeny, 0,5 unciás spicc is kapható.


Finomszerelékes feeder horgászatokhoz, megbírható klipsszel ellátott elsőfékes orsót válasszunk.


(Pár nappal később Henrik egy másik vízen is kipróbálhatta ezt a botot. Az alig pár órás horgászat alatt több mint 30 pontyot sikerült szákba terelnie, köztük több 5 kg feletti példánnyal. Úgy tűnik tehát, hogy a Serie Fine bot a beugró nagyobb példányokkal is képes megbirkózni!)


A Serie Method feeder bot akció közben. Igazi ellenfelei nem a friss telepítésű pontyok.


A Serie Method bot kipróbálásakor az érkező enyhe hidegfront hatása már érződött. A spiccen alig láttunk beleúszást és a kapásra is sokat kellett várni. A method felszereléssel majdnem fél óra és több dobás telt el kapástalanul, de nem vártunk hiába. Az első, közel két és fél kilós tőponty nem jelentett komoly kihívást a Method botnak, csupán egy-egy part közeli kirohanásnál látszódott, hogy igazából mire is képes a bot. Persze ez nem is csoda, hiszen ezt a szériát a hazánkban oly népszerű, nagyobb testű pontyokra való horgászathoz tervezték. A két tagos bottest igazi ellenfelei az 5-10 kilogrammos pontyok. Ezek a halak már képesek kellően megdolgoztatni a Serie Method botot ahhoz, hogy a bottestben rejlő tartalékok felszínre kerüljenek. Végeredményben azt fogjuk tapasztalni, hogy a fárasztási idő lerövidül, így a hal elvesztésének esélyét csökkenteni tudjuk. A bot 300, 330 és 360 centiméteres hosszban kerül forgalomba, amivel a botcsalád a legtöbb pontyos vízen megállja helyét, ahol a halak eléréséhez nem kell kidobnunk a világból.


A Method bottal fogott két és fél kilós ponty hamar megadta magát.


Egy másik újdonság, amivel szintén itt találkoztunk először vízparton, a Feeder Competition termékcsalád Feeder Cast 3000-es orsója. Az orsó felépítését tekintve gyakorlatilag megegyezik a Feeder Cast 6000-es orsóval, csupán méretében tér el nagytestvérétől. Azért, hogy a kis méretéből fakadóan mégse legyen túl lassú a bevontatás sebessége, az orsó áttételén növeltek kis mértékben. A Feeder Cast 3000-es orsó tömege alig 300 g. Ez komoly előny a kis távolságra történő pörgős horgászatok során, amikor sokat tarjuk kézben a felszerelést.
Összességében az év első horgászata kellemes meglepetéseket hozott. Az késő délelőtt megérkező hidegfront ellenére sikeres napot tudhatunk magunk mögött, ráadásul az új termékek is várakozáson felül teljesítettek. Biztos vagyok benne, hogy a Feeder Competition új botjai az idei versenyeink során is többször bevetésre kerülnek majd.

A botok itt rendelhetőek:
CARPZOOM FEEDER COMPETITION HORGÁSZBOT CSALÁD


Baráti kép a nap utolsó halával.


Carp Zoom Feeder Team
Forrás: fisch.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk