0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Horgászvíz

Abonyi Egyesületi Horgászvíz

Az Abonyi Horgász Egyesület jelenleg összesen 20 hektáron folytat horgásztatást. Ebből 10 hektár az úgynevezett I-es tó az Abony Városi Önkormányzat tulajdona, amit rendelkezésünkre bocsátottak térítés mentesen kishaszonbérleti szerződés keretében. A II-III-as tavat és a hozzá tartozó földterületet egyesületünk 2002-ben megvásárolta a Wienerberger Téglaipari Rt-től. Így elmondhatjuk, hogy saját tulajdonú horgász vízzel rendelkezünk. Tavaink teljesen különböző mederalakulatokkal rendelkeznek. Az I-es tó teljesen akadómentes, átlagosan 2 méter mélységű. Nagyrészt iszapos, de találhatóak benne kemény, szinte horogmarasztaló agyagdombok is. Ez a tó a belépéskor jobb kéz felől (horgásztanya) található. Bal kéz felől a II-es tó kezdődik, átlagmélysége 3 méter, egyenletes, de nádtorzsás medre van, enyhén akadós. Tovább haladva már a III-as tavat találjuk. A két tó között nagyjából félúton egy ma már víz alatti gát húzódik. Régen ez a gát választotta el a két tavat. Ez a vízterület a legváltozatosabb a tavaink közül, 3-6 méter a mélysége, a legmélyebb pontokon iszapos,a sekélyebb szakaszokon kemény agyagos. Sok víz alatti fával, nádtorzsás résszel. Meghorgászása igazi kihívás, még a régebbi tagjainknak is.








Sátrazás engedélyezett!


2014-től kiemelten figyelünk a rendszeres minőségi és változatos, több részletben történő békés és ragadozó halak telepítésére.
Tavainkban fogható halak: ponty, amur, kárász, keszegfélék, harcsa, csuka, süllő, balin. Vizeink törpeharcsától mentesek. Az elvihető pontyok felső súlyának 5 kilós határának köszönhetően ugrásszerűen megnőtt a visszaeresztett jelentős súlyú és rekordlistás példányok száma.
Jelenlegi tórekord pontyunk 20,9kg-os. Több halfajból is kerültek partra rekordlistás példányok az évek során. Harcsából 73kg-os és több 20-60kg-os is. Amurból 19kg-os és számtalan 5-15 kg-os. Csukából-süllőből is kifogásra került már több 5 kg-on felüli példány. Busából 38 kg-os. A tavak könnyedén megközelíthetőek a karbantartott köves part menti utaknak köszönhetően. Csónak használata, illetve a csónakból való horgászat engedélyezett.

Napijegyek:

1. Felnőtt napijegy (nappali) 3 000 Ft
2. Ifi napijegy (nappali) 1 500 Ft
3. Sport napijegy (nappal) 1 500 Ft
4. Sport napijegy (nappal) - IFI 800 Ft
5. Bojlis napijegy 5000 Ft (48 órára-minden további 24 óra 3000 Ft)

Jelenlegi hely
Címlap » Napijegyek
Napijegyek

Az Abonyi HE által forgalmazott napi jegyek (2016. január 1-jétől)

1. felnőtt napijegy (nappali) 3 000 Ft
2. Ifi napijegy (nappali) 1 500 Ft
3. Sport napijegy (nappal) 1 500 Ft
4. Sport napijegy (nappal) - IFI 800 Ft
5. Bojlis napijegy 5000 Ft (48 órára-minden további 24 óra 3000 Ft)

Felnőtt napijegy „Napkeltétől napnyugtáig” történő horgászatra jogosít.
Pontos horgászidő olvasható a horgásztanya melletti raktár falán, illetve honlapunk bal oldalán található „éves horgászidő naptár” cikkre kattintva!
Készségek: 2 bot 2-2 szem horog.
Fogási lehetőség: Felnőtt napijegyes horgász egy nap alatt max. 2 db, összesen 4 kg pontyot vagy amurt, egyéb méretkorlátozás alá eső halfajtából összesen napi 1 db-ot, de max 2 kg-ot, egyéb halból összesen 2 kg-ot foghat ki. 10 cm alatti csalihalból legfeljebb napi 15 db-ot szabad fogni.

Ifi napijegy szintén „Napkeltétől napnyugtáig” történő horgászatra jogosít. Horgászidő ugyan az mint a felnőtt napijegy esetén.
Készségek: 1db bot 2 szem horog
Fogási lehetőség: egy nap alatt 1 db-ot összesen 2 kg pontyot vagy amurt, egyéb méretkorlátozás alá eső halfajtól összesen nap 2 db-ot, de maxi 1 kg-og, egyéb halból 1 kg-ot foghat. 10 cm alatti csalihalból legfeljebb napi 15 db-ot szabad fogni.

Sport napijegy „Napkeltétől napnyugtáig” történő horgászatra jogosít. Horgászidő ugyan az mint a felnőtt napijegy esetén.
Sport napijeggyel hal nem vihető el!

Bojlis napijegy 48 órára szóló napijegy. 3000 Ft ellenében további 24 órákkal növelhető az érvényességi ideje.
Bojlis napijeggyel hal nem vihető el!

Napijegy váltható: az abonyi Vasútállomással szemben a HÁRY sörözőben (Cím: Abony, Baross Gábor utca 3. térkép )

Csónak kölcsönzésre nincsen lehetőség.Napijegyeseknek(kivétel bojlis) éjszakai horgászat nem engedélyezett!

A horgászrendet az alábbi linken tekinthetik meg!





Bővebb információk a www.abonyhorgasz.hu weboldalon találhatók.

Az Abonyi HE elérhetőségei:

Ügyfélfogadás:
Cím: 2740 Abony, Nagykőrösi út 47
Időpont: Kedd: 9-10 óráig Csütörtök: 15-16 óráig

Telefonszámok:
Molnár Károly (elnök): 06/30-637-2664
Petrezselyem Gábor (alelnök): 06/30-843-7226
Hamar Attila (halőr felelős): 06/70-948-6398
Email: klb@pr.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk