0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Hírek

Igenis létezik: horogra akadt az újkígyósi harcsaóriás!

Az újkígyósi bányató legendás harcsájáról sokan hallottak már, és bizonyára sok horgász álmodozott már arról, hogy az ő horgára akadjon rá. Nos, a közelmúltban ez két horgásznak sikerült is.



A nem mindennapi fogásról Kerekes Zoltán írt a BEOL hírportálnak:

– Barátommal, Csatlós Norberttel április közepén mentünk ki harcsázni az újkígyósi homokbányához, a horgászaton mint vendéghorgász vehettem részt. A horgászatot este 20 óra körül kezdtük meg, a szél fújt, kicsit csepergett az eső, a víz csendes volt. Mozdításunk sem volt, de a rossz idő és a csend biztatott, hogy talán lesz valami. Hajnali 2 órakor picit megmozdult a kapásjelző, majd ismét csend. 10 perccel később még életemben nem látott kapás: felragadt a bothoz a jelző és pár másodperc alatt több méter zsinórt húzott le az orsóról. Ezt követően bevágtam neki, éreztem, hogy nagy hallal van dolgom – írta levelében Kerekes Zoltán.

– Ekkor Norbert kioldozta a csónakot, majd a hal vitt minket. A bot „karikába” hajlott fel. Fél óra elteltével mutatta meg magát először az Újkígyóson már legendaként emlegetett harcsa! Ekkor el se hittük, hogy lehetünk ilyen szerencsések, hogy megakasztottuk a nagy harcsát! 45 perc fárasztás után húztam felszínre a halat. A csónakba emelés előtt átadtam a társamnak a botot, a harcsa szájába nyúltam, megpróbáltam beemelni. Elsőre nem sikerült, ekkor döbbentem rá, hogy jóval nagyobb hallal van dolgunk, mint gondoltuk. Ketten húztuk be a csónakba. A halat vízközti eltartós módszerrel, nadálycsokorral sikerült fogni. Soha nem gondoltuk, hogy ekkora harcsát fogunk! Eddig a legnagyobb harcsám 15 kilogramm volt, hát, ezt bőven sikerült túllépni.

És végül a számok: a harcsa 251 centiméter hosszú volt, és 93,2 kilogramm.

Forrás: beol.hu
  • Eladták 1000 ft/kg áron egy étteremnek. Egy ilyen csodálatos állatot. Ez az ember nem horgász, ez egy SUTTYÓ GYÖKÉR csupa nagy betűvel.
    Böőr Erik2017.05.04. 19:13:29Tetszik
  • Azt a mindenit, hatalmas gratulációm, minden horgász életének nagy fogása lehetne egy ilyen csodás óriás harcsa! :) Lehet tudni mi lett a sorsa? Vissza lett engedve a vízbe?
    Minkó Lajos2017.05.03. 18:30:01Tetszik
  • Gratulálok Zoli! :)
    Dékány Csaba2017.05.03. 10:14:10Tetszik
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk