0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Hírek

A halakat is lebirkózták a Lőrincz testvérek

Harsány — Nem csak az ellenfelek, a halak is retteghetnek a Lőrincz testvérektől.

A birkózók között egyaránt Európa-bajnok Tamás (30) és öccse, Viktor (27) a szerbiai kontinensviadal eredményeit – előbbi bronz-, utóbbi aranyérmet szerzett – ötnapos horgásztúrával ünnepelték meg, és jó szériájuk a vízparton is folytatódott. Mindkettejük horgára hatalmas, húsz kilogramm fölötti ponty akadt.


Lőrincz Viktor az idei, szerbiai Európa-bajnokságon lett aranyérmes /Fotó: MTI Illyés Tibor


– Már hagyomány nálunk, hogy a nagy világversenyek után elmegyünk lazítani a Harsányi tóhoz, ami igazi horgászparadicsom, hiszen hatalmas példányok vannak benne. Felverjük a sátrat, és kedvenc hobbinknak hódolunk – árulta el Lőrincz Viktor.


Lőrincz Tamás a 2012- es, londoni olimpián másodikként végzett /Fotó: MTI Czeglédi Zsolt


– Ezúttal az első napon elkerültek bennünket a halak, de a másodikra beérett az etetés, és nekem is sikerült egy 21 kilós tükörpontyot kifognom. Bojlit használtam csaliként, és a nagy termete ellenére nem is kellett sokáig fárasztanom a zsákmányom, úgy tíz perc után megadta magát. Nem ez a rekordom egyébként, hiszen 22 kilogrammos is akadt már a horgomra. Ám a lazítás után már kezdődik a felkészülés a világbajnokságra, bízom benne, hogy a sikerszéria ott is folytatódik.


Lőrincz Viktor 21 kilogrammos tükörpontyot akasztott


Ezúttal a bátyját is sikerült leköröznie, ugyanis az ő hala néhány dekával könnyebbnek bizonyult.

– Négy éve járunk már ide, lenyűgöző a panoráma a Bükk alján, a tógazda, Tóth Péter pedig nagyon jó barátunk. Tavaly betliztünk, szinte semmit sem fogtunk, ezért most nagyon aggódott, hogy pórul járunk, de végül megnyugodhatott, mert a Lőrincz tesók igen szépen termeltek – büszkélkedett Lőrincz Tamás.


Lőrincz Tamás horgára kicsit kisebb, 20,2 kilós hal akadt


– Az igaz ugyan, hogy a 23 kilós egyéni csúcsomat ezúttal nem tudtam megdönteni, de a 20 kiló 20 dekás ponty is szép nagy. Kellett is jó húsz percig fárasztanom, mire végül megadta magát. Ráadásul emellett öt tizenöt kiló fölöttit is kipecáztunk, szóval, nagyon eredményes volt ez a túra. Remélem, hogy a vébét is sikeresen teljesítjük az öcsémmel, és utána megint közös horgászással ünnepelhetünk.

Kikapcsolódás

Több sportoló is szeret horgászni, mert úgy érzi, ez a legjobb kikapcsolódás. A Magyar Ökölvívó-szövetség új elnöke, Erdei Zsolt (42) már aktív bokszoló korában is rendszeresen feltűnt a vízpartokon. Csakúgy mint a világ- és Európa-bajnok úszó, Cseh László (31).

Forrás: blikk.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk