0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Feeder

Match, feeder, rakós, vagy talán bóló?

Ha filmet forgatunk, akkor a Módszerek háborúja" címet adtam volna.

Melyik a legeredményesebb finomszerelékes módszer? Ezt hivatott eldönteni egy alig néhány perc alatt megszervezett, baráti „horgászverseny".



Természetesen minden szituáció, minden horgászvíz más technikát „követel", így a fentiekben felvetett kérdésre a választ nem lehet általánosítani, egyértelműen eldönteni, hisz egy csomó minden befolyásolja, de maga a felvetett kérdés egy újabb ok a horgászatra.

Nagyon hamar sikerült egy kilenctagú baráti társaságnak, egy közös horgászatot, baráti horgászversenyt összehoznia. Ha már közös peca és ilyen szép számba összegyűltünk, mért ne legyen egy kis háziverseny belőle, egy kis plusz adrenalin… a név is hamar megszületett: HÚSVÉTI BARÁTI KUPA.


Előkészületek, egy kis sör és egy kis pálinka…



Most már készen állunk a versenyre…


Öt óra állt mindenki rendelkezésére, hogy bebizonyítsa, hogy az általa preferált „fegyvert jól forgatja" és az általa választott ezen a napon a legeredményesebb módszer, technika.

A versenypálya elég kiszámíthatatlan, egy kis kavicsbánya tó, ahol szinte minden általunk ismert halfaj megtalálható, de igazán, hogy mire számítson az ember, azt sosem tudja, mindig más arcát mutatja, mindig okozott, hol kellemes, hol meg kellemetlen meglepetéseket.

Volt, hogy bejött a horgász számítása, de sokszor az ellenkezője történt annak, amit szerettünk volna. A kérdés most is adott volt apróhal vagy rápróbálsz a pontyokra, esetleg kárászra és természetesen a legfontosabb kérdés, hogy mindezt mivel tedd?


Kezdődik.


Ebben aztán minden benne van!


Egy kis vágott giliszta?



Repül a kosár, repül az úszó, a verseny elkezdődött!




Szabályok egyszerűek: szabadon választott módszer (melyet menet közben akár változtatni is lehetett), korlátlan mennyiségű etetőanyag és szabadon felhasználható élő csali mennyiség, egyszerűen szabad stílusú peca… ennek tükrében ültünk le a vízpartra.

Néhány általunk használt, jól bevált és megbízható felszerelés.


RYOBI ECUSIMA, dobján ET CHAMPION süllyedő zsinór. Igazából az orsót pergetésre tervezték, de mi előszeretettel használjuk feederezni és matchezni is.


ET BENZAR ELIT MATCH sokat lehetne beszélni róla. Aki egy olyan matchbotot keres, mely nem csak a hétköznapi horgászatban, hanem verseny körülmények közt is kiválóan megállja a helyét, az tovább ne keresse… megtalálta!


Egy elnyűhetetlen orsó…


Egy idei újdonság a CARP EXPERT NEO FEEDER, dobján ugyancsak egy új termék a CARP EXPERT METHOD FEEDER zsinór, melyeket már több alkalommal is használtam… elégedett vagyok velük.


Nehezen indult mindenkinek! Igen a halfogásra gondolok, az első fél-, vagy talán első órában, szinte semmilyen módszer nem működött, szükség volt egy kis időre, míg mindenki megtalálta a halfogás fele vezető utat. Az időjárás is ellenünk dolgozott, habár sütött a nap, erős hideg szél fújt, mely a halak kapókedvére is hatással volt.

Az első méretes halra szinte egy órát kellett várni.


Szerencsére, ahogy telt az idő, az izgalmak egyre fokozódtak, a hangulat is egyre jobban tükrözte, hogy a halak is lassan bekapcsolódtak ebbe a kis baráti versenybe.

A verseny felénél, már sejteni lehetett, hogy azok, akik a spiccbotot és az apróhalazást választották, előrébb járnak a halfogásban. Habár mi is, kik feedereztünk, nagyobb halakat zsákmányolva, ott voltunk rögtön a nyomunkba.

A verseny két legidősebb résztvevője, Péter és Imre.


Spiccbottal…közel állt a győzelemhez!


Norbi ki nem rég lett rabja a horgászatnak, szépen felzárkózott.


Levente feederbottal horgászott közel a parthoz, nagyon finomra hangolt szerelékkel. A verseny utolsó fél órájában még ő volt a nyerő pozícióban.


Eljött a verseny vége, az igazság, a mérlegelés pillanata, mely hozott egy kis meglepetést a számunkra. Levente barátunk nagyon szépen teljesített feederbottal, nagyon szorgosan szedte az apróságokat, nyerte is volna a versenyt, ha Robi az utolsó fél órában spiccbottal ne akasztott volna egy másfeles pontyot, melyet nagy óvatossággal terelt a hálóba, bebiztosítva magának az abszolút első helyet és az ezért járó „szerény nyereménycsomagot".

Végül Robi nyerte a versenyt ezzel a vége előtt fél órával megakasztott ponttyal… neki a spiccbot volt a nyerő. Etetőanyag: BENZAR MIX VERSENY SPECIAL.


A győztesnek kijár a gratuláció és a fődíj: egy csomag 3 kilós BENZAR MIX etetőanyag és egy BENZAR KALAP.


Összegezve e néhány órás történetet, választ keresve a kérdésekre… Nos a legeredményesebb módszer ezen a napon a spiccbot volt, melyhez hozzá segített egy kis szerencse is, az utolsó fél órában megakasztott ponty személyében.

Természetesen a horgászatban a szerencsére is szükség van, de nem elég, nem ez a siker kulcsa, hanem a jól megválasztott felszerelés, módszer, etetőanyag, és a technika.

Forrás: Nagy Levente (ERDÉLYI HORGÁSZ)
energofish.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk