0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Zsebpecától a harcsáig

Újvári Bence vagyok, 27 éves váci, budapesti lakos! 6 éves korom óta horgászom. Mint ahogy az lenni szokott, én is zsebpecával kezdtem szárnyam bontogatni, majd jött a match, a picker, a feeder, meg a hagyományos fenekezés! Hosszú-hosszú éveken keresztül rabja voltam a finomszerelékes horgászatnak és minden szabadidőmet a vízparton töltöttem!

Egy idő után a kihívást, a minél vékonyabb zsinór és a lehelet finom szerelék jelentette számomra..., ekkor olyan 12-13 éves lehettem! Ez idő tájt megismerkedtem Seres Tamással! Tamás kezdetben a szárnya alá vett, mivel a családban senki nem horgászott, így ő volt az, aki igazán mentorált és tanított napról napra! Tamással idő közben szoros barátság alakult kettőnk között!



Tamás egyszer a következőt mondta nekem: "Gyerek, előbb-utóbb minden valamire való igazi horgász ragadozó halra fog horgászni... a horgászat csúcsa a harcsázás...!" A mondókája végén nem is várt reagálást, csak otthagyott a székemen, a match botom mögött! Ekkor még nem gondoltam mást a harcsáról, mint egy nagy, lusta, iszapban fekvő nyálkás, bajszos halra. Ez körülbelül két évig így is maradt. Minden ment a megszokott módon! Dunai feederezések, tavi matchbotozások, stb. Majd elfelejtettem, hogy életem első harcsáját feederbottal fogtam a Dunán lótetűvel, a maga 40 cm-es hosszával, ám annál szebb mintázatával....
Na de vissza a kezdetekhez! Kb. 14 éves lehettem, amikor megismerkedtem a szomszédunkban lakó sráccal Szisszel, aki már akkor megszállott harcsahorgász volt. Kezdetben pontyozni, keszegezni jártunk, de az idő előrehaladtával előkerültek a brutális botok, orsók és horgok, amitől teljesen eldobtam az agyam! Olyan szinten érdekelt a dolog, hogy gyorsan beszereztem egy harcsázó felszerelést és Szisz barátommal egyre többet vallattuk a környező vizeket! A sikerért meg kellet szenvedni, ugyanis 1 év intenzív "harcsázás" után fogtam meg életem első tudatos harcsáját, ami közel 8 kilogrammos volt.



Innentől kezdve indult az igazi szenvedély a misztikus csúcsragadozó iránt és tart mind a mai napig! Ma már a horgászataim 90% kizárólag a harcsa horgászatáról szól és e hal körül forog! 15 éves korom óta nagyon sok minden történt, rengeteg kudarc, rengeteg fagyoskodás, rengeteg csalódottság, addig amíg kellő tapasztalat és tanulás után elkezdtek jönni az eredmények és nem csak a szerencse döntött siker és kudarc között! Volt szerencsém horgászni az Ebro folyón Dunán, Tiszán, és különböző tavakon! Volt szerencsém fogni harcsákat 0-80 kilogrammig! Amit ma tudok, azt sok itthoni és külföldi horgásztól tanultam meg és tanulok mind a mai napig! A tudás mögött számtalan újítás, próbálkozás és kísérletezés is áll!





Amit az elkövetkezőkben le fogok írni vagy javasolni azok olyan trükkök praktikák vagy módszerek lesznek, amiket én megtapasztaltam és sikerrel alkalmaztam! Nem vagyok profi és nem szponzorál senki! Így hát kedves olvasó a célom, hogy egy kicsit új nézőpontot adjak számodra, hogy eligazodj ebben a nehéz, de mégis gyönyörű horgász stílusban, aminek célpontja a Szürkeharcsa!
Horgászbaráti üdvözlettel Újvári Bence
  • Örömmel várom a további cikkeket, magam is most szeretnék belekezdeni a harcsázásba. :)
    Minkó Lajos2017.06.01. 21:47:44Tetszik
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk