0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Feeder

Feeder versenyfelszerelések

A Carp Zoom almárkái közé tartozik a „Feeder Competiton” nevű széria, amely kimondottan a feeder horgászathoz kínál rengeteg kiegészítőt, a botoktól, a táskákon, a csalikon át, egészen a zsinórokig. Sokan nem tudják, hogy ezek a termékek megfelelnek azoknak a kritériumoknak, amelyekre azt lehet mondani, hogy feederbotos verseny horgászathoz is kiválóak. Ezen termékek bemutatásába szeretnék segíteni az olvasóknak.

Ha bárkiben felmerül a kérdés, miért nem alkalmas egy átlagos feederbot vagy egy átlagos zsinór a versenyzéshez? A válasz nagyon egyszerű, számoljuk csak ki, ha 3-4 perces dobási ütemmel horgászunk végig egy öt órás versenyt az kerek 100 dobás, ehhez már szükség van egy olyan botra, ami kellően lágy a vékony előke zsinórokhoz és a 100 dobásból, minimum 90 dobás fél méteren belül kell, hogy sikerüljön adott dobási távolságon belül. Ehhez nem csak nagyon jó minőségű botra de zsinórra is szükség van ami erős ahhoz, hogy bírja a 100 dobást, de a hal fárasztásánál sem vall kudarcot. Ez most csak egy egyszerű példa volt, ahhoz, hogy bebizonyítsam, ha nem választunk jó minőségű felszerelést a versenyzéshez, akkor kudarc is lehet a verseny, ami akár a kedvünket is elveheti a versenyzéstől.



A Feeder Competition széria tartalmaz, több féle horgászmódszerhez horgászbotot, az érzékeny botoktól, az univerzális botokon keresztül, a method pontyozáshoz alkalmas botokig. A Serie Fine botcsalád, 2017-es megjelenésével kínál egy olyan lágy botot, amely a vékony előkés horgászathoz is alkalmas, de van benne annyi tartalék, ha több kilónyi pontyot kell fogni az sem jelent neki gondot. Ez a botcsalád 3 tagot számlál három különböző (3,3 méter, 3,6 méter és 3,9 méter) hosszúságban, két féle terhelhetőségi tartományban. A két rövidebb pálca „light”, míg a hosszabb verzió a távoli dobások érdekében „medium-light” akciójú. A könnyebb szállíthatóság érdekében, mind a három változat, 3 tagra szedhető és mind a három hosszúságú bot, 3 különböző érzékenységű spiccel kerül forgalomba. Az igazán érzékeny horgászatokhoz, kínál a gyártó ½ Oz spiccet, amellyel a finnyásan kapó halakat is érzékelni tudjuk.


A Serie Fine botot letisztult design jellemzi


Orsók terén sem áll rosszul a Feeder Competition széria. A Feeder Cast orsócsaládban, két különböző méretű orsó tartozik. A 6000F és 3000F orsók először, hihetetlen jó ár/érték aránnyal hívják fel magukra a figyelmet. 8+1 csapágy gondoskodik a könnyű és sima futásról, a precíz első fék pedig a fárasztásoknál számít nagyon sokat. A modern orsók gyártásánál, nagyon fontos szempont, a nagy dobátmérő, ami ennél az orsónál különös figyelmet kapott, amely a távoli és pontos dobásokat segíti. Egy sekély alumínium, és egy mély grafit pótdobbal kerül forgalomba. Azok a horgászok, akik szeretik a dupla hajtókaros orsókat, nekik most felcsillan a szemük, hiszen lehet az orsókhoz külön vásárolni dupla hajtókart, amely sokkal kiegyensúlyozottabbá teszi az orsót.


Erős, strapabíró orsó a 6000F


2017-ben, egy komplett táska szett került forgalomba, amely nem csak a feederesek tetszését nyerheti el, hanem más technikát kedvelő horgászok is, nagy megelégedéssel használhatják. Minden táska, amely a szériához tartozik, azonos anyagból készült, amelyet könnyű tisztítani, az erősített, igényes cipzárokat két oldalról lehet nyitni. Ebbe a táska programban, négy különböző fajtájú táska tartozik, a nagyméretű botzsák képes akár hat felszerelt botot is elnyelni, a három nagy méretű zsebbe, míg az oldalsó fakkba leszúrókat, ernyőt vagy merítőhálót tárolhatunk. Két párnázott vállpánt tartozik a botzsákhoz, így a könnyű szállítás érdekében felvehetjük a hátunkra, mint egy hátizsákot. A sorban következő, nagyméretű hordtáska, hihetetlen mennyiségű felszerelést képes elnyelni, legyen szó apróságokról vagy akár vödörről, minden elfér a nagy fakkban. Az első zseb merítőháló fejek, haltartó háló vagy etetőanyag rosták szállítására alkalmas, két kis oldalsó zsebbe engedélyünket, aprócikkeinket tudjuk tárolni. Erős párnázott vállpánttal kerül forgalomba. A száktartó táska, nevéből adódóan, elsősorban haltartó szákok és merítő fejek tárolását teszi lehetővé, kimondottan passzol bele a Feeder Competition „D” típusú szákja. Mindezek mellett kiválóan alkalmas rosták, kéztörlők és egyéb kiegészítők tárolására. A hűteni szükséges csalik szállítási problémája már a múlté, mivel a Feeder Competition hűtőtáska, szuper szigetelése képes a legnagyobb nyári melegben is bent tartani a hideg levegőt a táskában, ezáltal megóvhatjuk érzékeny csalijainkat a melegtől. Dobozok, eva edények tárolását is lehetővé teszi, méretéből adódóan.


A táska szett minden darabja mutatós, igényes kialakítású


Nagyon praktikus eva edényekkel is bővült a Carp Zoom kínálata. Ezek az edények könnyen tisztíthatóak, szállításkor össze lapíthatóak, így nagyon helytakarékosak. A két fedeles tároló szettből, az egyikben kényelmesen tudjuk tárolni csalijainkat, anélkül, hogy azok összekeverednének, a másikban pedig bekevert etetőanyagainkat tudjuk a partra szállítani. A hasznos, átlátszó tetőt cipzárral tudjuk rögzíteni, így szeles-esős időben, meg tudjuk védeni csalogató anyagainkat az időjárástól. A tető nélküli, nagyméretű eva edényben, be tudjuk keverni a szükséges etetőanyagot, vagy akár nagy mennyiségű etetőanyagot tudunk benne tárolni, horgászat közben. Biztosan sokan találkoztak azzal a problémával, hogy meredek, magas partnál nem érték el a vizet, vízfelszínt, erre a problémára nyújt megoldást, a hosszú erős kötéllel ellátott eva vízmérő, mellyel könnyen meríthetünk a tó vizéből.


Az eva edények praktikus kiegészítői, a horgászoknak


Minden horgásznak szüksége van egy vödörre, amiben meg tudja kényelmesen keverni etetőanyagait, és akár a partra tudja szállítani, a csalikat. A 2017-es új 25 literes vödör puha, „törhetetlen” műanyagból készült, mely kapható szettben is, a szett tartalmaz egy tetőt, illetve egy vödörbe illeszkedő kerek tálat. Praktikus hobbi horgászatra és versenyzésre is.


Kellően nagy méretű vödör, kerek tállal és fedővel.


A verseny minőségű zsinórokból sincs hiány. A Feeder Competition Extreme feeder zsinórja megfelelő paraméterei miatt, tökéletes verseny minőségű, nagy szakító szilárdságú főzsinór. A zsinór színe fekete és nagyon jó süllyedési tulajdonságokkal bír, amely 200 méteres kiszerelésben kerül forgalomba. A vastagabb méretek alkalmasak dobóelőke kötésére is.


A Feeder Competition Extreme tökéletes fözsinór


Előkezsinór gyanánt két féle is szóba kerülhet, az egyik az a Fluorocarbon míg a másik a Leader előke. Az utóbbi szélesebb tartományban vásárolható meg 0,10 mm-től 0.22 mm-ig, melyeket nagy szakító szilárdság jellemez. 50 méteres kiszerelésben kerül forgalomba.


A Leader előkezsinór széles tartományban vásárolható meg

Egy igazán hasznos és fontos kiegészítő maradt a végére, mégpedig az erőgumi. Segítségükkel, alkalmazhatunk vékonyabb előkéket, hiszen kellő rugalmasságot fog kölcsönözni az erőgumi a szereléknek, használatukkal kevesebb halvesztésünk lesz. A kisebb méretek fehérhal horgászathoz alkalmasak, míg a vastagabbak pontyozáshoz vagy folyóvízi horgászathoz.


Az erőgumik kellő lágyságot biztosítanak a szereléknek


Feeder Competition termékek itt megvásárolhatóak:

FEEDER COMPETITION TERMÉKEK


Forrás: fisch.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk