0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Feeder

Feeder felszerelés "bátor" pontyok ellen

Véget ért a tél! Már mindenki várta a tavaszt a hosszú hideg tél után, a legtöbb hobbi nem kompatibilis a hideggel, hóval, a fagyal, és ránk, horgászokra is igaz ez. Mikor a horgászvizeink be vannak fagyva, nem tudunk mást tenni, mint rendet tenni a felszereléseink között, letisztítani botjainkat, orsóinkat, esetleg az elvonási tünetek elnyomására még tudunk horgászfilmeket nézni, ami néha enyhítő hatással van, néha pont az ellenkezőjét érjük el vele. A télnek vége, kitavaszodott, irány a vízpart!



A halak is érzik a tél végét, szépen fokozatosan, elkezdenek táplálkozni. Kora tavasszal azért nagy esély lehet egy-egy betlizésre mikor nem sikerül több óra horgászat után sem halat fogni, de a megfelelő felszerelés és csalogatóanyagok megválasztásával redukálni tudjuk ennek az esélyét. A Carp Zoom 2017-es újdonságai között számos jó minőségű felszerelés és horgász eszköz található, melyek közül a Carp Zoom Brave Carp feeder botokat, Carp Zoom Feeder 50F orsót és a Feeder Zoom zsinórt szeretném bemutatni nektek.

A Carp Zoom Brave Carp család mindössze 2 tagot számlál. Két méretben (3,60-3,90 méter) és méretenként különböző dobósúly (140 és 180 g.) tartományban kapható. Mikor kezemhez kaptam a „tesztalany” felszerelést, sejtettem, hogy erős, gerinces bottal lesz dolgom, hiszen a „Brave Carp” magyarra fordítva „bátor pontyot” jelent. Ezek a horgászbotok egyértelműen ponty horgászathoz készültek, ezt már a paramétereiből is gondolhatnánk. A nyél parafa-eva borítással rendelkezik, mely kényelmes fogást biztosít a horgásznak, orsótartója csavaros, melybe az extrém méretű távdobó orsók is rögzíthetőek. A nyéltag nagyon karcsú, ujjnyi vékony átmérővel rendelkezi, mindemellett nagy terhelésnek is ki lehet tenni, hiszen a mai technikai tudással ez a vékony bottest már kivitelezhető. A boton végigfutó keresztszál erősítés, a nagy terheléseknél védi a botot az esetleges töréstől, fárasztásnál pedig gerincességet kölcsönöz a botnak. Az extrém méretű és erősségű SIC gyűrűsor, nagyon ízléses bot benyomását kelti, amely nagyon hasznos és elengedhetetlen kelléke a távoli pontos dobásoknak. A bothoz három darab spicc jár, melyből a kettő leglágyabb üvegszálból készült, míg a legerősebb karbonból. A spiccek kellően lágyak ahhoz, hogy még a legapróbb eseményeket is közvetítsék.


3,60 méteres és 3,90 méteres méretben kapható.



Nagyon igényes parafa-eva nyél, ami kényelmes és biztonságos fogást biztosít.



A nagy keverő gyűrű, fontos része a nagy dobásnak.



Három különböző erősségű, két színre festett spicc a jó láthatóság érdekében.


Az orsó nevéből adódóan 50-es méretű, mely precíz első fékkel rendelkezik. Az apró grafit orsó házba belezsúfoltak 9 darab golyós csapágyat, így nagyon könnyű futás jellemzi. Az apró orsóházhoz viszonyítva az orsó dobja nagy méretű, de sekély fém dob, amely tökéletesen megfelel feederes, matchbotos horgászatokhoz. A visszaforgás-gátló kapcsolója alul helyezkedik el ami kellően nagy ahhoz, hogy kényelmesen át lehessen kapcsolni a másik állásba. Az orsóhoz kap a vásárló egy grafitházas mély dobot is. Ha valakinek megtetszik ez az orsó, de túlságosan nagyméretűnek találja, számukra létezik ebből a típusú orsóból egy kisebb 30-as méretű amit akár pergetéshez vagy rövidebb feederekhez lehet használni.


A Carp Zoom Feeder 50F orsó és a hozzá járó tartalék dob.


A zsinór kimondottan a feederbotos horgászathoz készült. Alacsony nyúlással rendelkezik, ami azért fontos, hogy hamar észleljük a halak jelentkezését. Egy szilikon bevonattal elérték, hogy magasabb élettartama legyen a zsinórnak és jobban állja a kopásokat. Széles méret választékban kapható, a 0.16-os mérettől egészen a 0.28-as méretig mindenki megtalálja a számára megfelelőt.


A Feeder Zoom zsinór, nagyon jó ár-érték arányt képvisel.


Ilyen felszerelést csak is olyan tavon lehet elsőre kipróbálni, ahol a ponty állomány jelentősen nagy, akár beugorhat egy-egy tetemes példány is, igazán próbára téve a felszerelést. Method horgászatra készültem, a 3,60 méteres horgászbottal, melyre tökéletesen passzol az 50-es méretű orsó, ami szép zsinór képpel rendelkezik. Az első dobások rávilágítottak arra, hogy a rövidebbik 3,60 méteres bottal is hihetetlen nagy távolságok érhetőek el, a megfelelő méretű végszerelékkel. A végszereléket nem szoktam túlbonyolítani, 40 grammos method kosár alatt, 8 centiméteres előkén volt a 12-es szakáll nélküli horog és a csali rögzítéséhez 7 mm-es Feeder Competition csalitüske. A bot karakterisztikájából adódóan elbírt volna a 60-80 grammos method kosarakkal is melyek megtömve bőven túllépik a 100 grammot. A horgászatra két féle etetőanyagot kevertem, melyek közül az egyik a 2017-es Feeder Competition Method Carp családból az epres-halas változat, míg a másik áztatott 3 mm-es Carp pellet volt. Ilyenkor, kora tavasszal nem szabad otthon felejteni az édes ízű csalogató anyagokat, hiszen hideg felmelegedő vízben a halak szívesen fogyasztják az édes falatokat. Methodos horgászathoz érdemes legalább két különböző típusú etetőanyagot keverni, hiszen nem tudhatjuk előre a siker titkát. Csalinak a Method Bojlikat vittem magammal és a hatás fokozása érdekében a Method Colour Coctail aromák is bekerült a táskába. A Method bojlikat ha valaki nem ismerné, nekik fontos tudni, hogy az apró golyók képesek akár a nagyobb horgokat is ellebegtetni a fenékről, ami nem minden esetben eredményes, de ha egy pici sörétólmot (0.3 gr) nyomunk az előke közepére akkor már is csak 4 centimétert fog ellebegni.


Az áztatott pelletet, a kosár töltése közben aromásítani kellett.



A méz aromájú bojli, ízével és feltűnő színével hívta fel a halak figyelmét.


Alapozó etetést még az ilyen hideg vízben nem indokolt, kereső horgászatot szerettem volna véghez vinni és az első pár dobás, arra engedett következtetni, hogy érdemes a csalit közelebb hozni a mederfenékhez és variálni a csalik színével, ízével. Mikor rátaláltam a helyes csalira és aromára, ami 8mm-es mézes Method Bojli volt ananászos Colour Coctaillal megspékelve az események felgyorsultak, kapás kapást követett, ritka volt, ha nem láttam kapást a lágy spiccen. Sikerült a horgászat alatt nagyon szép compókat zsákmányolni, de a pontyok sem bírtak ellenállni a finom falatoknak.


A bot görbülete magáért beszél.





Nagyon szép, kiló feletti compó.


Összességében a Brave Carp feeder ár/érték arányban kiemelkedő botnak bizonyul, amely methodos technikához, minden tekintetben megfelelő választás, azoknak akik szeretnének távolabban és pontosabban, nagyhalakra horgászni a megszokottól. Fárasztáskor kellően lágy, a hirtelen megugró halakra nagyon jól reagál. A Feeder 50F orsó tökéletesen alkalmas feederezni, a nagy sekély dob pedig segíti a távoli dobásokat, precíz első fékrendszere jól adagolja a zsinórt. A Feeder Zoom zsinór dobóelőke nélkül bírta a nagy dobásokat, a horgászat közben nagy terhelés alatt sem szakadt el egyszer sem.


A Feeder Competition táskák nagyon praktikus kiegészítők.


Forrás: fisch.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk