0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Bojlis

Bojlimix mint etetőanyag!?

Ebben a blogban szeretném megmutatni, hogy az Imperial Baits Carptrack bojlimixekből, hogyan készíthetünk egy tartalmas és vonzó etetőanyagot. Akinek csak néhány órája vagy napja van a horgászatra, azoknak előnyös lehet ez a megoldás! Bármelyik IB Carptrack bojlihoz tudunk készíteni ízben megfelelő Groundbait-et.





Jó szórakozást...


Nem titok, hogy szinte én minden horgászatomon használok groundbait-et. Az ok nagyon egyszerű, rendkívül vonzó, attraktív, csábító, és ezen felül sokáig az etetésen, vagy annak környezetében tartja a halakat.



Elvileg bármilyen bázis mix alkalmas lehet az etetőanyagunk elkészítéséhez, de érdemes olyat választani, ami megfelelő mennyiségű és minőségű összetevőkből áll össze. Én legtöbbször az IB Carptrack Elite mixet használom.



Az Elite az egyik legnépszerűbb Imperial Baits alapmix, hiszen kiváló minőségű összetevőkből épül fel, mint például IB Carptrack GLM és Protein koncentrátum.


Vegyünk ki az iBox-ból vagy a zacskóból számunkra megfelelő mennyiséget, én általában egy kilogramm száraz mixet szoktam használni, illetve ennyit keverek be egyszerre.


Az én egyik kedvenc adalékom, amit először keverek a mixhez az a zabpehely.


Egy kilogramm mixhez körülbelül félzacskó zabpelyhet adok.


Akik készítenek otthon bojlit, azok már jól ismerik az Add Fat-et, ez sem maradhat ki egy tartalmas etetőanyagból!


Az Add Fat adagolásánál a csomagoláson feltüntetett arányt követem!


Titkos fegyverem ebben az időszakban...

...IB Carptrack teljesítményporok közül ilyenkor a Roasted Peanut vagyis Pörkölt Mogyoró ízesítést szoktam választani. Mivel az IB Carptrack Power Powder-ek koncentrátumok ezért tartsuk be az adagolási szabályokat (~ 1gr/kg)!


Bőven elég belőle egy kis csipetnyi!


A következő adalék a kender. Ez az apró szemű mag különösen akkor nagyon hasznos, amikor a pontyok nincsenek étvágyuknál vagy kevesebbet mozognak, mint például kora tavasszal. Ebből kb. két három marékkal szoktam tenni a keverékhez.


Természetesen a bojlis sem hiányozhat!

Bojliból 6-8 marékot szoktam használni amit mindig összetörök apróra és úgy adagolom a mixhez!


Rövidebb horgászatoknál én nyáron is a Coldwater bojlikat használom, mert sokkal gyorsabban kifejtik csalogató hatásukat a vízben mint a sima bojli.


Az apróbb szemű adalékokkal tovább ott tarthatjuk a halakat a meghorgászott helyen ezért szinte minden esetben használok IB Carptrack 4 mm-es Amino Pelletet is.


Amino pellettel soha sem spórolok... Már sokszor bizonyított nekem.


Folyékony összetevők

E két összetevő szinte nem tud egymás nélkül meglenni, tökéletesen kiegészítik egymást, mint két jó barát... :)
IB Carptrack Liquid Amino & IB Carptrack NHDC édesítő


A Liquid Aminohoz csak pár csepp IB Carptrack NHDC-adok, itt is a csomagoláson tüntetett ajánlott adagolási mennyiséget szoktam követni!


Nagyon fontos: Ne keverjük túl nedvesre!

A folyékony összetevők adagolásánál sem előtt kell tartanunk, azt hogy csak annyira nedvesítsük meg a keveréket, hogy az összeálljon és kibírja az esetleges dobásokat, majd vízbeérést után egyből kezdjen el dolgozni és alkotóelemeire bomlani, így egy nagyon figyelemfelkeltő felhőt képez a keverék a vízben, ahol a halak megtalálják az apró falatokat.




Ehhez az etetőanyaghoz legjobban passzol egy Banános Pop Up :)


Azt, hogy megfelelően dolgoztunk-e az ilyen gyönyörű pontyok adnak választ! :)


Sok szerencsét kívánok és görbüljön mindenkinek! ;)

Patrick Scupin
Team Imperial-Fishing Germany
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk