0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Teszteltünk

PB Products újdonságok

Ez a szezon sem indul el úgy, hogy a PB Products ne kínálna termékpalettáján egy-két újdonságot a pontyhorgászok számára. Ebben a cikkben két igazán különleges formájú horog, két teljesen eltérő profi végszerelék zsinór, valamint az előző év sikerterméke, a Heli-Chod rubber & beads különleges, kisméretű kivitele kerül részletesen bemutatásra! Nem is csoda, hogy közkedveltek a PB termékek a hazai bojlis horgászok között is, hiszen a minőségben a legmagasabb kategóriát képviselik, de árban a „nagy” Angol márkák alatt vannak. Végül de, nem utolsó sorban olyan neveket sorakoztat fel a PB, mint az angol Frank Warwick, vagy épp a belga Ronny de Grotte, de még sorolhatnánk! Lássuk, tehát a 2014-as PB okosságokat!

Ma már nincs olyan gyártó, akinek a palettájára ne kerülne fel valamilyen Fluoro carbon, vagy annak mondott előtét / előkezsinór. Azonban ezek között hatalmas különbségek vannak. Az első és legszembetűnőbb az ÁR. Vajon hogyan lehet az, hogy egyik gyártónál 1000-1500 Ft-ért már meg lehet vásárolni 50 métert, míg a másiknál 2-3000 Ft-ba kerül 10-20 méter?



Az eladási adatokat látva a horgászok nagyon megkedvelték a PB Products termékeit, hiszen prémium minőséget kapnak minden egyes termékkel



Egy dolgot érdemes leszögezni. A 100% Fluoro Carbon és a fluoro carbonnak mondott zsinórok anyaga között hihetetlen nagy a különbség. Még ha tapintásra nagyjából hasonló is lenne, illetve ránézésre is, nagyon nem mindegy annak merevsége, illetve a vízben való „láthatatlansága”. Miért is választunk fluoro carbon előkét? Pont ezt a két tulajdonságát akarjuk kihasználni. Kellően merev legyen a modern szerelékekhez, valamint amennyire csak lehetséges, láthatatlanul helyezkedjen el a főzsinór és a horog között, hiszen legtöbbször ezt lebegtetésnél, lebegtetett csaliknál használjuk, ahol nem szerencsés, ha egy „rikító csík” köti össze horgunkat, csalinkat a talajjal… Tehát gondolkodjunk el, amikor valami „túl olcsó”, nem –e szimpla monofil zsinórral van dolgunk minimális fluoro carbon adalékkal! Kb. hasonló a helyzet itt is, mint a normális, illetve a „túl olcsó” PVA termékekkel, annyi különbséggel, hogy itt nem olyan szembetűnő a különbség, mint amikor egy gagyi PVA hálóval azt értük el, hogy csak védjük a csalit, nem pedig felkínáljuk!



A PB Products 2013-as újdonságaként dobta piacra a Ghost Butterfly előkezsinórt


A PB Products 2013-as újdonsága a Ghost Butterfly előkezsinór a prémium minőségi kategóriába tartozik a Fuoro Carbon zsinórok között. A Ghost Butterfly 100% tisztaságú fluoro carbon előkezsinór. Fontos tulajdonsága, hogy félmerev, amely rendkívüli kopásállósággal rendelkezik, ugyanakkor a szakítószilárdsága is magas.




A félmerev előkezsinór ideális a Chod szerelékek készítéséhez


Kifejezetten ideális a napjainkban igen népszerű merev előkék elkészítéséhez, mint például a kombi előkék, vagy a chod szerelékek, amelyeket a ponty egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen tud kifújni. Két méretben kerül forgalomba 20, illetve 27 lb, kiszerelése 20 méter.




Prémium minőségű, valódi 100%-os Fluoro Carbon előkezsinór a Ghost Butterfly





Következzen egy Chod szerelék összeállítás a szintén 2013-as újdonságként megjelent horogot felhasználva


Ha már szóba került a Chod szerelék, következzen annak elkészítése, mégpedig a PB Products 2013-as újdonságaként megjelent horgot használva, aminek a neve stílszerűen: Chod Hook




Rövid szárú, extrém erős horog a PB Products Chod Hook


Az új Chod horog extrém erős, nagyon hegyes horog. Kifejezetten a chod előkéhez, illetve más, merev előkékhez került kialakításra. Feltűnően rövid ívelt szárral rendelkezik, amiből a fül a szár síkjából kifele van hajlítva. Az egyenes horoghegy rendkívül agresszívvé teszi, és pont ez az a tulajdonság, amire szükségünk van amikor chod, vagy más merev előkékét használunk a horgászatunk során.




A nagy méretű fül lehetővé teszi az igazán vastag merev előkék használatát is, a 20 lb-s fluoro carbon szinte elveszik benne


A PB Products figyelt arra is, hogy a chod horog füle kifejezetten nagyméretűre készült, éppen ezért könnyedén megköthető akár nagyobb átmérőjű, merev előkezsinórokkal is. Mivel a horgot lebegtetett csalikhoz készítik a választható méretek is ehhez igazodnak, így 4-es és 6-os méretben létezik.




Chod Hook + 100%-os Fluorocarbon – tökéletes páros a chod szerelékhez





Először fűzzük fel a horgot





majd a rövid zsinórszálat a horoghoz fogva tekerjünk rá 3-4 menetet





ezután a horog fülén húzzuk vissza a hosszú szálat, majd megnedvesítve húzzuk meg jó szorosan





Most lesz szükség a rövid szálra





Helyezzük rá a csaligyűrűt





Majd bujtassuk vissza a rövid szálat a horog fülén





Állítsuk be a nekünk megfelelő kis D alakú zsinórfül méretét és a felesleget vágjuk le




A horogelőke szárat húzzuk oldalra, a kis D hurkot toljuk jobban át a horog fülén és óvatosan a kis szálat tartsuk közel az öngyújtó lángjához


Itt érdemes figyelni arra, hogy a horogelőke ne érjen a láng közelébe, valamint a kis szálat sem kell beletartani, elég csak a közelébe tolni és máris bekövetkezik, amire szükségünk lesz. A rövid szál végére egy kis göb keletkezik, ami pont alkalmas arra, hogy az majd megakadjon a horgunk fülében.




A hő hatására kis ütköző keletkezik a rövid szál végén





Szilikon csaligyűrűvel, vagy akár csalizó selyemmel rögzítsük a pop-up csalit a gyűrűhöz


Ezután nincs más dolgunk, mint a megfelelő előkehossz elkészítése után rögzítsük azt a végszerelékünkre.




A Chod szerelékek előtétzsinórra rögzítéséhez kiváló és kényelmes megoldás a PB Products rendszere



Heli-Chod Rubber&Beads X-small

A PB előző évben mutatta be a komplett helikopteres Chod szerelékéhez készített szilikon megoldását a Heli-Chod Rubber&Beads rendszert. Ennek részletes bemutatása már egy korábbi filmben illetve írásban szerepelt.



2013-ban jelentette meg a PB Products az előző év sikertermékének X-Small verzióját


Idén megjelent ennek a „kis méretű” verziója, az X-Small. Ezt kifejezetten a vékonyabb előtétzsinórokhoz készítették, hogy azokon is feszes tudjon maradni, de kézzel természetesen a megfelelő helyre húzhatjuk.




Az X-small változattal 4 darab heli-chod szereléket készíthetünk…





…már csak nagy szemű forgóra van szükségünk hozzá


A PB Products Heli-Chod Rubber&Beads egy helikopter,vagy chod szerelék elkészítéshez használható szett, amely 4 db szilikon hüvelyt és nyolc darab gyöngyöt tartalmaz. A nagy furattal rendelkező gumigolyók pontosan illeszkednek a szilikon hüvelyre.




Egyszerű a használatba vétele is, az előtétzsinórt csak fűzzük a bal oldali hurokba és húzzuk át a drótról, vagy ha vastagabb előtétre szeretnénk felfűzni, vegyük le a drótról és fűzőtűvel tegyük fel a vastag zsinórra


A szett segítségével négy helikopter szereléket készíthetünk el, melyen az előkénk elhelyezkedését mi állíthatjuk be tetszőlegesen. A szerelékhez megfelelő előtétzsinór és nagy szemű forgóval ellátott kapocs szükséges. A Chod szerelék használata esetén fárasztáskor az alsó gumigolyót a hal le tudja húzni, így az előke közvetlenül az ólom mellett fog elhelyezkedni. Ezáltal kisebb az esélye, hogy a himbálózó ólom a hal szájából kitépje a horgot.




A csomagoláson két felhasználási módot is bemutatnak, mindkettő fluoro carbon előtétzsinórra van szerelve, de mivel kifejezetten vékony méretű, fel lehet tenni a PB újdonságára is a Silk Ray ólom nélküli süllyedő előtétzsinórjára is


Ezt a rendszert könnyen fel lehet húzni az előtétzsinórra bárhová, ezért igen hasznos abban az esetben, amikor iszapos mederben horgászunk, vagy ha esetleg chod szereléket alkalmazunk.




2013-as újdonság a PB Products Silk Ray előtétzsinór



Silk Ray előtétzsinór

A PB Products előtétzsinór palettáján újdonságként jelent meg ebben az évben az ólommentes, de mégis gyorsan süllyedő előtétzsinór! Használata megegyezik az ólombetétes előtétzsinórokéval, tehát ugyanúgy lehet fűzni, ezáltal tetszőleges hosszúságút készíthetünk, de ez nem tartalmaz ólomszálat.




45 lb szakítószilárdsággal rendelkezik, extrém pályákra kifejlesztett zsinór


Jellemzői:


- nagyon könnyen fűzhető

- ólommentes, de rendkívül nehéz anyagú

- elképesztően rugalmas és ellenálló

- A legtökéletesebb megoldás a PB hit&run ólomrendszerhez

- Ólomszál nélküli speciális anyag, így rendkívül lágy, de mégis gyorsan süllyed

- Fűzőtű segítségével könnyedén fűzhetjük és készíthetjük el belőle kedvenc szerelékünket.




Új fejlesztésű szövéssel készül a Silk Ray


Ez az új fejlesztésű szövött anyag hihetetlenül ellenáll a víz alatti akadályok, fák,kagylók dörzsölő hatásának. Kétféle színben növényzet, iszap változatban kapható, szakítószilárdsága 45LB. Minden tekercsen 10 métert talál.




Ezt érdemes megnézni nagyon közelről is





A Chod hook már bemutatásra került, ideje a másik újdonságot is megemlíteni, ami a Long Shank Hook




New Long Shank Hook

A végére maradt egy igazán különleges alakú horog, ami nem más, mint a Long Shank Hook. Az új hosszúszárú horog hegykiképzése igazán feltűnő, hiszen az csupán minimális szögben dől a horogszár felé.




Kifejezetten hosszú, egyenes szárú horog a Long Shank, ami a hideg időszakokban lehet kiváló fegyver


A horoghegy egyenes és nagyon hegyes! A horog fülkiképzése is egyenes. Jól alkalmazható az akadóktól mentes, nyílt vizeken, főként a tavaszi, őszi, illetve téli időszakokban. Használatához javasoljuk a népszerű, hosszú szárú horoghoz való horogbefordítót (Aligner Long Shank), illetve a minél jobb akadás érdekében egy rövid-közepesen hosszú előkét. A legnépszerűbb két méretben létezik: 4-es és 6-os.




Két méretben 4-es és 6-os készül!




Forrás: Szalai Árpi - PB Products Team
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk