0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Teszteltünk

Okuma Caymus/Ceymar orsó termékleírása

A Caymus/Ceymar pergető orsó az Okuma 2015-ös újdonsága, amely minden bizonnyal óriási sikerre van ítélve, hiszen rendkívül vonzó, egyedi fekete-piros megjelenésével, kiváló műszaki megoldásaival, könnyűségével, sima futásával hihetetlen kedvező ár párosul.
A Caymus/Ceymar pergető orsó, de mivel 5 méretben – 25, 30, 35, 40, 55 – készül, más horgászmódszerekhez, úszózáshoz, fenekezéshez, feederezéshez is kiválóan alkalmas.



Rendkívül előnyös tulajdonsága a könnyűsége, a 30-as méretű változat például mindössze 216 gramm. A kis súlyt többek között a grafitból készült háznak és rotornak köszönhetjük, ugyanakkor a rendkívül ötletes, köríves merevítőknek és a masszív, alumínium cső felkapókarnak hála a rotor fémből készült versenytársait megszégyenítő szilárdsággal, merevséggel rendelkezik, megmarkolva, megszorítva bizony meg se moccan.
Ezt az orsót kézbe véve, megvizsgálva jól érezhető az a precizitás, amely az Okumákat általában jellemzi, a legalacsonyabb árkategóriában is kotyogás nélkül, pontosan illesztett darabokkal találkozunk. A hajtókar, rotor, visszaforgásgátló holtjáték nélküli, az orsó meghajtva gyönyörűen, simán fut, könnyedén forog a csapágyazott zsinórvezető görgője. A 7+1 csapágynak köszönhetően minden fontos helyen meg van támasztva, és könnyen, hangtalanul pörög.

A könnyített, esztergált, 2 tónusú eloxált alumínium dobban található elsőfék soklamellás, olajozott japán filc betétekkel rendelkezik, amely a mai napig a legmegbízhatóbban és legprecízebben működő megoldás. A Caymus/Ceymar féke pontosan, finoman állítható, 3 és fél fékcsillag-fordulat áll rendelkezésünkre a finomra hangolásához.
Az orsó áttétele 5,0:1, az 55-ös méretnél 4,5:1, ez az ideális összhangot jelenti a gyorsaság és a teherbírás közt. Ami a belső meghajtást illeti, az orsó „lelkét” egy precíziós, esztergált bronz nyaki csiga jelenti.

A dobemelő rendszert egy az Okumánál már bevált elliptikus fogaskerék mozgatja, amely amellett, hogy gyönyörű zsinórképet produkál fonott zsinór használat esetén is, ellenállóbb, mint a csigatengelyes megoldás és mivel nincs holtpontja, zökkenésmentes, sima dobemelést eredményez.

Az orsó hajtókarja szintén könnyű, szilárd alumíniumból készült, kényelmes tapintású EVA hajtókarfogantyúval.

Összegezve egy rendkívül vonzó megjelenésű, könnyű, szilárd, sima futású orsóról van szó, amely kiemelkedik az árkategóriájából. Jó szívvel ajánljuk minden pergető és nem pergető horgásztársunknak!


   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk