0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Kis Heni Carp Team Sopron

Kis Heni Carp Team Sopron
(Berek Horgászpark)

Sziasztok.

Már decemberben eldöntöttük,hogy jövőre a Berekbe megyünk pecázni. Már tavasszal készültünk,gyúrtuk a bojlit és persze megpróbáltuk kitalálni a jó stratégiát,figyelembe véve az időjárást. A behúzós módszert preferáltuk. Mivel már egy párszor pecáztunk itt volt némi kiindulási alapunk. Ezek után jött a hidegzuhany…..A tó tulajdonosa hívott fel és sajnálattal közölte,hogy nem enged senkit se a vízre csónakkal!!!(köszönet a kedves sporiknak ,akik nem tudják hol a határ az alkohollal). Innentől kezdve amit hónapokig beszéltünk és kitaláltunk füstbe ment…mivel ,kb. 140-150 m kell horgászni és már csak 2 hét maradt az indulásig. Tudtam,hogy a „dobálózás” ezen a tavon illetve azon a helyen amit én foglaltam, nem sok esélyt ad a halfogásra. Jött a fejtörés ,hogy hogy tudnánk ilyen távot meghorgászni. Etetőhajó!!- jött az ötlet. Hát igen, de ezek a járművek elég borsos áron mennek…de megmenthető a hónapokon át tartó munkánk. Így hát beszereztünk egy hajót. Gondoltuk ,így már le tudjuk küzdeni a távot és etetni is tudunk. Csapatunk 3-dik tagja 1 héttel az indulás előtt térdsérülést szenvedett. Így indultunk neki a Bereknek a Fiammal (9).A nagy lelkesedésem ennyi balszerencse után egy kicsit alábbhagyott. Na mind 1.
Pakolás,indulás,és végre érkezés.
Kipakoltuk a 6 napra gondolt cuccokat.
- 30 kg. bojli vegyes ízekben
- 50 kg. mag keverék
- 5kg. halibut pellet különböző méretben

Természetesen a nagy hőség már az első órákban megmutatta magát és az időjós is hasonló forróságot ígért a hétre. Ennek ellenére elkezdtük felépíteni a táborunkat. Minden készen állt a botok bevetésére,de előtte még váltottam pár szót a többi horgásszal, akik már több napja itt voltak. Semmi jót nem mondtak „nem eszik a hal” címszóval nagy összhangban. Innentől felpezsdült a vérem,gyerünk kezdjünk neki. Alapozó etetés a szembe oldalról történt ,botonként 3kg mag és kb ½ kg bojli + pellet. Csalizni a The One termékekkel 2 botra és a saját bojlik ananászos és halas fűszeres a másik kettőre. Első éjszakától nem vártam semmi eredményt. A végszerelékeket elhelyeztük,itt kitérnék arra, elhagyós módszer, de kő az ólom helyett. Mivel ennek a tónak a partszéle kb 15 méterig kavicsos és nem utolsó sorban nem szennyezem a vizet a bent maradt ólmokkal. Erre nagyon sokan rácsodálkoztak,mert még nem láttak ilyet. Semmi ördöngösség nincs benne.



- klasszikus ólom klipsz
- bicikli vagy motorkerékpár belső gumi. Ebből vékony csíkokat vágsz. Ezt beakasztod az ólom klipszbe és egy darab kő,lehetőleg olyan formájú a mi nem tud könnyen kicsúszni,de ne is legyen 1kg.Egy kis gyakorlással menni fog.


Közben eltelt egy bő óra és megszólat a jelző. Egy közel 5 kilós ponty. Innentől kezdve kb óránként jött egy hal kisebb és nagyobb vegyesen.
Éjfél után egy majdnem 13 kg-os és 20 perc el később egy 12 kg-os.








Ez Így ment egészen napfelkeltéig. Azután némák maradtak a jelzők. Délelőtt kielemeztük az éjszaka eseményeit. Ami fogós volt az a The One Black,de csak egy szem.
Ha dupláztuk a golyót vagy a klasszikus hóember szerelékkel próbálkoztunk, nem kellet nekik. Szóval erre jutottunk az első mozgalmas éjszaka után.A Tógazda is megérkezett, halván szép halakat fogtunk. Adott egy üvegcsét a saját Red Craft (Berek) bojlijából. Na ezt próbáld ki mondta,de szeretném a véleményed róla. Napközben szinte semmi mozgás nem volt,pihentünk és készültünk az éjszakára. Csak egy szem bojli 22mm – 20mm került a végszerelékre. Szelektálni nagyobb méretű csalikkal sajnos nem tudtam a fent említettek miatt. Éjjel szinte pontosan ugyan az volt mint előtte nap. Jöttek sorra a szebbnél-szebb halak. Amit viszont észre vettem,hogy a horog ha nem az alsó részbe akadt,hanem valahová oldalra,akkor nagyobb sebet ejtett a hal száján. Innentől a 6 –os horgokat lecseréltem 4 –re + horogbefordító. Ennek eredményeként kevesebb volt a halvesztésünk és a sebek is picik voltak. Idő közben az eddigi 30-35 fok helyett 40 fölé ment a hőmérő higanyszála. A halak kapókedve is teljes mértékben alább hagyott….Egy bő 20 órán keresztül semmi.Na, nézzük az eddigi statisztikát. Nappal inkább a gyümölcsös jellegű The One Red főtt, éjjel viszont a fűszeres csípős The One Black . A „Red Craft” vagy egy 2-3 kg vagy közel 10 kg. Az is érdekes volt,hogy egy adott hely csak időközönként működött.Igazából a halat nem lehetett beállítani,jöttek-mentek ahogy a kedvük tartotta. Ami szintén érdekes dolog,hogy amikor pl. a partszélbe kirakott bot elsült,sorra következett a többi bot is, amik teljesen más helyre illetve mélységbe voltak elhelyezve.Ez az effektus nappal is és éjjel is előfordult. Ha csak a golyót vittem be a hajóval + még csöveztem rá, szinte leállt a kapás. Miután maggal kevertem ismét beindult. Kisebb nagyobb megszakításokkal egészen jó iramot diktáltunk.

Kisfiam a 4 dik napra már olyan fáradt volt,hogy a saját cipőjébe majdnem elesett..
De én nagyon büszke voltam RÁ!!!!




Elsőként a teljesítménye miatt, másodszor a hét legnagyobb halát 16,57 kg is Ő terelte szákba.
Igazi csapatjátékos!
Ez után jött az anyai szigor,mondván a gyerek éjjel nem horgászhat, mert aludnia kell….Tudtam,hogy a Kicsi Feleségemnek igaza van, de erre az időre már hajtott minket a verseny- szellem. Igaz négy nap szinte nem alvás után már én sem voltam valami fitt. Az éjszakára csak 2 végszerelék maradt a vízben,mert nem tudtam egyedül ennél több botra figyelni. Ez egy kicsit rontott is a teljesítményünkön. De így is közel 50 kg halat hoztam ki a partra. Tisztába voltam azzal is,hogy ilyen nagy melegben az igazi nagyok nem nagyon táplálkoznak,ezért rá álltunk a mennyiségre. De 22mm-nél kisebb golyót ezután se tettem fel. Még néha egy botnál bepróbáltam a dupla 22-őt, 24 órát volt a vízben és semmi. Vissza az egy szem 22 és max. fél óra után ismét kapás volt. Pénteken aztán ismét csapatként fogtuk a halakat. Néha még a többi horgász is odajött hozzánk segíteni!!
Ilyen is ritkán van.















Szombaton inkább napközben jöttek a halak a nagy melegben..(sok halat is vesztettünk)…Cserébe éjjel tudtunk valamennyit aludni (végre).




Én magamon éreztem a fáradságot,kialvatlanságot. Lehet ez is közrejátszott.
Másnap reggel még a véghajrában jött egy 9,98 kg Potyka.






Nem találtam meg a képet
Így zárult a mi 6 napos peca túránk.
Sok tapasztalatot szereztünk ismét, hihetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak és tanultunk a hibáinkból.
Alapjaiban a taktikánk jó volt véleményem szerint. A felszerelésünk is kifogástalanul működött. Szakadás vagy ilyesmi nem történt ennyi halnál!! A part kövei miatt kicsit gyakrabban kellett az előkéket cserélni, mert 2-3 hal után kicsorbultak a FOX és KORDA horgok,még a horogélező se segített rajtuk.
Végezetül csináltam egy kis videót amit az alábbi linken tudtok
megnézni:



https://youtu.be/WmtAI15LW-U


Tisztelettel:
Kis Heni Carp Team Sopron
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk