0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

METHODOS KALANDOK I. RÉSZ

Ebben a cikksorozatomban szó lesz a methodozásról, általam használt termékeinkről, praktikáimról, stratégiáimról és eredményeimről. Remélem ezekkel az írásokkal segítséget tudok nyújtani nektek, hogy sikereket érjetek el ezen a területen.

Jómagam tavaly kezdtem el behatóbban foglalkozni a methodozással. Gyerekkorom óta horgászok, végigjártam a szamárlétrát a spiccbottól a golyós pecáig. A feederezés és a sima etetőkosaras horgászat miatt nem állt távol tőlem ez a terület sem. Nagyon megszerettem ezt az ágát is. Sajnos tavaly nem volt annyi időm, hogy sok hosszabb bojlis túrát tervezzek, ezért rákaptam ennek az ízére. Éppen emiatt idén ugyanúgy szeretném folytatni és mindkét területét űzném ennek a gyönyörű sportnak/hobbinak/életformának.
Első írásom ezen a téren felhasználható termékeinkről fog szólni és azok bemutatásával, rövid leírásával.
Kezdeném az etetőanyagainkkal.

Az F1, F2 és F3 mixeink a vízbeérkezés után egyből elkezdik kifejteni a hatásukat és fluoreszkáló felhőt képezve csalogatja a halakat az etetésünkre. Az egyik két órás horgászatom alkalmával, ezek az etetőanyagok tizenegy kapást hoztak nekem, amiből tízet bölcsőbe is tudtam fektetni, köztük hat darab 1-3,6 kilógrammos pontyot. Három különböző ízben elérhető, hogy minden vízhez és időszakhoz tudjunk megfelelőt választani. Egy és három kilós kiszerelésben áll a rendelkezésetekre.
A Method Feeder etetőanyagaink nyolc különböző ízesítésben és összetételben érhetőek el. Fajtától függően hallisztet, növényi liszteket, vitamelot, darált aprómagokat, különböző étvágyfokozókat és a pelletes mix, különböző pelleteket is tartalmaz. Ami mindegyik mixünkben megegyezik, az a finom, homogén szemcsézet, ami elengedhetetlen az e fajta etetőanyagoknál. Black Spice, Green protein, Carbohydrate, Red1 fűszeres, Eper&Hal, Ananász, Black Amino Pellet és Green Betain&Squid ízekben mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Téli hidegvízben is rendkívül jól használható. Karácsony előtt két nappal öt kapással örvendeztettek meg. Nagyon várom, hogy melegedő vízben is használhassam. Ezek egy kilógrammos zacskóban elérhetőek a kínálatunkban.Bag&Stick Mix Combónk rendkívül vonzó a halak számára. Fűszeres, halas, húsos, májas ízesítése, erősen figyelemfelkeltő felhőt képez a horgunk közelében. Method,feeder és etetőkosaras horgászatnál is egyaránt alkalmazható. A Combo-ban található tonhalhús és folyékony étvágyfokozó hozzáadásával, majd alapos összekeverésével azonnal felhasználható.



Miután kiválasztottuk a megfelelő mixet vagy mixeket, annak érdekében, hogy hatékonyabbá tegyük, ezért térjünk át a folyékony adalékokra. Sok termékünk felhasználható erre a célra.
A CSL Double Magnet Liquid szerintem Magyarország legjobb kukoricacsíra likőrje. Nézzétek el nekem az elfogultságomat, de sok vásárlónktól is halljuk ezt a dicséretet. Sűrű, hígítatlan állaga rengeteg területen felhasználhatóvá teszi. Előszeretettel használom az etetőanyagomba ízesítés gyanánt, vagy szimplán csak ezzel keverem be és egy jól oldódó pasztát kapok. Huszonegy különböző ízben elérhető, hogy ezzel is az elképzeléseinkhez tudjuk igazítani az etetésünket. Ez az a termékünk, ami mindig nálam van bojlis és methodos horgászatnál egyaránt. Ezért az ország másik végéről is visszajönnék. CSL Turbo Hidegvízi Arománkat kifejezetten hideg, 16 fok alatti vízre ajánljuk. Illat és tápanyag alkotóelemei hideg vízben is jól terjednek és oldódnak. Magas tápanyagforrás. 250 milliliteres kiszerelésben elérhető. Hét különböző ízesítéséből mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet. Melasz szirupjaink fél literes kivitelben és tíz különböző ízben elérhető a palettánkon. Ez egy tömény cukorszirup, amivel édesíthetjük és ízesíthetjük a mixünket. Amurozásra is kiválóan alkalmas készítmény. Hideg vízre kevésbé ajánljuk, mert ilyen hőmérsékleten lassabban oldódik. A literes Fluore Essence Flavoured Syrupunk itt is felhasználható véleményem szerint. Ezen termékünk felhasználása esetén, a sima etetőanyagunkból is kihozhatjuk az F1-F2-F3 fluoreszkáló felhősítő képességet. Tíz különböző ízben találjátok meg a kínálatunkban. Fluore Essence Turbo Additive egy erős koncentrált locsoló, ami a fluo tulajdonságait adhatja át a kiválasztott mixnek. 250 milliliteres kiszerelése egy rövid horgászatra szerintem pont elegendő. A fél literes Amino Juice vagy a 150 milliliteres Turbo Aroma készítményeink széles íz skálával rendelkeznek. Gyorsan fejtik ki hatásukat a víz alatt. Jó tapadási tulajdonságainak és az oldott aminosavaknak köszönhetően szívesen használom ízesítés gyanánt.



2016-ban az egyik újdonságunk egy 250 milliliteres kiszerelésű, főként methodozáshoz kifejlesztett Method Feeder Fluoro Liquid. Folyékony aminokkal és csöppnyi titokkal hívja fel az etetésünkre a kíváncsi halak figyelmét. Tonhal, Squid&Octopus, Fokhagyma, Ananász, Vörös Szilva, Zöld Betain, Red1 Fűszeres és BubbleGum ízesítésben elérhető. Utolsó az én nagy kedvencem és mindig vinni fogom magammal az ilyen horgászataimra. Bojlis horgászathoz is bátran ajánlom. Magok, bojlik és pelletek locsolására. Extra liquid kiegészítőinket is szívesen ajánlom figyelmetekbe. Bár alapból bojlikészítéshez vagy a golyós etetés locsolásához ajánljuk, de kis mennyiségben a mixünkhöz is adhatjuk. 200 és 500 milliliteres kiszerelésben is elérhetőek. A Fish Proteint vagy a Minaminot én idén nem fogom kihagyni a keverékeimből. Előbbi egy koncentrált fehérje forrás a halak számára. Utóbbi pedig olyan adalék, amiben rengeteg aminosav, ásványi só és vitamin megtalálható. A világ egyik legjobb és legsikeresebb extraktja.



Végül, de nem utolsó sorban jöjjenek a horog alá kerülő csalik és turbózó termékeink. Személyes kedvencemmel kezdeném, az pedig nem más, mint a Micro Natural Classic Bojli család. 10 milliméteres átmérőben és 14 ízben elérhető. Ami nekem eddig a legjobban bevált az a GLM&Szilva, ami a rendes NC szériával együtt eddig egy tó kivételével mindenhol bizonyított. Azon az egyen a klasszikus kukorica sem. Remekül használható csalitüskén és a hajszálon is. Eredeti és leinformálható Haith’s alapanyagokból készülnek. Ez a termékcsalád az idei évben megújul és a későbbiekben Revolution névvel fogjátok megtalálni a kínálatunkban.Második kedvencem a Red illetve Black Halibut pelletek. 8-16-20-as méretekben és 12-12 ízben megtalálható a repertoárunkban. Egy nagyon egyszerű eljárással, különleges íz és aroma kombinációt viszünk föl a pelletekre. Egyedi szárítási móddal ez a kombináció beszívódik és így egy hosszantartó csalogató hatást vált ki. A Red gyorsabb oldódású a Blacknél. Mindkettőt eredményesen használtam tavaly.Micro Classic Plussz Pop Up bojlijainkat azoknak ajánlom, akik a lebegő csalikban hisznek. Feltűnő színűkkel, 10 mm-es átmérőjükkel és nagy felhajtóerejükkel tökéletes választás. Tizennégy különböző ízből válogatva mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Hajszálon és a csalitüskén is bátran felhasználható és alkalmazható.A soft pelletek a modern finomszerelékes horgászat vívmánya. Termékünk rendkívül jó tulajdonságokkal bír, ezért felfűzhető és jól tartja magát. Minőségi ízesítéseinket ezek a termékek is megkapták, ezért egy prémium kategóriás soft pelletet használhatunk a modern finomszerelékes horgászatban. Fluoro Soft Carp Pellet egy egyedülálló panírozott puha horog pellet finomszerelékes horgászathoz. Magas minőségű beltartalma és élénk színei felkeltik, és táplálkozásra késztetik a halakat. Fluore Essence Booster Spray termékünkkel én leginkább a methodkosárban lévő mixet fújom be dobás előtt. Két-három fújás és már repül is a halak közé, ahol egy fluoreszkáló oszlopot húzva lefelé, odavonza a halak figyelmét. Fluore Essence Optic Liquidjeinket úgy használom, hogy mielőtt a method kosár töltőbe behelyezem a csalit, azelőtt kicsit belemártom ebbe, majd a Fluore Essence Optic Powder dipbe megforgatom és mehet az etetőanyag alá/fölé. 250 grammos por aromáinkkal tovább fokozhatjuk az etetőanyagunkat. Erős csalogató ízzel és illattal pontyok, dévérek, kárászok és más fehér halak horgászatához ajánljuk. Egy zacskó legalább öt kiló mixhez elegendő. Viszont ha ennyit nem horgászol el egy alkalommal, akkor sem kell izgulnod, mert aromazáró tasakja bármikor visszazárható és a későbbiekben újból felhasználható.



Én ezekkel a termékekkel próbálom becsapni uszonyos barátainkat és egy kis időre bölcsőbe fektetni őket. Alig várom, hogy idén is végre csobbanjon a szerelék és várjam a spicc görbülését. A tavak lassan kiolvadnak és kezdődhet a szezon.
Következő cikkem már az éles bevetésről fog szólni. Amint az időjárás és a jégolvadás engedi, indulok is a vízpartra és ott folytatom, ahol Karácsony előtt abbahagytam.
Bármivel kapcsolatban kérdésetek lenne vagy segítségetekre lehetünk a békéshal horgászat bármelyik területén, akkor várunk titeket szeretettel a facebook csoportunkban vagy küldjetek nekünk e-mailt.
Görbüljön és C&R!

Írta és fényképezte : Bene Gábor „Maci”

Forrás: bigcarpbaits.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk