0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Hírek

Halászati-horgászati szakemberek tanácskoznak Gödöllőn

A hazai halgazdálkodás fővárosává avanzsált Gödöllő, hiszen két napos rendezvény keretében szerveztek szakmai napot 2016. február 4-5. között.
A konferencia első napján dr. Viski József, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) helyzetéről és jövőbeli lehetőségeiről tartott előadást.



A helyettes államtitkár elmondta: az Európai Bizottság 2015. december 7-én elfogadta Magyarország Halgazdálkodási Operatív Programját, melynek köszönhetően a hazai termelők beruházásainak és fejlesztéseinek megvalósítására, új munkahelyek teremtésére az előző időszakhoz képest 12 százalékkal magasabb összeg, mintegy 15,5 milliárd forint forrás áll rendelkezésére 2023-ig.

A rendelkezésre álló keretösszeg a haltermeléshez, a halfeldolgozáshoz és a halastavak természeti értékeinek megőrzéséhez, illetve a halételek fogyasztásának népszerűsítéséhez biztosít forrást. A Miniszterelnökség a korábbi időszakban nagy sikert aratott Kapj rá! program folytatását is tervezi. Ennek célja, hogy a hazai fogyasztókkal megismertesse a halételek sokféleségét, azok változatos ízvilágát, és felhívja a fiatalabb korosztály figyelmét arra, hogy a halfogyasztás jól beilleszthető a reformétkezésbe.

A helyettes államtitkár az előadás keretében kiemelte: a rendelkezésre álló uniós források maximális felhasználása és kiszámíthatósága érdekében a felhívások megjelenését éves fejlesztési keret szabályozza. A MAHOP éves fejlesztési kerete is elkészült, melynek elfogadását követően Kormány határozatban is megismerhetővé válnak a rendelkezésre álló keretösszegek és a megjelentetni kívánt pályázati felhívások ütemterve.

Hangsúlyozta: az első pályázati kiírások 2016 tavaszán várhatóak. A Miniszterelnökség idén a teljes forráskeret megnyitása mellett tizenegy pályázat meghirdetését tervezi.

(Miniszterelnökség)

Forrás: kormany.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk