0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Bojlis

Szezonkezdés

Mit várunk egy szezonkezdéstől? Ha várunk... Bennem olyan érzések kavarogtak, hogy legyen bármi nem számít, az számít, hogy végre kint legyek és azt csináljam amit igazán szeretek! Elől járóban csak annyit mondok, hogy jól éreztem magam de megvoltak most is mint mindig a nehezítő tényezők...
Körülbelül a horgászat kezdete előtt egy hónappal már helyet foglaltam. Így nem érhet minket meglepetés és ott horgászunk ahol valóban szeretnénk.
Eljött a nap amit úgy vártam mintha valami különleges nap lenne pedig azért nem az első túrámra készültem szó mi szó. Végül különleges is lett ennyit elmondhatok... Időjárás jónak ígérkezett ennek ellenére kicsit borongós volt reggel.


Borongós reggel...



Mint ahogy azt mindig a tábor állításával kezdtem. Ezt követte az etetésre szánt anyagok összeállítása. Mivel ennek hogy igazán jó legyen kell minimum fél óra de szerintem egy óra, így mivel már alig vártam, hogy botot foghassak úgy döntöttem „cserkelek” egy kicsit míg a spod mix összeáll. Cserkelést a kedvenc golyómmal, saját készítésű Monster's Paradise-al kezdtem meg. Ilyenkor fontos hogy nagyon attracktív csalit kínáljunk fel. Könnyítés képpen egy faragott fehér V-Pops-ot választottam. Pva háloba 3 szem szintén Monster's Paradise került.


Monster's paradise + fehér V-pops.


Mehet is be. Előzőleg kiválasztott helyre be is juttattam a végszereléket.


Kezdődhet a cserkelés...


Épp a tábor apróságaival foglalkoztam, hogy minden a helyén legyen, mikor a jobb oldali boton erős húzós kapásra lettem figyelmes. Gondoltam ez hamar jött... Jó jel a túrát nézve. Gyorsan felvettem a botot a kezembe, elkezdődött a fárasztás. Körülbelül 10 perces fárasztás után mikor a hal feljött a felszínre láttam meg hogy nem egy átlagos tükrös hanem egy gyönyörű pikkelyezésű spanyol mintás. Nagyon jó erőben volt a hal mint ahogy a spanyol mintásak általában. Következett még körülbelül 2 perc fárasztás és már a merítőmben volt a hal. Meg kell mondjam óriási öröm töltött el, számomra a spanyol mintás halak a kedvencek. Mondanom sem kell számomra többet ér egy ilyen hal, legyen az akárhány kiló, mint 10 darab 15kiló feletti társai. Ne a kilókat számoljuk, érezzük át jobban a dolgot mint azt hogy mekkora egy ponty!


Egyszerűen gyönyörű...



Köszönöm hogy megtiszteltél!


A hal visszaengedése után következett az etetés. Semmi különleges dologgal nem készültem ezen a téren. Felezett és egész bojlik mellett megtalálhatók voltak 4mm-es aminopelletek és apró magok. Ezt fokozva inp- és inl is került bele. Egyik boton maradt a Monster's Paradise másikon pedig a Monster Liver a csali. Az idő remek volt és nagyszerűen éreztem mikor azt a rossz hírt kaptam a szemben horgászó ismerősöktől, hogy az elmúlt hét nagyszerű időjárását követve megkezdődött az ívás. Később sikerült fogni még 4 halat.


Monster's paradise tetszett meg neki is...


Működött a Paradise és az etetés is egyaránt. Csak az említett csalival jutottam el kapásig. A túra hala megközelítőleg 15 kiló feletti volt, fotó nem készült róla mivel a hal sérült volt így nem volt kérdés, hogy a hal épségét kockáztatva NEM készítek róla képet. Horogszabadítás és fertőtlenítés után AZONNAL visszaengedtem!!! Mindenkinek ajánlom figyelmébe, hogy egy sérült halat NE fotózzanak le és a szükséges dolgok után azonnal engedjék vissza! Mindig a hal épsége a legfontosabb és úgysem mutatna jól a fotóalbumunkban egy sérült hal! Másnap felébredve láttam és hallottam hogy, a jó időt váltva a beígért hidegfrontbetörés megérkezett. Óriási szél, hideg és eső jellemezte a rövid túrám utolsó napját. Egyre többször van erre példa sajnos mostanában.
Összegezve a túrát jól éreztem magam ott voltam és azt csináltam amit szeretek. Nem történt kiemelkedő fogás mégis emlékezni fogok rá. Kedvenc csalim most sem hagyott cserben amit bátran ajánlok az elkövetkező időszakra! Továbbá fotóalbumom is bővült egy csodás képpel. Kell ennél több? Az időjárás viszontagságai miatt nem szomorkodnunk kell hanem ezt meglovagolva kihozni a legjobbat ami tőlünk lehet! Eredményes szezonkezdést, illetve szezont kívánok mindenkinek!

Kerekes László
Imperial Baits Team
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk