0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Bojlis

Kis Heni Carp Team Sopron egy régi bányatavon.



Kis Heni Carp Team Sopron
egy régi bányatavon.

Július 08 – 10-ig lehetőséget kaptunk egy kavicsbányai pecára. A tó évtizedek óta létezik, de már nem bányásszák. A víz kezelőjétől kaptunk némi információt, de fogalmunk se volt, hogy mi vár ránk. Péntek reggel indultunk útnak és bő egy óra utazás után, meg is érkeztünk Kardos Péter rel a vízpartra. A látvány lenyűgöző volt, igazi vadregényes környezetben, egy szigettel a közepén és mindenhol belógó fákkal dúsított tó tárult a szemünk elé. Gyors kipakolás után, már csónakba is vetettük magunkat. Mindkettőknek a sziget volt az első gondolata, ezért azt vettük célba. A szélétől először kavics, egy pár méteren, utána homok és végül 15-20 cm es iszap. A tapogatórúd segítségével áttapogattuk a sziget felénk eső részét, saroktól sarokig. Kimagasló törést vagy dombot, púpot nem találtunk. Szépen lassan tört le a partoldal. 60 cm ről 2,5-3 m ig. Kettő bóját a sekélyebb kavicsos részre, kettőt pedig a homok – iszap határra helyeztünk el. Itt olyan 2,5 m es vizünk volt. Ezután következett az alapozó etetés, ami főtt magvakból, bojliból és pelletekből állt. A hajszálra Rubin Red, Monster Crab, Fűszeres és Májas bojlik kerültek. 4 bot 4 íz. Ezeket egy kis popuppal vagy gumikukoricával balanszíroztuk. Természetesen mind a saját bojliaink közül. Elhelyeztük a végszerelékeket és következett a táborépítés. Bő 6 óra elteltével jelentkezett az első bajuszos barátunk. A Rubin Redre éhezett meg. Nem volt egy nagy súlyú hal, de a színezete és ereje lenyűgöző volt. Éjjel a Monsterre volt egy jelentkező, ezt leszámítva némák voltak a jelzők. Kora reggel aztán újra táplálkozni kezdtek a pikkelyesek…Jó pár darab után ismét vízre szálltunk és nagyobb mennyiséget etettünk. Jöttek kisebbek - nagyobbak vegyesen az aranysárgától egészen a feketéig. Kivétel nélkül egészségesek és érintetlenek voltak. Peti jelzője elfüstölt, a ráemelés után elégedett vigyorral az arcán, rám nézett „na ez nem a 4 kg ós kategória”.Ugrás a csónakba és gyerünk a hal után…Bő 30 perces küzdelem után pillantottuk meg aranysárga pikkelyeit, amit a nap fényének ereje még szebbé varázsolt. Sikeres szákolás után, vissza a partra. A mérleg nagy boldogságunkra 10,90kg t mutatott. Folyamatos locsolás mellett készítettünk pár képet, a horog által ütötte seb fertőtlenítése után, engedtük is vissza a saját közegébe. Nagyszerű érzés egy ilyen igazi vad pontyot a kézben tartani. Másfél órával később az én jelzöm is megszólalt, kézbe véve a botot már tudtam, hogy jó hal lesz. Csónak és már hasítottuk is a hullámokat a hal irányába. Ő is mint Peti hala küzdött a végtelenségig. Sikeres szákolás után irány a part. A mérleg itt is átlépte a 10 Kg –os határt.10,85kg.
Hihetetlen egy ilyen vadvízen, ilyen rövid idő alatt 2 db 10+ ost a kézben tartani. Nagyon boldogok voltunk és tudtuk, jó úton haladunk. A kifogott halak mindegyike engedte magából a magot a matracon. A rettentő hőség miatt nagyon nagy figyelmet fordítottunk a halak locsolására és hűtésére. A bölcsőket is folyamatosan vizeztük. Ilyen időszakban nagyon fontos, hogy megvédjük a testüket a hőtől és pár év múlva ismét horogra bírjuk csalni Őket egy pár kép erejéig. Éjjel kevésbé, nappal viszont annál nagyobb aktivitást mutattak a víz lakói. Próbáltunk egy szelektálóbb előkét készíteni, dupláztuk a golyókat és elhagytuk a könnyítést. De néhány Dévérnek nem okozott gondot a dupla 22 es vagy a dupla 28 as bolji sem. Szelektálni se nagyon tudtunk vele, mert ugyan úgy húzták a kopoltyúsok 4 és 8 kg között. Vasárnap 14:00 h ig tartott a túránk. Ez idő alatt 23 db Pontyot sikerült ideiglenesen a bölcsőbe helyeznünk. 3,5kg tól 10,90 kg ig. A Táj szépsége, a halak színvilága magával ragadott bennünket. Biztosak vagyunk benne, hogy visszatérünk. Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani Németh Gyulának, hogy lehetőséget kaptunk erre a horgászatra.

Írta:
Balogh János & Kardos Péter

Üdvözlettel:
Kis Heni Carp Team Sopron
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk