0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Teszteltünk

A DROP SHOT HORGÁSZAT ESZKÖZEI A SAVAGE GEARTŐL

A dropshotos horgászat egyre elterjedtebb szerte Európában és a hazai horgászok is sok esetben nyúlnak ehez a módszerhez. A Savage Gearről sokaknak a nagycsalis horgászat jut eszébe, de a cég számos, a dropshotos horgászathoz szükséges és igen hasznos kiegészítőt, valamint csalit is tervez, készít és forgalmaz.

A dropshot módszerhez specializált horgászbotok számos modellje megtalálható a Savage Gear kínálatában . Az XLNT2 sorozatban két modell, a 7-25 grammos, 228 cm-es és a 10-30 grammos, 258 cm-es bot található. Ezen botok sajátossága, hogy az XLNT család többi tagjánál apróbb, sűrűbb gyűrűzéssel készülnek, és a kemény bottest mellett a botspicc viszonylag finom, hogy a drop shot ólom egy helyben maradjon a műcsali táncoltatása mellett.



A Black Savage DROPSHOT botok két változatban kaphatók: 2-12 grammos, 223 cm-es és 5-18 grammos, 233 cm-es méretben. A botokra egyformán jellemző, hogy erősen spiccakciósak, finom, apró gyűrűkkel sűrűn gyűrűzött spiccrésszel, ugyanakkor meglehetősen feszes gerinccel. Ez a tulajdonságuk tökéletesen alkalmassá teszi őket a drop shot módszer gyakorlására, de semmiképp se gondoljuk, hogy csak erre valók: a kisebb gumicsalik, wobblerek, villantók, vagy éppen a Svage Gear Mayfly Nymph kérészlárvautánzata is tökéletesen dobható és vezethető velük. A finom spiccnek köszönhetően egészen kissúlyú csalik is jól dobhatók velük, a kemény gerinc ugyanakkor határozott bevágást tesz lehetővé. Fárasztáskor meglehetősen nagy erőtartalékokkal rendelkeznek ezek a könnyű, érzékeny botok!

A Finezze pergetőbot család 2016-ban szintén új modellel bővült, a Finezze Drop Shot bottal. Ez a pálca két méretben készül: 226 cm, 2-12 grammos, illetve 233 cm, 5-20 grammos kivitelben. A Finezze-ektől megszokott nagyon érzékeny 40 tonnás Toray karbon anyag nagyon karcsú kivitelben öltött formát és a spicc a Dropshot botoknál megszokott módon nagyon finom lett, színezett véggel. A Finezze drop shot botok igazán finom műszerek, amelyek természetesen nem csak a drop shotos horgászatban alkalmazhatók, hanem a kisebb wobblerek is kiválóan dobhatók és vezethetők velük!

A műcsalik tekintetében több kiváló, fogós gumicsali is van a Savager Gear kínálatában:
A Dying Minnow nagyon lágy, vékony testű, villásfarkú gumihal, nagy szemekkel. Két méretben és 3 színben készül. A sügér, süllő, kősülő egyaránt kedveli.
A 3D Bleak Real Tail küszutánzat, Real Tail azaz élethű, villás farkú változata dropshotra tűzve talán a legrealisztikusabban imitálja a vergődő kishal mozgását.
A Manic Shrimp garnélautánzat az igazi Jolly Joker a dropshot műcsalik között. Ez az élethű imitáció mozgékony lábaival és csápjaival nagyon ingerlően rezeg a drop shot szereléken, a legkisebb spiccmozdulat és vízáramlat hatására is. Ezek a csalik hazai vizeken is számtalanszor bizonyítottak teszthorgászaink számára és sok esetben a nap mentőcsalijaként kerültek bele a beszámolókba - amikor semmi másra nincs kapás, a Manic Shrimp egymás után adja a halakat a "süket" vízből.

A Savage Gear gondolt azokra is, akik most kezdenek ismerkedni ezzel a módszerrel és számukra kínál egy kezdőkészletet, melyben a szükséges horgok, ólmok és tucatnyi Dying Minnow plasztikcsali található. Ezzel a DRop Shot KIt-tel bátran eredhetnek a sügérek, kövesek és süllők nyomába a kezdő dropshotos horgászok is, a siker nem fog elmaradni.



A drop shot technikához szükséges horgok közül a Finezze Softlure hosszú szárú és a Finezze Standout, eltartó szárral szerelt dropshot horgokat ajánljuk, az utóbbi speciális kiképzésének köszönhetően mindig a megfelelő, merőleges szögben tartja a csalit a zsinórhoz képest!

Az előkék kötéséhez bátran ajánljuk a Savage Gear 100% Fluoro Carbon zsinórokat, melyek lágyak, a víz alatt láthatatlanok és jól ellenállnak a köveknek, kagylóknak az akadósabb terepeken.

SAVAGE GEAR FLUOROCARBON ZSINÓROK az XFISH.hu webáruházban itt megrendelhetők!

Forrás: lanitex.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk