• El sem hiszem…

  A minap a média is hírt adott arról a nem mindennapi eseményről, hogy egy „öreg balatoni” tükrös ismét tiszteletét tette egy rövid időre a Balatonpartján. Balatonberényben 2014-ben majd 2016 májusában Ábrahámhegyen is „modellt” állt. A tudósítást követve elmerengtem azon, hogy milyen szerencsésnek érezheti magát az a horgász, aki egy ilyen nagy testű balatoni pontyot tarthat a kezében. A Balatonon a maga 60.000 hektárjával nem is gondolná az ember, hogy még viszont látja egyszer szabadon engedett ellenfelét. Sajnos az elmúlt napok időjárása nem volt valami kedvező a halak számára. Mondhatnám, hogy a nagyobbak az elmúlt napokban teljesen szinte elkerültek. Mikor aztán ma reggel egy csapásra megváltozott minden. A baloldalon elhelyezett szerelékemre végre érdeklődő mutatkozott. Szerelékemet nagyjából 350 méteres távolságban viszonylag sekély vízben (kb. 1,1 m) helyeztem el, csalinak pedig a számomra egyik favoritnak számító Elit Strawberry (eper-kagyló) bojlit használtam 24 mm-es méretben. A horog köré a szokásostól eltérő módon 16 mm-es bojlit szórtam. Úgy látszik nem volt hiába.
  Bővebben Bojlis Bővebben Imperial Baits  2016.05.31.
 • Megvizsgálják, mitől iszaposodik a Balaton

  A balatonmáriafürdői iszaposodás egyedi probléma, a beavatkozás megtervezéséhez felmérik a helyzetet, és tervezik az egész Balatonra a mederiszap átfogó vizsgálatát is - közölte Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.
  Bővebben Hírek Bővebben Xfish.hu - A Horgász Portál  2016.04.22.
 • Székesfehérváron egy fiatalokból álló társaság támadt horgászokra.

  A Székesfehérvári Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást öt személlyel szemben.
  Bővebben Hírek Bővebben Xfish.hu - A Horgász Portál  2016.04.19.
 • Nyomozás a balatonfenyvesi kikötő ügyében

  Megindította a nyomozást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a balatonfenyvesi kikötő ügyében - jelentette be Szél Bernadett, az LMP társelnöke. A párt többször tett már feljelentést hivatali visszaélés és környezetkárosítás miatt, legutóbb márciusban. Gőzerővel építik a Balaton legújabb vitorláskikötőjét, ahol akár 350 hajó is állomásozhat majd egyszerre, és 500 méter hosszan nyúlik be a tóba.
  Bővebben Hírek Bővebben Xfish.hu - A Horgász Portál  2016.04.18.
 • 10 kg-os csukafogás a Tisza-tavon C&R

  Farkas László régóta járja a Tisza-tavat. Szép halak reményében indult pergetni április 9-én is. A Poroszlói-medence vizeit vallatta könnyű bottal (4-16 g), erős 15-ös fonott zsinórral amikor brutális csukaóriás vette célba csaliját.
  Bővebben Hírek Bővebben Xfish.hu - A Horgász Portál  2016.04.15.
 • 2016. évi haltelepítések a Dunán

  A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége 2016. I. negyedévben az alábbi halfajokat telepítette a megyei Duna szakasz területén:
  Bővebben Hírek Bővebben Xfish.hu - A Horgász Portál  2016.04.15.
 • Egy komplett tó és vele 25 tonnányi hal tűnt el Kínában – Elképesztő felvételek

  Egyetlen éjszaka alatt 25 tonna hal tűnt el egy dél-kínai farmon található tóból, kétségbeesésbe taszítva a tó tulajdonosát.

  Március 29-én egy hatalmas, ovális alakú víznyelő keletkezett egy tó közepén a kínai Guipingban. A tó vizével együtt 25 tonna hal is lefolyt az ismeretlen mélységbe.
  Bővebben Hírek Bővebben Xfish.hu - A Horgász Portál  2016.04.14.
 • Két jó peca a Nagybivalyoson

  Igaz, hogy az egész telet végighorgásztam, így nem panaszkodhatom. De januárban szembejött velem egy elszabadult CT berendezés, aminek vizsgálati eredménye egy jó időre kivont a forgalomból. Március közepén már minden porcikám unta a tétlenséget, és ráadásul olyan hírek jöttek a Nagybivalyosról, hogy megy a ponty, fogják rendületlenül a sporik.
  Bővebben Élménybeszámolók Bővebben Xfish.hu - A Horgász Portál  2016.04.13.
 • Csukatelepítési beszámoló és előrejelzés

  A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tegnap összesen 99.000 db előnevelt csukát telepített a Balatonba a középső, és a nyugati medence északi partján, illetve Zala-torkolat térségében, íme a beszámolójuk:
  Balatonedericsen 8000 db, Badacsonytomajon 8000 db, Badacsonyörsön 6000 db, előnevelt csukát adtunk át a helyi horgász egyesületek képviselőinek, akik csónakjaik segítségével telepítették ki a kiscsukákat a nád széléhez.
  Bővebben Hírek Bővebben Xfish.hu - A Horgász Portál  2016.04.13.
 • Sikeres ívás a süllőfészkeken

  A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. a haltelepítések mellett fontosnak tartja a Tisza-tavi halak természetes szaporodásának elősegítését is. A hirtelen felmelegedő tavaszi időszakban különösen aktuális ez, hiszen a különböző fajok szaporodási időszaka szorosan kapcsolódik egymáshoz.
  Bővebben Hírek Bővebben Xfish.hu - A Horgász Portál  2016.04.12.
 • Emelkedett a halgazdálkodásra fordítható pályázati források összege

  Az elmúlt hétéves európai uniós költségvetési időszak 13,7 milliárd forintos keretével szemben a jelenlegi időszakban több mint 16 milliárd forintot fordíthat Magyarország halgazdálkodási pályázatokra, amelyek a hazai halak tenyésztését, feldolgozását és fogyasztásának erősítését is szolgálják - közölte Viski József pénteken Keszthelyen.
  Bővebben Hírek Bővebben Xfish.hu - A Horgász Portál  2016.04.12.
 • Compót a Tisza-tóba!

  A klímaváltozásból és a Tisza-tó öregedéséből következő élőhelyi változások egyre kedvezőbb körülményeket teremtenek a compó számára. A növényzet térnyerése, az áramlási viszonyok megváltozása arra ösztönözi társaságunkat, hogy segítse a Tisza-tavi állomány gyarapodását.
  Bővebben Hírek Bővebben Xfish.hu - A Horgász Portál  2016.04.11.
INFO VONAL:
+36 70 392 5255,
+36 70 392 5733
+36 1 201 7653
H-P: 7-19h E-MAIL:
rendeles@xfish.hu
Visszahívjuk