• BEMUTATJUK A BÁLINT TAVAT, AMI SZERBIÁBAN TALÁLHATÓ

  Bene Gábor rövid írásában bemutatja a Bálint tavat.
  A Bálint tó Jezero a magyar-szerb határtól mindössze pár kilométerre fekszik. Csendes és nyugodt környezetben horgászhattok itt. A tó végleges formáját és nagyságát 2010-ben érte el. Akik kedvelik az angol típusú tavakat, azoknak a pecásoknak különösen ajánljuk. A víz egy 3,7 hektáros területen fekszik, amiből 2,8 hektár a vízfelület. Az átlagmélység 2,5 méter, a vízmélység 1,5 és 3,5 között mozog.
  Xfish.hu - A Horgász Portál  Horgászvíz Bővebben kedd 10:15
 • TIERRA ORSÓK - A SILSTAR EZT ( MEGINT ) NAGYON-NAGYON ELTALÁLTA

  Ha Ön maximum 7-8000 Ft-ért keres egy tökéletes nyeletőfékes orsót, lehet, hogy itt és most meg is találta.
  A TIERRA nyeletőfékes távdobó és feeder orsók a már több éve jól teljesítő TIERRA hátsó fékes orsó továbbfejlesztett változatai. A ház karcsúbb és kecsesebb lett, az új nyeletőfék rendszer beépítésekor fontos szempont volt a megbízható működés mellett a hatékony és tartós fékhatás elérése. A multi disc rendszerben használt filclamellák kiváló minősége garantálja a hosszú élettartamot, a megfelelő fékhatást és a letapadás nélküli működést. A TIERRA FS távdobó orsó főbb jellemzői: 3db rozsdamentes csapágy, 1db azonnali visszaforgás gátló csapágy, 1db nyújtott könnyített távdobó alumínium dob, 1db grafit pótdob. A TIERRA FEEDER FS orsó főbb jellemzői: 5db rozsdamentes csapágy, 1db azonnali visszaforgás gátló csapágy, 1db feeder fémdob és távdobó grafit pótdob.
  Xfish.hu  Teszteltünk Bővebben 2016.08.17.
 • A grönlandi cápa a leghosszabb életű gerinces a világon

  A grönlandi cápa a leghosszabb életű gerinces a világon, legalább 400 évig él - állapította meg új mérési módszerekkel egy nemzetközi kutatócsoport at MTI tudósítása szerint. A tudósok szerint leginkább az veszélyezteti a gerincesek matuzsálemét, hogy nemi érése a frissen mért adatok alapján csak 150 éves kora körül fejeződik be - írta a Koppenhágai Egyetem munkatársa, Julius Nielsen vezette kutatócsoport a Science tudományos lap aktuális számában.
  Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek Bővebben 2016.08.15.
 • Veszélyes vegyületet találtak a Tiszában

  Az emberi egészségre is ártalmas vegyületet talált egy független laboratórium a Tiszában. A PET Kupa elnevezésű környezetvédő akció során a palackokkal zsúfolt területről vett mintákban a szakemberek kimutatták azt a lágyítószert, amelyet jellemzően műanyagpalackok gyártásához használnak.
  Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek Bővebben 2016.07.20.
 • Megőrülnek a rengeteg haltól a horgászok Angliában

  A halterepről elszabadult pisztrángok miatt túl jó a kapás.

  60 ezer pisztráng szabadult ki egy haltelepről és került az Avon-folyóba, alaposan felháborítva a hampshire-i horgászokat. Szerintük ugyanis ez kiöl minden izgalmat a sportból. Andy Browne-nak például egyetlen reggelen 52 kapása volt. – Nem vagyok valami nagy rajongója a pisztrángnak. Odaajándékozom őket a szomszédomnak, vagy a macskámnak lesznek majd remek vacsorái – panaszolja.
  Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek Bővebben 2016.07.19.
 • Harmadszor is kifogták a kapitális tükörpontyot

  Péntekem immár harmadik alkalommal fogták ki a matuzsálem korú halat. Először 2014-ben akadt horogra Balatonberénynél, majd egy hete Ábrahámhegynél, pénteken pedig Balatonszemesnél éhezett meg az epres-kagylós csalira. Ez igazi kuriózumnak számít, hogy 600 km2 területen 1 héten belül újra kifogjanak egy halat, 15 km Ábrahámhegy és Szemes között a távolság.
  Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek Bővebben 2016.07.18.
 • Újabb háromnyaras telepítés

  A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai 2016. július 15-én 5.000 kg háromnyaras ponty telepítését végezték el a Tisza-tó területén. Az idei évben többször került már a vízbe kétnyaras illetve történt háromnyaras ponty telepítése is. Idén még több alkalommal fog érkezni már azonnal fogható méretű hal a Tisza-tó területére.
  Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek Bővebben 2016.07.15.
 • Ha nem csak okos, hanem szép is szeretnél lenni, ha életed halával hoz össze a sors

  Ha szép is akar lenni, nemcsak okos, amikor élete nagy pontyát kifogja:
  Akkor jó szívvel ajánljuk Önnek az utóbbi idők egyik, ha nem a legszebb távdobó órsóját a DAM kínálatából. Az orsó egy igazi ékszer és egy tökéletes műszer, olyan, mint a legjobb svájci órák: egyszerre gyönyörű és műszakilag kifinomult – erre utal a „ DELUXE „ kifejezés az elnevezésben. A kiváltságosság érzése, büszkeség és magabiztosság fog el minket, ha kézbe vesszük.
  Xfish.hu  Teszteltünk Bővebben 2016.07.14.
 • Bojlival a Zöld Pokolban

  Az elmúlt hetekben szerencsém volt ellátogatni a kedvenc horgászvizemre, a Zöld Pokolba!
  Úgy gondolom, nem kell bemutatnom a tavat, hisz sokat lehet hallani a kihívásokkal teli tóról.
  A jellegzetessége, vagy a szépsége a nehézségeiben rejlik, hisz a töklevéllel borított vízfelszín, az akadókkal teli aljzat nem könnyíti meg a horgászok dolgát!
  Sajnálatos módon pár évvel ezelőtt egy áradás következtében a bojlis horgászok rémálma, a Törpeharcsa is bekerült a tóba, melynek hatására nagyon sok rossz tapasztalatot adott a horgászok és a pihenő emberek számára.
  Az én horgászatomnak az volt az egyik célja, hogy ezt a negatív kritikát meg tudjam cáfolni, és igenis bojlival fogjak halat!
  Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók Bővebben 2016.07.13.
 • Kemény büntetés orvhalászatért

  Vitorláshajóját és kis híján szabadságát is elvesztette az az orvhalász, aki tiltott módon, sorhoroggal fogott ki 18 darab fogassüllőt és egy darab angolnát Badacsonynál. Társát pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék.
  Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek Bővebben 2016.07.11.
 • El sem hiszem…

  A minap a média is hírt adott arról a nem mindennapi eseményről, hogy egy „öreg balatoni” tükrös ismét tiszteletét tette egy rövid időre a Balatonpartján. Balatonberényben 2014-ben majd 2016 májusában Ábrahámhegyen is „modellt” állt. A tudósítást követve elmerengtem azon, hogy milyen szerencsésnek érezheti magát az a horgász, aki egy ilyen nagy testű balatoni pontyot tarthat a kezében. A Balatonon a maga 60.000 hektárjával nem is gondolná az ember, hogy még viszont látja egyszer szabadon engedett ellenfelét. Sajnos az elmúlt napok időjárása nem volt valami kedvező a halak számára. Mondhatnám, hogy a nagyobbak az elmúlt napokban teljesen szinte elkerültek. Mikor aztán ma reggel egy csapásra megváltozott minden. A baloldalon elhelyezett szerelékemre végre érdeklődő mutatkozott. Szerelékemet nagyjából 350 méteres távolságban viszonylag sekély vízben (kb. 1,1 m) helyeztem el, csalinak pedig a számomra egyik favoritnak számító Elit Strawberry (eper-kagyló) bojlit használtam 24 mm-es méretben. A horog köré a szokásostól eltérő módon 16 mm-es bojlit szórtam. Úgy látszik nem volt hiába.
  Imperial Baits  Bojlis Bővebben 2016.05.31.
 • Megvizsgálják, mitől iszaposodik a Balaton

  A balatonmáriafürdői iszaposodás egyedi probléma, a beavatkozás megtervezéséhez felmérik a helyzetet, és tervezik az egész Balatonra a mederiszap átfogó vizsgálatát is - közölte Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.
  Xfish.hu - A Horgász Portál  Hírek Bővebben 2016.04.22.
INFO VONAL:
+36 70 392 5255,
+36 70 392 5733
+36 1 201 7653
H-P: 8-18h E-MAIL:
rendeles@xfish.hu
Visszahívjuk