0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Akciós ajándékötletek
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

BIRKÓZÁS A HALAKKAL

Egy hosszú, fárasztó felkészülést és egy eredményes Európa-bajnokságot követően (Lőrincz Viktor a 85 kilogrammos kategóriájában lett Európa-bajnok, testvére Lőrincz Tamás is érmet szerzett, ő a 75 kilósok között lett bronzérmes – a szerk.) nagyon vártuk már a jól megérdemelt pihenést, az idei év első pecáját.


Az újvidéki Eb-n Viktor a dobogó legfelső fokára állhatott (kép forrása: 24.hu)

Általában hosszas készülődés, csaliválasztással kapcsolatos többnapos dilemmázás és az előző horgászatok tapasztalataira épülő taktikai megbeszélés előzi meg minden horgásztúránkat. A mostani horgászat előtt annyira sűrű volt a program, hogy nem jutott idő az alapos felkészülésre. Gyorsan összepakoltunk, de a nagy kapkodásnak meg is lett az eredménye! A dőlőbóják súlyait például sikerült otthon hagynom! Mindezek ellenére gyorsan feltaláltuk magunkat és végre kezdetét vette az öt napos horgászat a Harsányi-horgásztavon.

Horogcsalik tekintetében két, jól bevállt ízzel készültünk, amelyek már többször bizonyítottak ezen a tavon. A Premium széria M1-es (fűszeres) és C3-as (fűszeres-gyümölcsös) csalijai állandó favoritok, ezekből főzött és oldódó csalikkal is készültünk. Az etetéshez Squid & Octopus (polip-tintahal) ízű Flumino Ready-Made bojlit használtunk, amelyhez főtt magvakat kevertünk.

Az első 20 óra sajnos csendesen telt, így egy nagy alvással kezdtük a túrát. Az első vendegeink az amurok voltak, de miután csökkentettük az etetésre szánt magok mennyiséget, megérkeztek a pontyok is. Érdekes, hogy a bójánk egyik oldaláról kevesebb, de darabosabb halak érkeztek, míg a másik oldalról darabszámban jóval több, ám átlagsúlyban kisebb pontyok jöttek. A túra favorit csalija a főzött, 24 mm-es C3 volt, a legtöbb halunkat ezzel tudtuk kapásra csábítani. Végeredményben egy remek túrát zártunk: tíz 15 kg feletti, és két 20 kg feletti pontyot sikerült szákba terelnünk. Folytatás szeptemberben!

Fogadjátok szeretettel az általunk készített rövid kis videót, amely remélhetőleg visszaadja a néhány napos horgászat hangulatát!


Forrás: sbsbaits.comz általunk készített rövid kis videót, amely remélhetőleg visszaadja a néhány napos horgászat hangulatát!
[videó url="https://www.youtube.com/watch?v=c93QlzH8Fyg"]

Forrás: sbsbaits.com[vége]