0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Akciós ajándékötletek
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Paducok birodalmában, a leányfalusi Dunán feederrel

Amikor a megszokott dunai, jól bejáratott helyeinken nem jön a hal, érdemes új horgászállásokat felkutatni. A Duna hatalmas vízterület és rengeteg szép halat rejt. Meg kell őket keresni. Nem régiben én is így tettem és ellátogattam Leányfaluára, ahol a Szentendrei Duna-ágon vetettem be feedereimet.


Az újonnan kiszemelt hely a hajnali érkezéskorNem csak a halak miatt jó hajnalban horgászni

A horgászatot megelőző este szemügyre vettem a terepet, ezelőtt még sohasem jártam itt. A kiszemelt helyre hajnalban érkeztem, 5 órakor már meg is kezdtem a horgászatot.

Tipp:
Mielőtt egy új dunai horgászhelyre indulsz horgászni, közvetlenül előtte látogasd meg, így nem érhet meglepetés. A horgászat megkezdése előtt végezz néhány próba dobást és mélységmérést, ezzel kiszűrheted az akadókat és haltartó helyeket. Érdemes figyelni a vízállás előre jelzést is.


Két típusú etetőanyagot készítettem a Dovit kínálatából, Sajtos és Kék Kagylós etetőket választottam és egy-egy maréknyi pelletet adtam hozzájuk. A sajtos etetőanyagommal horgásztam, a sodrás irányát tekintve, a fentebb lévő botommal, ezért ehhez adtam hozzá élőanyagot. A lentebb lévő botom kosarába nem került csonti. Alapozó etetést most nem végeztem, viszont folyamatosan egy adott távolságra horgásztam.


A jól bevált sajtos és az ígéretes kagylós keverékekNémi pellettel dústva


Kevéske piros festékkel színezve


A végeredmény. Sajtos-csontis és pelletet Kék Kagylós


A szokásos feeder etetőkosár 90 g méretben


Már az első kapások eredményt hoztak, ami igen csak biztató volt.


Géééb. Minden kezdet nehéz
Növekszik a méret

Szokás szerint, most is minden hal gyorsan vissza kerül éltető elemébeA feeder botomat a kis idő múlva az etetésemre érkező paducraj jól meg dolgoztattaAz egyik nagyobb példány. A képen látható merítőfej 50 cm hosszú.


Délelőtt 10 óráig horgásztam, ez idő alatt rengeteg szép halat fogtam, zömében paducot és azok közül is több nagyon szépet.


Így utólag már tudom, hogy jó helyválasztás volt


Számomra ez a horgászat is bizonyította, hogy a Duna tényleg kiváló horgászhely és érdemes rászánni némi időt, hogy a dunai halakat felkutassam.

Pelleteket itt tudod megrendelni:
DOVIT PELLETEK

Forrás: dovitshop.huakat felkutassam.

Pelleteket itt tudod megrendelni:
[link url="/webshop/kategoria/bojlik_es_csalik/pellet?filter_szoveg=&screenw=1866&screenh=966&filter_gyarto=299&filter_price_from=&filter_price_to=&search=Keres%C3%A9s"]DOVIT PELLETEK[/link]

Forrás: dovitshop.hu[vége]