0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Akciós ajándékötletek
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Balatoni visszatérő vendégek 20 kg felett

Az alábbi cikkben két olyan balatoni pontyot szeretnénk bemutatni, melyeket az elmúlt időszakban többször is megfogtak. A gyönyörű halak mind 20 kg felettiek és többször is partra látogattak egy fotó erejéig.


A "Fonyódi Tükrös"


Első alkalommal Vajda Attilának sikerült kifognia 2016 októberében Fonyódliget térségében, 23,80 kg súllyal, illetve 83 cm-es hosszal.

2017.04.15-én Bojcsev Péter Pécsről érkezett horgász ismét horogra csalta a gyönyörű tükröst, szintén Fonyódon, a Szúnyogszigeten. Ekkor 23,70 kg-mal sikerült mérlegelni.A 2017-es IBCC-on a „Black Bass/Starbaits” cseh csapatnak újból sikerült matracra fektetnie a hibátlan tükröst. A helyszín ezúttal is Fonyód, mégpedig az Árpád part sarka, 26,05 kg-os súllyal sikerült mérlegelni, ami egyben a verseny legnagyobb hala is volt.
A „Fonyódi tükrös” szeret partra látogatni, idén 09. 24-én, Balatonlellén ezt meg is tette, pontosabban a vasúti átjáró mögötti szabadstrandon. Ekkor Fejes Krisztián volt a szerencsés horgász, aki 23,74 kg-os súllyal fogta meg.
A következő szerencsés horgászt, akinek sikerül kifognia a „Fonyódi tükröst” egy Általános balatoni éves területi engedéllyel jutalmazzuk meg.

A "SZESZ töves"

További érdekesség, hogy a 2017-es IBCC-on a Szepezdi Extrémsport Szövetség (SZESZ) csapatának sikerült Balatonfenyvesen kifognia a lentebbi képeken látható csodálatos pikkelyest 23,2 kg-mal. A hal neve „SZESZ töves”.Az V. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen a Balatoni Halgazdálkodás Team II. csapatának szintén sikerült bölcsőbe fektetni ezt a nagyszerű halat Balatonberényben. Ekkor 23,4 kg volt.
A következő horgászt, akit összehoz a horgászszerencse eme nagyszerű hallal szintén egy Általános balatoni éves területi engedéllyel jutalmazzuk meg.

Következtetésképpen fontos megemlíteni, hogy a fenti két hal jellemzően lokálisan, szűkebb területekre korlátozódva kerültek visszafogásra. Vélhetően a parttól távolabb eső kagylótelepeken hasonlóan szép halak élhetnek, melyeket a parti horgászok nem érhetnek el.


Forrás: balatonihal.hu

ogásra. Vélhetően a parttól távolabb eső kagylótelepeken hasonlóan szép halak élhetnek, melyeket a parti horgászok nem érhetnek el.


Forrás: balatonihal.hu

[vége]