0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Teszteltünk

Feeder generációk: a Benzár Method botok

„Egy method feeder legyen határozottan kemény, megfelelően feszes, és állja a sarat minden körülmény között, hiszen nagy súlyokkal, pláne messzire horgászva alapos nyüstölésnek van kitéve" – hangozhattak el ilyen, vagy ehhez hasonló jelzők, amikor az igényeinket, elvárásainkat fogalmaztuk meg a jó methodos bot iránt. Nos, amire vártunk, megérkezett! Amilyen üdvrivalgás követte a Finessa Carp Feedert, legalább akkora kijár most a Benzár Methodnak is! A „miértekre" adott válaszok olvashatók lesznek alább, de addig is legyen elég annyi, hogy method feeder még nem volt ennyire kezes bárány, feederbot még nem bánt így nagytestű hallal. Nem hittem volna korábban, hogy egy horgászbotban lakozó erő képes ennyire élvezhető, elfojtott erényként is jelentkezni.


Kifárasztott potyka az új boton. Nem hajlik kiflibe, nem szívat napestig míg végre partközelbe tereljük a halat. Egyértelműen mi diktáljuk a tempót az akasztástól a szákolásig!


A nagyon feszes IM 10-es karbonszövet meghatározza az egész bot felépítését, karakterét. Dobáskor és fárasztáskor is a felső harmad dominál, az utolsó tag parabolájának íve valóban hibátlan. A rendkívül szigorú alsó traktus mintegy közvetítő szerepet tölt be, a leghatározottabban, késlekedés nélkül adja át a dobásba vitt erőt.

Hibátlan vonalvezetése, kecsessége mindenkit hamar lenyűgöz, de a dobások művészi kivitelezéséért a jó karakteren kívül a gyűrűk száma és azok arányos elosztása is felelős! De még hogy… A bot felépítése eltér az átlagos, jól megszokott feederekétől. A nyéltagra szándékosan nem került gyűrű, cél volt a legideálisabb zsinórlefutási szög eléréséhez az orsótól mért távolság növelése. Kevesebb gyűrű is került a botra a megszokottól, kár lett volna azzal a plusz hárommal-néggyel fölöslegesen növelni a súrlódási együtthatót. A botról az a 10 gyűrű is kellőképpen leveszi és arányosan elosztja a terhelést, ellenben dobásoknál jelentős plusz métereket érhetünk el! Ha 100 méter fölé kell dobni nagy tömegű kosarakkal, annak nem lesz akadálya!


Azt gondolhatnánk a bevezetőből, hogy biztosan egy masszív dióverővel van dolgunk, de nem! A blank legvastagabb átmérője alig 15 mm alatt maradt!


Nagy kopásállóságú, a legnagyobb dobások érdekében előre döntött SIC gyűrűk vannak a boton. A cserélhető rezgőspiccen lévőkkel 10 darab.


A legnagyobb keverőgyűrű belső átmérője alig több mint 23 mm. A távoli pontok eléréséhez ez éppen ideális a leggyakrabban alkalmazott 0,25-ös távdobó zsinórokhoz, nagyobbakkal teljesen fölösleges lett volna növelni a bot nettó súlyát.


Duplatalpas, nagy szilárdságú Sic keverőgyűrű a 3,60-as és a 3,90-es botokon



A legnagyobb keverőgyűrű átmérője nem nagy, de nem is kicsi, az arany középutat jelenti



És irány a végtelen. Érdemes megfigyelni a bot behajlását 100 gramm terhelés alatt, valamint az orsó és az alsó keverőgyűrű távolságát!


Ahogyan a tavalyi slágerbotunkhoz, a Benzár Allround feederhez jól jött a gyárilag mellékelt öt (5!) darab rezgőspicc, ez a Method feeder esetében sem lesz hátrány. Igényeinkre, elképzeléseinkre szabhatjuk ezáltal a botot, minden körülményre lesz megoldás, az A, B, és C terv megvalósításához lehetőségünk egyaránt. Lehet tükörvíz a Balatonon, hullámokat korbácsolhat a szél a Fehérvárcsurgói víztározón, de horgászhatunk éppúgy háborítatlan nádöböl elé akár, a felhasználás jellegéhez, a legjobb kapásészleléshez ki fogjuk tudni választani a megfelelő karbon, vagy üvegspiccet.


A legpuhább spicc üvegszálból, a leggorombább természetesen karbonból készült


A hagyományőrzés szép dolog, de nem a Benzár Method esetében. Gondolom mindenkinek elég volt a vastag parafanyelek szorongatásából, a bot felépítésének meghatározásakor messzire mentek a tervezők! És milyen jól tették…Extra vékony parafa nyelek karültek a botra!


A nyél legalsó része alig vastagabb, mint az orsótartó fölötti blank-szakasz!



Hosszú, karcsú, kecses nyelek az új method feedereken!



Az orsótartó alatt csak 3 mm-rel vastagabb a borítás…



…ami a nyél végéig csupán egyetlen milliméterrel „hízik"


Legyen szó közeli, vagy távoli feederezésről, a számításaitokat meg fogjátok találni benne! A Benzár Method Feeder olyan lehetőséget ajánl, és olyan minőséget kínál, amilyen színvonalon eddig talán el sem tudtuk képzelni a rövid előkés feeder horgászatot. És azt, hogy ez az élmény nagyok sokatokhoz eljusson, azt az ára is gőzerővel támogatja.


Természetesen a pontyok lesznek akkor is a célkeresztben, methoddal, új etetőanyag összeállítással, oldódó csalikkal!


ENERGO TEAM FINESSA CARP FEEDER HORGÁSZBOTOK

Forrás: Halmos Mihály
energofish.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk