0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Nyári akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Hírek

Ezt nézze! Ekkora lapátorrút még nem fogtak itthon

Különleges látványt nyújtó, lapátorrú tokhalból sikerült horogra akasztani egy rekordméretű példányt a napokban Magyarországon.

A méretes, 23,3 kg-os, 120 cm hosszú lapátorrú tokhalat a Nógrád megyei Maconkai-víztározó és tórendszer árulkodó nevű Rekord-taván fogta ki Szikora Gábor. A pecás ezzel alaposan megdöntötte a korábbi abszolút tórekordot, amit eddig az a horgász tartott, aki 2015-ben kifogott 16,40 kg-os lapátorrú tokhalat.

De hogy kerül ide?
A Wikipédia szerint a lapátorrú vagy kanalas tok a Mississippi-völgy lakója. Főleg magában a Mississippiben él, de megtaláljuk nagy mellékfolyóinak alsó szakaszán is. Különösen gyakori az alsó Mississippi-csatorna nagy, tó alakú kiöblösödéseiben. Romániai és bulgáriai halastavakban tömegesen tenyésztik (Romániában 1992 óta). Kiszabadulva a Duna Vaskapu-szoros alatti szakaszán is megjelent. A 2000-es évek második felében már a Duna Vaskapu fölötti szakaszán is megjelent. Oroszországban most tervezik tömeges telepítését halastavakba. Néhány magyar horgásztóba is betelepítették.


Fotó: maconka.hu


Hatalmas példánnyal büszkélkedhet.

Forrás: civishir.hu
  • Gratula
    Gerbel István2018.03.04. 17:03:52Tetszik
  • Csodaszép hal, kíváncsi lennék hogyan küzd fárasztás közben. :)
    Minkó Lajos2018.02.21. 16:43:35Tetszik
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk