0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Pergetés

UL kedvenceink: a Wizard Skill

A Wizard pergető botcsaládot bemutató sorozatunk első részében a kisragadozók nyomába eredünk a vad, dzsungellé érett patakpartok meghódításához talán legalkalmasabb, legkönnyebb pergetőjével, a Wizard Skill-el.

Két kezemen is kevés az ujj ahhoz, hogy megszámoljam mennyi jónak beharangozott UL kategóriás bottal hozott össze a sors az évek alatt, és be kell valljam, rossznak ugyan nem voltak mondhatók, de valami mégis hiányzott ahhoz, hogy a meghosszabbított jobb kezemnek érezhessem bármelyiket.

Márpedig a legdurvább terepre - ahol a legtöbbször megfordulok a pergető portyáim alkalmával - elengedhetetlen az összhang, nem fér bele a béna dobás, a pontatlanság, a rossz akasztás miatti halvesztés. Nehezen megközelíthető pálya ugyanis kevés számú, óvatos rablóval, nem túlzok, ha azt mondom, hogy vadászkutya módjára lapulva, kúszva, mászva kell cserkészni, együtt izzadva a legérzékenyebb pergető motyóval.



Itt nem a parti vegetáció jelenti az akadályt, hanem az, ami a víz alatt van. „Egydobásos" hely, ha elsőre nem halat, hanem növényt szedünk össze, battyoghatunk is tovább. Ne spóroljunk az idővel, fürkésszük alaposan az előttünk elterülő medret!

Az ilyen nyögvenyelős, küzdős halfogáshoz a Wizard Skillnél jobbat nem tudok elképzelni. A nálam legtöbbet kézben lévő 220 cm-es darabja a 120 grammot sem éri el. Minden elképzelhetőt érzek vele, a legkomolyabb összhangot nyújtja a 0,18-as monofil zsinórral. A Salmók legkisebbjeit, a 2,5-ös Hornet, vagy a Tiny leheletnyi remegését éppúgy érezni, mint a parányi plasztikok 1 grammos fejeinek mederfogását is.



10 mm átmérőjű cerkavékony blank a legfinomabb osztályozású karbonszövetből




Az orsótartó természetesen betétes, integrált, alulról a markolat felé záródó, a nyélrész pedig a legkényelmesebb osztott neoprén-parafa páros. A nyélhossz jobb nem is lehetne, stabilan fekszik az alkaron, a kis helyen való dobásokhoz a legoptimálisabb. A nyél minden körülmény között minket támogat, dobjunk akár fej felől, vagy csak pöccintsük csuklóból a bokrok alá a csalit. A jó kapásért néha csalánban, fák alatt kell gubbasztani. Ilyen helyeken bevágásról nem beszélhetünk, nincs ugyanis hozzá hely


Ezért lett egy fokkal határozottabb a karaktere a legendás Perch Blade-nél, a merev, de rugalmas bottest jó akadást biztosít egy komolyabb domitámadás esetén.


Ujjunk szabadon pihenhet a csupasz blankon, hála az orsótartó speciális kialakításának




Könnyű, rendkívül kemény SIC gyűrűk között szalad a zsinór. Érzékeny tűspicc, hogy a legkönnyebb csalik is messzire és pontosan katapultálhassanak



Egy egyes döntetlen. Egyetlen dobásra volt lehetőség, egyetlen hal lett belőle




Dzsungelharc domikkal. A kiló körüliekkel nagyon meg kell küzdeni azokon a helyeken, ahová normális ember nem teszi be a lábát. Sokszor vagyok fotós és a horgász egy személyben. Gyors exponálás, és futhatok vele vissza a vízhez



Egy horgot és ember soha nem látott domolykó


A Skill egy pillekönnyű igavonó, és egyben megunhatatlan élménybot. Egy kisebb domolykó, vagy balin, sügér kifárasztása is katarzist ad, a nagyobb, kilón túli példányok irányítása, kormányzása pedig magabiztosan, dinamikusan végezhető el vele. Az IM 12-es karbon blank gyorsan keményedik fel, hely szűke miatti erőszakosnak tűnő fárasztásokhoz a legjobb társ.


Őt sem lehetett vezetgetni sokáig, gyorsan és határozottan kellett cselekedni amennyire csak lehetett


A horgászbotokat itt tudod megrendelni:
WIZARD SKILL PERGETŐ BOTOK

Forrás: Halmos Mihály
energofish.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk