0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Egy emlékezetes őszi horgászat


Ezzel a beszámolóval még adós vagyok nektek, de megpróbálom felidézni ennek az októberi túrának az eseményeit. Mint már többször mondtam, hogy próbálom a horgászataimat hidegfront érkezése előtti napokra időzíteni. Itt sem volt másképp, a 2 naposra tervezett horgászat közben a légnyomás erőteljesen emelkedett, igy bizakodásra adott okot. Az etetésemet is igy próbáltam kialakítani, nagyobb mennyiségű bojlit készítettem össze, amit kiegészítettem pellettel, és egy kis alap mixel.


Az etetésre szánt bojli IMPERIAL BAITS ELITE 20mm, IMPERIAL BAITS MONSTERS PARADISE COLD WATER BOJLI - HIDEG VÍZI 20mm, IMPERIAL BAITS FISH BOJLI 20mm, és az új fejlesztésű IMPERIAL BAITS SCOPANA LOVE BOJLI 20mm, amit előtte két órával átitattam IMPERIAL BAITS INLIQUID-el.
Míg a bojlik magukba szívták a hozzáadott nedvességet összeállítottam a spod mixet, ami vegyes darabolt bojliból, 4-15-25mm-es IMPERIAL BAITS AMINOPELLET-ből, IMPERIAL BAITS SQUID/LIVER lisztből, IMPERIAL BAITS FISH ALAPMIXből állt, amihez még különböző adalékokat tettem, mint például: IMPERIAL BAITS NHDC – ÉDESÍTŐ, IMPERIAL BAITS IN P, IMPERIAL BAITS POWDER, végül IMPERIAL BAITS INLIQUID-el kevertem megfelelő állagúra.
A bojlikat dobócsővel, a mixet pedig spomb-al juttattam be.A tervem az, hogy egy nagyobb mennyiségű bojlit és spod mixet juttatok be a kiszemelt területre, mert most már a halak készülnek a télre és így egy-egy példány jelentős mennyiségű, és számára fontos alkotóelemeket tartalmazó táplálékot vesz magához.

Az időjárás meglehetősen kegyeibe fogadott, szikrázó napsütés szélcsend. Még a délelőtti órákban elvégeztem aza alapozó etetést, és mindent a helyére raktam.
A délutáni órákban enyhe délnyugati szél támadt, tudtam, hogy ez jó jel és lassan megérkeznek a halak is.Nem is kellett sokáig várnom az első jelentkezőre, nem egy hatalmas példány, de nagyon örültem neki. Egy gyors fényképezés és már mehetett is vissza vízalatti otthonába.

A csali, ami megtetszett neki az nem volt más, mint a szeretett csalim az IMPERIAL BAITS MONSTERS PARADISE COLD WATER bojli volt 20mm-es méretben.
Újra csaliztam majd visszadobtam a felszerelést az etetett helyre. A vizet figyelve észrevettem, hogy a spodmix által keletkezett felhőből lakmározó apró halak eltűntek, ami reményt adott, hogy valószínűleg a nagyobb halak ijesztették el őket. Rövid idő múlva erőteljes húzós kapásra riadtam meg, ráemeltem a botra és éreztem, hogy jobb hallal van dolgom. 15-20 perces harc után sikerült merítőhálóba terelni, majd bölcsőbe fektetni.

Ez a gyönyörű ponty az IB POWER TOWER - RAMBO SCOPANA LOVE csalizó bojliját nem tudta figyelmen kívül hagyni.Ez a csalizó bojli minden ízben, és méretben megtalálható. Kifejezetten szeretem használni mivel könnyebb és keményebb, mint a normál bojli, igy ellenáll a keszegek, törpék, rákok támadásainak.
A nap további része csendesen telt el, kapás hiányában maradt a pihenés és figyelni a természet nyújtotta apró örömöket. Sötétedés elött újra elővettem a dobócsövet és csöveztem az etetésre körülbelül 1 kilogrammnyi bojlit.Szépen lassan besötétedik, nagyon bízom az éjszakában, hátha meglátogat egy hatalmas ponty.
Sötétedés után éjfélig hallgattam az éjszaka hangjait, de sajnos a kapásjelző nem szólalt meg, igy a lefekvés mellett döntöttem és lefeküdtem aludni.
Hajnali 3 körül a kapásjelző hangjára ébredtem, ami nagyon hangosan jelezte, hogy látogatóm érkezett egy kis ponty személyében.


Ismét az IB POWER TOWER - RAMBO SCOPANA LOVE bojli volt a nyerő számára.

Szabadon engedtem, majd visszafeküdtem aludni, és sajnos hajnalig nyugodtan tudtam pihenni. Reggel 6 órakkor felébredtem és néztem vizet, figyeltem merre tartózkodnak a halak. Amit láttam alig tudtam korán reggel felfogni. Az etetés környékén jobbnál jobb halak mutatták jelenlétüket. Etetni nem akartam, mert annyira nem volt nagy az intenzitás a kapások számában hogy indokolja a mennyiségi etetést.
A reggeli kávém szürcsölgetése közben ismét kapás. Ráemelek, érzem jó hal, többszöri kitörését jól kezelte a 0.27mm-es STROFT COLOR MONOFIL FLUORESZKÁLÓ SÁRGA ZSINÓR biztonsággal szákba tudtam terelni, majd fényképezőgép elé tartani.

Őkelme az IMPERIAL BAITS MONSTERS PARADISE COLD WATER 20mm-es Bojliját vette fel.
Visszaengedtem és újra csalizás után visszadobtam a felszerelést. Az idő kezdett melegedni, mert a hajnali órák igen hidegre sikeredtek, de mit is várunk hisz október van.
Át öltözés közben ismét kapás, majd fárasztás következett.
Újra egy szép pontyot sikerült a kamera elé tartanom.A délutáni órákban még sikerült egy szép pontyot fogni, és lefényképezőgép elé tartani.Késő délután már bontottam a tábort, véget ért ez a remekre sikeredett két nap. Nagyon boldog voltam, hogy sok szép egészséges halat tudtam lencsevégre kapni. Ismét bizonyítottak a csalik. Legyen hosszútávú akár többnapos horgászat, vagy ilyen rövid. Az Imperial baits bojlik és adalékok megállják a helyüket minden körülmények között. Nincs csoda csali, nagyon sok múlik a horgászon, hogy milyen helyen milyen időben használja az adott ízvilágot, milyen formában.
A lehetőségek tárháza végtelen, de mindenképp legyen egy olyan koncepció, amit mindenhol tudunk használni. Ebben próbálok segíteni nektek eme írásaimmal.

Éles Attila „Szunyi”
Imperial Baits Hungary
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk