0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Az év első horgászata Palotavároson

Már nagyon mehetnékem volt a hétvégi jó időknek köszönhetően, de csak február közepén jutottam ki egyik kedvenc vizem partjára, röpke 5 órás kikapcsolódásra, Palotavárosra. Minden, amire igazán szükségem lett volna az egy bot, némi csali és egy merítőszák, de persze azért csak bekerült a kocsiba majdnem a teljes menetfelszerelés. Így szokott ez lenni; nem maradhat otthon semmi az első pecán, muszáj, hogy halszagú legyen a kezem…

Dél után pár perccel már gyorsan dobtam is az elsőt, legalább már ázik a zsinór, hátha elhúzza valami, amíg pakolok és keverem a matériát. Idilli napsütés, gyenge szellő, bőven elég a pulóver. Végre, horgászok!
Fék teljesen lazán, ha mennie kell, tudjon. Nem kellett. Bökés nélkül megúsztam fél órát, így a frissen kevert cuccokkal próbálkoztam megkeresni a halakat. Kb. másfél óra kapástalanság után úgy döntöttem taktikát váltok; jelentősen visszavettem a távból és olyan medret kerestem, ami kevésbé iszapos, inkább kopogós és klipszeltem is. Ezt a halak viszonylag gyorsan meg is hálálták, így az év első hala egy szép ezüstkárász lett, amit több társa és néhány ponty követett.


Az év első hala egy termetes ezüstkárászA kárászok között pár kisebb méretű ponty is horogra került. Idén ő lett az első bajszos :)


Sosem tudhatja igazán az ember, hogy hideg vízben kell-e, és ha igen, akkor mennyit etetni. Kell-e pontosan egy helyre horgászni, vagy épp a bóklászó halak után eredni?

A peca elején a hideg vízi tapasztalatok alapján abból indultam ki, hogy érdemes inkább kevés, jó minőségű kajával keresni a halakat, mégis ezen a napon ennek ellenkezője érvényesült. A pontos, „nagy mennyiségű” (XL-es method kosárról beszélek) etetés mellett a dobások üteme egyáltalán nem volt mindegy. Hideg és mély vízben érdemes a halra rávárni, 8-10-15 percet bent hagyni a cuccot, vagy akár még ennél is többet, azonban jelen esetben a „felkopogás”, 4-5 perces dobásközzel jobban működött. Az egyre bátrabb kapások szinte egytől egyig határozott spicc görbítéssel jelentkeztek, ezért a horoggal sem kellett finomkodjak, a jól bevált Gamakatsu Power Carp szakáll nélküli kiviteléből a 12-es méret ideálisnak bizonyult.


Az első jobb hal, ami kikérte a klipszet is.


Csalik tekintetében sem találtam semmi egzakt dolgot színben vagy ízben, azonban méretben igen, valamiért a nagyobb, 10mm-es csalik előbb és jobb halat adtak. Etetőanyagnak halas kaják keverékével, illetve különböző, kísérleti stádiumban lévő mikropellet mixszel próbálkoztam. Arányaiban három halból kettőt a mikros keverékemmel sikerült kapásra ingerelnem, egyet pedig a halas kajával.


Minimális mennyiség, de nagyon jó minőségben. A halak értékelték!Álom a valóságban. Én így szeretem.


A szürkület majdnem a parton ért, de azért a lemenő nap fényeiben még sikerült pár halat fognom, ami így, az év első horgászatán különösen szívderítő volt számomra.

Imi / Xfish Feeder Fishing Brigade
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk