0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Pergetés

Wizard előkék pergetéshez

Kétség sem férhet hozzá, hogy a ragadozóhalak eredményes horgászatában a különféle harapásálló előkéknek hatalmas jelentősége van. Sokan veszítettünk már el halat és csalit azért, mert harapásálló előke nélkül horgásztunk, vagy éppen csak annyi történt, hogy nem a megfelelőt választottuk. Azóta persze igyekszünk elkerülni a halvesztést, és a mellé járó - sok esetben tetemesnek mondható - anyagi kudarcot is. Megtanultuk, hogy a megfelelő, a körülményekhez leginkább passzoló harapásálló előkék használatával mindezek elkerülhetők.


A Wizard előkék közül a titánium, wolfram és fluorocarbon szerelt előkékből válogathatunk.Csuka helyett meglepetés süllő, szerencsére nem zavarta a fémből készült előke.


A Wizard változó hosszban legyártott Titánium előkéje a jerk csalikkal pergetők igényeihez lett alakítva. Tökéletes választás még nagyméretű gumihalakkal történő horgászathoz is. Anyagából eredően borzasztóan merev, ami a jerk csalis technikában és a twichelésnél is óriási előnyt jelent! A műcsali mozgását nem rontja le, annak mozgása élethű marad. Az apró rántásokat, és a nagyobb jerk mozdulatokat is hűen imitálhatjuk a segítségével az előke belazulása nélkül.


Minőségi titánium előke, hasonlóan magas szintű kiegészítőkkel szerelve.Jól látható a titánium merevsége, a legridegebb anyag az összes harapásálló előke közül.


A wolfram a fémszálból készült előkék legelterjedtebb és kedveltebb alapanyaga. A vékony, fizikai behatásnak és mechanikai sérülésnek tökéletesen ellenálló wolframszál a csukahorgászatban legnagyobb mennyiségben felhasznált anyag napjainkban. Előnye hogy vékony, lágy, ráadásul viszonylag nagy szakítószilárdsággal rendelkezik. A pergető módszerek mindegyikéhez ajánlott.


Újabb meglepetés. Csukára kötött hosszú wolframon kínált csalit szedte le a balin.


A wolfram előkék a legmegbízhatóbb csukás előkének számítanak, melyek kétféle méterben és vastagságban kaphatóak.


Sodrott wolframszál előke, melynek egyetlen hátránya, hogy a koptató hatásra egy idő után pödrődéssel reagál, ekkor megérett a cserére, mert kiegyenesedni újra soha nem fog.


A közepes méretű, 0,20-0,30-as méretű fluorocarbon előkék a balin és a süllő pergető horgászatához készültek. Ha fontos az, hogy a csali előtti zsinórszakasz láthatatlan maradjon, hogy kerüljük a gyanúkeltést, feltétlenül ezt kell használnunk. Fluorokarbon előkéink fénytörési mutatói a vízével megegyezők, így akár a tiszta vízben való alkalmazásuk sem jelenthet problémát.


Nem véletlenül élveznek óriási népszerűséget a fluorocarbon előkék, eredményességben verhetetlenek!


A fluorokarbon előkék anyaga keményebb, mint a hagyományos monofil zsinóré, így kopásállóságuk is többszöröse a módosult szerkezeti tulajdonságuk révén. Csukapergetésben tapasztaltak esküsznek az ötvenes, hatvanas méretű (tehát a legvastagabb) fluorocarbonok alkalmazására.


Fluorocarbonból kötött teljesen transzparens előke a legnépszerűbb balincsalinak, a Salmo Thrillnek.Ilyen előkékkel könnyebb becsapnunk a legrafináltabb ragadozónkat, a balint.Ne feledjétek, ha fluorocarbonos csukázás, akkor csakis az ötvenesnél vastagabbak jöhetnek szóba!

A termékek hamarosan rendelhetők.

Forrás: Halmos Mihály
energofish.hu

   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk