0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Pergetés

Wizardok napja

Hiába kerestem mást, nem tudtam találóbb címet adni mai írásomnak, ugyanis a Wizard műcsalik közül a plasztik és fémtestű kedvenceim tudatos váltogatása adta az egyik legemlékezetesebb pergetésem eredményét a közelmúltban. Süllők és balinok követték egymást egy meglehetősen szűk területről, és a meglepetés harcsa is tiszteletét tette a legvégén, de őt a rosszul sikerült akadás miatt nem tudtam rábírni egy közös fotóra.


A jól sikerült peca lényege a felhős égboltnak köszönhető szűrt fény volt, és persze az ennek tudatában választott élénkebb színű, csillogóbb csalik.A Nap csak rövid percekre bújt elő, a sekély vizet érő többszörös fénymennyiség miatt ilyenkor azonnal váltottam, a fényes pilkerek helyébe kevésbé feltűnő plasztik került.


Ha süllők vannak a láthatáron, a Wizard Crub plasztikok nem maradnak szárazon a mű csalis dobozomban. A gumihal testébe épített ólomfej gondoskodik a könnyed és pontos dobásokért, míg a hasi karika szolgálja azt a célt, hogy akár egy kulcskarika segítségével hármashoroggal kombináljuk, s tegyük még „ragadósabbá” a csalit.


Rendkívül lágy anyagú, nagy hullámokat keltő farok résszel ellátott Wizard Crub plasztikok várták a süllők támadását.Javaslom, hogy csak kevésbé akadós terepen szereljük plusz drillinggel a plasztikunkat, máskülönben hamar a fák, kövek, tuskók martalékává válik.


Az első süllőre nem kellett sokáig várni. A szokásos emelem-süllyesztem játékba szólt bele nagyon határozottan a ragadozó.


A sekély vízben lapuló tüskéshátú hitte rövid időre magáénak a Crub-ot.Partközeli zóna lassan mélyülő vize indokolta azt, hogy beljebb keressem a halat. A távoli dobásokhoz adott sok pluszt a Wizard Samurai pergető botom átlagosnál nagyobb keverőgyűrűje.Csukagyanús, sekély vizeken kötelező átfésülni a terepet a természetes, élethű utánzatokkal, mint például a Wizard sügérrel és csukával.A Wizard többfunkciós fogójával krimpelhetünk, drótot, vagy zsinórt vághatunk, vagy akár a speciális kiképzésének köszönhetően kulcskarikát is nyithatunk. Így pillanatok alatt megszabadíthatjuk csalinkat a hasi hármashorogtól, ha a helyzet azt kívánja.A könnyű, megbízható és száz százalékban Wizard pergető felszereléssel hamar megbarátkozik az ember. A Samurai 210 cm-es botja és 2000-es orsója tökéletes összhangot mutat a legtöbb közepes méretű süllős, balinos csalival.A felhősödés okozta fényváltásra azonnal a kedvenc pilkeremet, a Slice-t tettem fel. Az átlagosnál lassabb tempóval vontattam be, s második dobásra csíptem el vele a balint.


Érdemes váltogatni a könnyű plasztikokat és a távolabbi helyek eléréséhez sok-sok hasznos plusz tömeggel rendelkező pilkereket, melyekkel túlzás nélkül mondhatom, hogy akár háromszor akkora terület átfésülését teszik lehetővé.


Újabb áldozata a Slice-nak immár egy süllő. Érdekesség, hogy nem megette, hanem könyörtelenül leütötte az állával a 15 grammos pilkert.Balinnak szánt Wizard Slice-ra csábult el a következő „állazós” süllő.


A Slice nem kicsi hatótávolságának, és a lassúbb bevontatás mellett is jellemző lágy, imbolygó mozgásának köszönhettem a megtolós kapással jelentkező harcsát, aki már a part előtt, tőlem kb. 10 méterre távozott köszönés nélkül. Amennyire jól láttam, nem a biztos szájszélben, hanem elől, a gerebenfogazatban lehetett instabil helyzetben a horog, a bő 10 kilósra saccolt hal következő lefordulása lett egyben az utolsó is. Ő nyert.

ITT TUDOD MEGVÁSÁROLNI:
Et Wizard Crub Műcsali

Forrás: Halmos Mihály
energofish.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk