0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

IMPERIAL BAITS - BÁNYATAVI KALANDOK

Szeptember 18-20. között került megrendezésre az Imperal Baits nyílt nap a kiskunlacházi Napsugár 2 tavon!

Személy szerint nekem ez volt az első bányatavi horgásztúrám, mely kellemes meglepetéseket szerzett.

A meghorgászandó távolságoktól nem kell tartani ugyanis a vízmélység már néhány méterre a parttól is mindössze 4 méter.
A meder olyan egyenetlen, mint egy "hullámvasút", olykor méteres vagy annál is nagyobb törésekkel is találkozhatunk.
A törések mellett nagyon sok kagylópad található, amik nagyon jó haltartó helyek, és nagyon jó halvesztők is egyben! Éppen ezért a felszerelésünket a lehető legjobbra kell megcsinálnunk, ahhoz, hogy a legkisebb szakítási kockázattal horgászhassunk!
Azonban a tavon a fonott zsinór tiltott “eszköz”, így egy jó kopás állóságú 0.50-0.60-as monofil zsinór tökéletesen megfelel a célnak. Én az Imperial Baits Shock´it - Super Shockleader Mono 0.50 mm-es zsinórját használtam. Első tapasztalat ezzel a zsinórral kapcsolatban az volt, hogy egy eléggé merev, azonban a vízbe érve lágyabb, de nem gyengébb zsinórt kapunk. Nagyon erős csomó tűrési képességének, magas kopás állóságának, jó nyúlási képességének köszönhetően kiválóan megfelel minden vízre, rejtsen az bármilyen akadós területeket is.


Három különböző vastagságú Shock it zsinór


Mivel számomra ismeretlen vízről volt szó, így a tógazda véleményét kikérve választottam az “ecetes” mellett lévő helyet.
A gyors tábor állítás után, halradar segítségével feltérképeztem az előttem lévő vízterület medrét, ahol néha meglepően mély területeket is találtam.
Sikerült két, számomra szimpatikus helyet találnom, amiket a bójázás után meg is etettem.
Egy közelebbi bójára 15 mm-es amino pelletet, és néhány szem Elite bojlit szórtam, mind kettőt a Carp Track inL-inP-vel “pimpeltem”.
Ide dupla 20 mm-es Elite bojlit csaliztam (inL-inP)-vel tuningolva, s a PVA zacskóba is ezt töltöttem.
A távolabbi etetésem a gát előtt 5-6 m-re volt, ahol 2,5 m-es vízmélységet találtam, ezt 25 mm-es amino pellettel szórtam meg, amit szintén Carp Track inL-inP-vel ízesítettem.
A csali itt egy 24 mm-es Elite Strawberry volt, melyet az IB Carptrack Liquid-Powder Pasztával vontam be. Itt PVA zsinórt használtam, melyre 4-5 szem Elite strawberry-t fűztem fel.
Az utóbbi (távolabbi) csalit 20 percen belül el is húzta. A fárasztás már hatalmas élmény volt, hiszen ezek a bányatavi halak nagyon jó erőben vannak, így a fárasztásuk is izgalmas.


Alkonyati fárasztásA 24 mm-es Elite Strawberry eredménye…Nem csak a halak szépek ezen a vidéken…


Másnap a másik botot is elhúzta egy példány, s ami számomra érdekes volt, hogy a fárasztás teljesen más egy ténylegesen mély vízben, mint az “átlag” tavaknál. A hal itt is keresi a mélyebb területeket és van helye (mélysége) szabadulni. Azonban ez neki nem jött össze és meglett a “pimpelt” csali eredménye is.
Egy lágy bottal kifejezetten élmény a mélységben fárasztani egy ilyen szépséget…


Egy remek hétvégi peca során nem csak a fogások száma fontos, hanem hogy egy jó társasággal, egy jó helyen, mindenki jól érezze magát!
Én úgy gondolom, hogy nekünk sikerült egy szuper hétvégi horgásztúrát összehoznunk, egy kis csapatépítéssel egybekötve!
Köszönöm a lehetőséget New Generation IB Team :)

Prohászka Csaba, Imperial Baits Team
Forrás: Prohászka Csaba Imperial Baits Team
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk