0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Szezonkezdő akció Thermo ruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Teszteltünk

Fox EOS 10000 avagy a bevált harcos.

Ez az orsócsalád 2013-ban debütált,ekkortájt is remek tesztbeszámolókat olvastam róla.De csak idén jutottam el a megvételig, korábban más orsócsaládot favorizáltam; ám ez megdőlt,ahogy a kezembe került az EOS 10000!
Az idei szezont (napjainkig) ezzel az orsóval horgásztam végig, a korábbi cikkeimben említett helyszíneken (Maconka,Erőmű,Vadkan stb.).
Megközelítőleg 30db több napos horgászaton használtam és teljes mértékben megvagyok elégedve minden, hangsúlyozom minden paraméterével.

Kezdve onnan,hogy milyen finoman lehetett rá a zsinórt felcsévélni befejezvén ott,hogy a fárasztás alatt miképp muzsikált.

A kiválasztott damilt (FIN Raider Oxidgreen 0,26mm) leheletfinoman tekerte fel az orsó szépen kialakított, magas dobjára.
Ebből a méretű zsinórból saccolás alapján 410 méter fért fel.A zsinórprofil meglehetősen illusztris és saját véleményem alapján, szemet gyönyörködtető látvány. Főleg abban az esetben ha kissé rikító színű damilt használunk.
A hajtókar működése teljes mértékben pontos, nincsen fura hangja, megerőltetésnél sem akad be. A zsinórbehúzása lehetővé tette a gyors feltöltés, több mint 1 méter az egy körbetekeréssel véghezvihető behúzás.
Ez az adat egy még egy komolyabb orsónak is igen nagy kihívás, de ebben az árkategóriában überelhetetlen.
Természetesen nem szállhat harcba a százezres orsókkal, de azért bőven helytáll sőt ár/érték arányban nem hiszem,hogy találnánk ettől megfelelőbb orsót.
Bedobás elvégzésénél is remekül dolgozik az orsó, nincsen felesleges zsinórleszaladás, nem tekeri-csavarja a damilt.
A fékrendszere mintha az én stílusomhoz lenne kialakítva, tökéletesek a beállítási opciók, nincs olyan mint a korábbi orsóimnál,hogy az egyik "fokozat" túl sokat fog, de ha már egyel állítok rajta az meg már nem tart semennyit sem.

Ezt az orsót bárkinek tudom ajánlani, a 10000-es méretű inkább bojlis horgászathoz,de az 5000-es szerintem kiváló feederes orsónak.
Én bojlis horgászathoz használom és amilyen paraméterekkel bír ez az orsó, szerintem verhetetlen.
Több horgászaton teszteltem, volt,hogy egy alkalom alatt 15-20 hal tette próbára a felszerelésem ami helyt is állt megfelelő módon.
Az orsó teljes mértékben helytállt és élvezetes volt vele a fárasztás, akár kisebb akár nagyobb halról volt szó.
A legkisebb hal 3kg-os volt a legnagyobb majdnem 24kg. Egyetlen pillanatra sem jöhetett szóba az, hogy az orsó miatt történjen hallemaradás.
Nem tudom elégszer kihangsúlyozni, hogy a fékrendszere mennyire pontos, a fékereje pedig lenyűgöző.
Gond nélkül bírta az amurok komolyabb kirohanásait de egy harcsa mélybe törését is rendkívüli követéssel ellensúlyozta.

A termék anyagminőségéről még nem ejtettem szót, de szerintem a felsorolt rengeteg pozitívum mellett muszáj ezt is kiemelnem.
A hajtókar meglepően könnyű, de egyben erős anyag. A dob és az orsóház grafitból a csapágyai rozsdamentes acélból készültek,amelyek garantálják a letapadásmentességet!
Egyetlen negatívumot tudnék megjegyezni, ami talán kicsit bosszantó, de könnyen orvosolható az az, hogy nem tartozék a pótdob.
Sokaknak, köztük nekem is fontos szempont ez, de valamiért most én is eltekintettem ettől.
Nem a legteljesebb így az örömérzet, de azért azt elkönyvelhetjük,hogy TELJES ÉRTÉKŰ vásárlást sosem fogunk lebonyolítani.

Az értékelése nálam 10/9,8 . Az a két tized is csak a pótdob miatt van.
Remélem hasznos volt az írásom, későbbiekben amikor már huzamosabb ideje használom, bővteni fogom ezt a leírást.
Bízom benne, hogy akkor is csak pozitív dolgokat tudok majd közzétenni.

Röviden, aki megbízható és jó ár/érték arányú nyeletőfékes orsót keres, az nyugodt szívvel vásároljon FOX EOS 10000-t.
Sok sikert és szép halakat kívánok!
Szovics Gábor
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk