0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Szezonkezdő akció Thermo ruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Szezonkezdés

Lassan átengedi a tél a tavasznak a teret, nincsennek nappali mínuszok és éjjel sem megy -1 -3 fok alá a hőmérő higanyszála. A tavakon a téli jégpáncél feledésbe merült, így úgy döntöttem, hogy az idei év első horgászatát egyik számomra kedvenc tavon véghez viszem.Megérkezésemkor gyönyörű napsütéses idő fogadott gyenge délkeleti széllel, igy a tó sekélyebb részén kerestem halakra utaló jeleket.
Választásom egy nyílt víz területre esett, amit egy sziget választott egy a többi részétől, Míg a tábort építettem 3-4 fürdést véltem felfedezni dobótávon belül. Míg a felszerelésemet összeállítottam kialakult fejemben a megfelelőnek vélt taktika.Egy hideg vízre kifejezetten ajánlott csalit választottam, ami nem más, mint a Carptrack Monster Paradise Cold water bojlija. 16-20 mm golyókat csöveztem a kiszemelt területre, de azt is inkább próbáltam koncentrálni! CSalizni 16mm Paradise bojlival csaliztam egy 8mm pink V-pops-al balanszírozva, Folyékony dipp és Amino géllel kezelve vetettem be a készségeket.Délután 3 óra magasságában sikerült mindent a helyére tenni, botok beélesítve tábor felállítva, egyszóval minden a helyén. Még a szél is megált, csak ültem a botok mögött és figyeltem a tél elmultával ébredő természetet. De jó volt Újra a tóparton lenni és hódolni kedvenc szenvedélyemnek. Megörökítettem az idei első parton töltött naplementémet, majd besötétedés után visszahúzódtam fűtött ideiglenes hajlékomba.Készítettem egy jó kávét hogy minden pillanatot ki akartam élvezni a parton töltött időből.Még Halőr kutyája is meglepődött hogy ilyen korai időszakban mit keresek a tóparton.


Éjfélig egy két csippanást leszámítva semmi nem történt, viszont eleredt az eső. Bebújtam a hálózsákba és mély álomba szenderültem. Ez a lendület ki is tartott reggel 6ig. felébredtem láttam, hogy minden a helyén, semmi nem történt, míg aludtam. Kimásztam a sátorból és lefrissítettem a csalikat, nem változtattam semmit csak mindent frissítettem. Majd pár szem bojlit rácsöveztem. Az eső abbamaradt, de hatalmas északi szél kerekedett, gondoltam magamban hogy ez jó lehet, hátha meghozza a lehűlés a halak kapó kedvét. Így is lett 9 óra körül egy ejtésre lettem figyelmes majd szépen húzásban folytatódott a kapás. Ráemeltem a botra és éreztem, hogy megvan ez év első hala. Megmerítettem majd egy gyors horogszabadítás után engedtem is útjára a kis fiatal pikkelyes bajszost, lehetett vagy 3kg. Gyors csali frissítés és visszadobtam a helyére. Újból várakozás következett a sátor adta szélárnyékban. Tudtam, hogy lassan lejár ez a kis horgászat, de bíztam benne, hogy fogok egy fényképezhető pontyot. 13 óra magasságában erőteljes húzásra lettem figyelmes, tudtam, hogy ez nem a szél, ez a várt halam. Ráemelés után 15 percig küzdöttünk egymással, de végül mindketten nyertünk, én egy jó és szép képet, élményt, ő pedig visszanyerte szabadságát.A mérleg nyelve 10.5kg-ig lendült ki. Nagyon jó erőben volt őkelme majd ki csattant az egészségtől. Kíméletes visszaengedés után boldogan dobtam vissza a készséget.Tudtam, hogy megvan, amiért jöttem. Összepakolás közben sikerült még fogni egy kisméretű pontyot őt is csak saccoltam kb. 3 kg lehetett, és azonnal engedtem vissza. Összecsomagoltam, és fájó szívvel, de lehagytam a tavat.Egy remek kis szezon kezdő horgászaton vagyok túl, sikerült kiszellőztetni a fejemet a városi, munkahelyi gondoktól.Nagyon jól vizsgázott ismét a kedvenc csalim A Monster Paradise Amit már több mint 10 éve sikeresen használok!Nagypontyokban gazdag 2019-es évet kívánok mindenkinek.

Éles Attila „Szunyi”
Imperial Baits Hungary
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk