0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Élménybeszámolók

Kislóki horgászat

A horgásztóra egy szerdai napon érkeztem, borongós szeles idő várt. Nem időztem, nekiálltam a kipakolásnak, összekészítettem az etetésre szánt bojlikat, pelleteket. A bojlikat máj-liquiddel locsoltam le, míg a pelleteket halolajjal és chiliporral szórtam meg, majd hagytam őket állni, hogy magukba szívják a locsolókat és nekikezdtem a helykeresésnek és a bójázásnak. 3 bottal horgásztam, a három botra két bolyát helyeztem le. Az egyik bóját a parttól 90 méterre kicsit iszaposabb részre (5 cm iszap), a másik bóját pedig 120-130 méterre raktam le, egy kemény részre. A közelebbi bójámat pelletekkel, magvakkal és bojlival etettem meg, míg a távolabbi bolyát csak félbevágott és egész bojli szemekkel szórtam meg. Etetőanyagnak a Balaton Baitstől az SM főzött halas ízesítésű bojlit és a natúr CSL pelletét hoztam! ;) Minden behúzáskor a hajszálelőkém mellé raktam 5-6 szemet a csalizásra kiválasztott bojliból. Horog csalinak kétféle változatot és négyféle ízesítésű bojlit hoztam!











Az egyik változat a (Delux főzőtt)

- Prime 20 mm-es bojli
- Beast 20 mm-es bojli
- Etalon 25 mm-es bojli

Míg a másik a (Standard főzőtt)
- Fokhagyma 20 mm-es bojli

Ezt a négyfajta csalizó bojlit hoztam erre a túrámra, amit nagyon jól tettem!

20 óra körül elkezdtem a végszerelékek behúzását az etetőhajómmal, amivel fél óra alatt végeztem is. A szerelékek a helyükön voltak, jöhettek a halak! ;) Az első hal másnap reggel 6 órakor érkezett meg a dupla 20 mm-es Prime ízesítésű bojlira egy 8,5 kg-os tükörponty személyében. A szereléket gyorsan visszahúztam, had jöhessen a következő szép példány. A második halam 8 óra táján érkezett meg egy szem fokhagymás bojlira, ami egy szem barack ízesítésű pop-up bojlival volt kikönnyítve. A hal egy 9 kg-os tükör ponty volt. Ezután egy darabig kapástalanság volt. A halak nagyon válogatósak voltak, minden nap más ízű csali volt a kedvencük!







A halak nem úgy táplálkoztak, amire én számítottam napi 2-3, de volt, hogy 4 halat tudtam a merítőhálómba terelni. Vasárnap éjjel sikerült fognom 3 szebb halat, ebből 2 darab 10,30 kg-os ponty volt, ezek egy szem 20 mm-es Beast bojlira éheztek meg. A harmadik halam súlya 11,40 kg-os tükörponty volt, ő két szem 25 mm-es Etalon ízesítésű bojlira érkezett meg. A halak szép húzós kapásokat csináltak. Ezen a horgásztúrán ő volt a legnagyobb halam és egyben az utolsó is, mert reggel véget ért a horgászat. A horgászatom során összesen 15 db egészséges halat sikerült kifognom.














Hasonló élményeket kívánok minden horgásznak és minden olvasómnak!

A bojlikért köszönet jár Tóth Ferencnek és Eppli Péternek, nagyon jól működtek a csalik!

A termékeket itt tudod megrendelni:
BALATON BAITS TERMÉKEK

Forrás:
Horváth Szilárd
Balaton Baits Team
balatonbaits.com
  • Kíváncsi lennék, hogy a harcsa melyik bojlira jött.
    Minkó Lajos2018.03.26. 15:55:18Tetszik
  • Nagyon szép fogások, gratulálok!
    Minkó Lajos2018.03.26. 15:55:06Tetszik
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk