0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Őszi akciók Crazy camping akciók
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók tegnap 09:51

  Mezei domolykók

  A kabátos május után nem mertem volna egy fillérrel sem fogadni arra, hogy a nyáron ilyen kemény és tartós hőség lesz. Bevallom őszintén ebben a kánikulában számomra is jobban esett a strand, mintsem a cserkelős pergetés, de az esti mező látványa egyre inkább csábított. Főleg úgy, hogy ott folyik kedvenc folyócskám, melyben nagy élet zajlik ilyenkor, így dacolva a meleggel és a nyakig érő gazzal a mezei domolykók nyomába eredtem…
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2021.09.13.

  Nyárvégi Topwater

  Sokaknál háttérbe szorulnak, szélsőségesebb esetben sose kerülnek elő a felszíni topwater műcsalik, pedig a pergetési módszerek között nyáron, illetve az őszi időszak kezdetén az egyik legélvezetesebb és leglátványosabb módszerek egyike a vízfelszíni pergetés, főleg ha olyan szerencsénk vagy szituációnk van, hogy letisztult vízben horgászhatunk. Ekkor igazán látványos és emlékezetes kapások részese lehet bárki.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2021.09.10.

  Partszéli pontyok hosszú előkével

  Mivel az elmúlt hetekben jelentősen felmelegedett az idő, ezért úgy gondoltam itt az ideje egy rövid botos, partközeli horgászatnak. Sokat nem is tétlenkedtem, úgyhogy már azon gondolkodtam, hogy melyik tóra essen a választásom. Hamar eldöntöttem, hogy a nem régen nyílt, Délegyházán található Majosligeti-tó lesz a megfelelő helyszín, erre a horgászatra.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2021.09.06.

  A kevesebb néha több

  A műcsalik terén manapság már zavarba ejtően sok méret, forma, szín- és íz áll a rendelkezésünkre, amiből nem egyszerű kiválasztani azt az egyet, amelyet végül a horogra tűzünk. Vannak olyan horgászatok, amikor jómagam is szinte dobásonként váltogatom őket keresve azt, amely az adott körülmények között működhet. Május végi kalandozásaim a szegedi rakparton azonban rávilágítottak arra, hogy gyakran a „leghagyományosabb” plasztik csali a legfogósabb, avagy a kevesebb néha több…
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2021.09.02.

  Balinra hangolva

  Ha nyár, akkor sokaknál a balinozás kerül előtérbe, akár napközben, fényváltáskor vagy a korai órákat kipécézve, célul véve akár hazai folyóink vagy tavaink partját. Sokféle szituáció létezik természetesen, néhol a végletekig le kell finomítani felszerelésünket, hogy eredményt tudjunk kicsikarni az adott vízből, de a nagyobb általánosságot előtérbe helyezve, egy medium pergető felszereléssel is rengeteg sikerélményben lehet részünk, ha odafigyelünk néhány dologra a műcsalik kiválasztása mellett.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2021.08.30.

  Erdei domolykók

  A kabátos május után nem mertem volna egy fillérrel sem fogadni arra, hogy a nyáron ilyen kemény és tartós hőség lesz. Bevallom őszintén ebben a kánikulában számomra is jobban esett a strand, mintsem a cserkelős pergetés, de az erdő kellemes klímája egyre inkább csábított. Főleg úgy, hogy ott folyik kedvenc folyócskám, melyben nagy élet zajlik ilyenkor, így dacolva a meleggel és a szúnyogokkal az erdei domolykók nyomába eredtem…
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2021.08.18.

  Matchbotos pontyozás

  Hirtelen megjött a nyár és vele a rettentő meleg. 38 fok árnyékban. Megállok a holtág partján. Próbálok árnyékba parkolni. Késő délután van, estébe nyúló matchbotos pontyozást terveztem a Gyálai-holtág Görbe szakaszán, a magas part és a fák árnyékában jobb, mint a felmelegedett házban.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2021.08.13.

  Rapid methodozás

  Horgászataim túlnyomó többségében a ragadozó halakat űzöm pergetve, azonban minden évben akad egy-két alkalom, amikor előveszem feeder botjaimat és békés halakra horgászom. Egyébként sincs sok kedve az embernek ilyen kánikulában beöltözve csörtetni a kis folyók menti áthatolhatatlan növényzetben, úgyhogy én is inkább az ernyő alatti kényelmes, de mégis aktív kikapcsolódást választottam.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2021.08.09.

  Matchbotos pontyozás

  Hirtelen megjött a nyár és vele a rettentő meleg. 38 C-fok árnyékban. Megállok a holtág partján. Próbálok árnyékba parkolni. Késő délután van, estébe nyúló matchbotos pontyozást terveztem a Gyálai-holtág Görbe szakaszán, a magas part és a fák árnyékában jobb, mint a felmelegedett házban.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2021.07.29.

  Vajsavas pontyok

  Megérkezett végre a várt (?) kánikula, amely azon túl, hogy kissé elviselhetetlenné teszi a nappali horgászatot, kikényszeríti egy olyan csalogatóanyag-kategória használatát, amely bizony az emberi orr számára is nehezen tolerálható „illattal” rendelkezik. Fogóssága azonban megkérdőjelezhetetlen, így legyen akármilyen nehéz lemosni a kezünkről, mégis oly sokat használjuk a nyári időszakban. Gondolom már sokan kitalálták, hogy a vaj-, illetve tejsavas etetőanyagokról, csalikról és aromákról van szó, amelyek számomra június hónaptól szoktak egyre növekvő szerepet kapni a pontyos és amuros horgászataim során.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2021.07.05.

  Keszeghorgászat meglepetésekkel

  A célzott keszeghorgászat számomra az egyik legkedvesebb technika, hiszen egy nagyon mozgalmas, sok esetben kiszámíthatatlan horgászati stílusról van szó. Emellett természetesen sok feederes versenyen is a keszegfélék jelentik a fő fogható halfajt, így fontos, hogy erről a fajta horgászatról is annyi információt gyűjtsek a hétköznapi pecák során, amennyit csak tudok. Ezúttal egy számomra ismeretlen tórendszer, a Benta Tavak 1-es számmal jelölt vízfelületére esett a választásom helyszín gyanánt, melynek, legalábbis előzetes információm szerint, nagyon szép a dévér állománya. Van azonban az itteni keszeg horgászatnak egy nehezítő tényezője, mégpedig a ponty, melyből bizony nagyon sok él a tóban. Őket kikerülni nem könnyű, de úgy voltam vele, hogy teszek egy próbát a vízen, legfeljebb elcsípek néhány bónusz halat is!
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2021.02.25.

  Cserkelés Kamasaki módra

  Tél végén járunk, a karácsony közeledtével kiürült a tópart így lehetőségünk nyílt Csaba barátommal szépíteni a legutóbbi 1-1-es fogáson. A helyszín és a módszer ugyan az, egyedül az időjárás változott kicsit melegebbre aminek köszönhetően azt reméltük a halak is megmozdulnak, valamint lehetőségem adódott kipróbálni a Kamasaki Thunder rádiós kapásjelző szettet is.
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk