0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Év eleji akciók Horgászruha akció
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2019.05.13.

  Felkészülés a Method Feeder Országos Bajnokság 1. elődöntőjére

  Ahogy a tavalyi évben, idén is a székesfehérvári Palotavárosi Felső-tó ad otthont az egyéni országos method feeder bajnokságnak, az elmúlt évhez képest néhány szabályváltoztatással, melyek közül a legfontosabbak:

  - csak az etetésre szánt boton lehet fonott főzsinór vagy dobóelőke,
  - az etetőanyag limit 8 liter, melybe a szemes anyag is beletartozik,
  - a felhasználni kívánt csalik hivatalos 1l-es FIPS edényben el kell férjenek, azzal a feltétellel, hogy csali fajtánként maximum 1dl vihető be,
  - az aromák száma nincsen korlátozva,
  - tilos a damilos merítőfej használata illetve a halak szemgödrébe nyúlva azok kiemelése.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2019.05.09.

  Az én Kis-Dunám

  2004-et írunk.
  Az élet úgy hozta, hogy amiről egy horgász álmodik az a minden napjaim része lett, a Ráckevei Soroksári Duna-partjára költöztem.
  Emlékszem, minden hónap első felében ugyan ott vettem meg a legnépszerűbb hazai horgászújságok legújabb számát, és csodálattal olvastam a szakírók írásait, tapasztalatait.
  Mára ez egy-két kattintással elérhető.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2019.04.15.

  Egy emlékezetes őszi horgászat

  Ezzel a beszámolóval még adós vagyok nektek, de megpróbálom felidézni ennek az októberi túrának az eseményeit. Mint már többször mondtam, hogy próbálom a horgászataimat hidegfront érkezése előtti napokra időzíteni. Itt sem volt másképp, a 2 naposra tervezett horgászat közben a légnyomás erőteljesen emelkedett, igy bizakodásra adott okot. Az etetésemet is igy próbáltam kialakítani, nagyobb mennyiségű bojlit készítettem össze, amit kiegészítettem pellettel, és egy kis alap mixel.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2019.03.21.

  Interjú Gyimesi Bencével, a Kis-Blerón rendezett évadnyitó verseny nyomán

  Évadnyitó versenyre érkeztünk a Kis-Bleró horgásztóra az Xfish csapatával a nemzeti ünnepen. Néhányan már rutinosnak mondhatják magukat az angolos, törésekkel tagolt kis tavacska kapcsán, azonban Bence nem horgászott eddig a tavon. A versenyt Ő nyerte meg szoros küzdelemben, több, mint 30 kg halat kivarázsolva a vízből. A képzeletbeli dobogó legfelső fokán álló fiatal csapattársunkat kérdeztem a versenyen szerzett tapasztalatokról, taktikáról.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2019.03.19.

  Viszlát február

  Jó szokásához híven az utolsó téli hónap telt el ismét a leglassabban, már-már fizikai fájdalmat okozva a márciusi enyhülésre áhítozóknak. A jégvesztét követően a tartós fagyok elmúltával a jelentős csapadékmennyiség jelentkezett nehezítő körülményként, ám a hozzám hasonló finomszerelékes megszállottaknak már semmi sem jelenthetett akadályt ahhoz, hogy az év első, no a nyárihoz nem hasonlítható, de azért szerény kilókban mérhető keszeg, kárász és bodorka fogását élvezzük végre, könnyű botokkal, leheletfinom végszerelékkel.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2019.02.26.

  Szezonkezdés

  Lassan átengedi a tél a tavasznak a teret, nincsennek nappali mínuszok és éjjel sem megy -1 -3 fok alá
  a hőmérő higanyszála. A tavakon a téli jégpáncél feledésbe merült, így úgy döntöttem, hogy az idei év
  első horgászatát egyik számomra kedvenc tavon véghez viszem.
 • Imperial Baits Hungary  Élménybeszámolók 2019.02.25.

  Szezonkezdés

  Lassan átengedi a tél a tavasznak a teret, nincsennek nappali mínuszok és éjjel sem megy -1 -3 fok alá a hőmérő higanyszála. A tavakon a téli jégpáncél feledésbe merült, így úgy döntöttem, hogy az idei év első horgászatát egyik számomra kedvenc tavon véghez viszem. Megérkezésemkor gyönyörű napsütéses idő fogadott gyenge délkeleti széllel, igy a tó sekélyebb részén kerestem halakra utaló jeleket.
  Választásom egy nyílt víz területre esett, amit egy sziget választott egy a többi részétől, Míg a tábort építettem 3-4 fürdést véltem felfedezni dobótávon belül. Míg a felszerelésemet összeállítottam kialakult fejemben a megfelelőnek vélt taktika.
 • Xfish.hu - A Horgász Portál  Élménybeszámolók 2019.02.08.

  A nagy csalikhoz különleges kosár dukál!

  Gyakran előfordul, hogy olyan helyzetben találjuk magunkat, amilyenre előzetesen nem számítunk. Jó példa erre az, amikor egy methodos peca során a megszokott és általánosságban jól működő pici, 7-10 mm-es csalik valamiért csődöt mondanak. Ennek oka lehet, hogy a meghorgászott vízterületen a nagy mennyiségben jelen lévő fehérhalak ellehetetlenítik pontyfogást, hiszen minden apró pelletet vagy bojlit gyorsan a magukévá tesznek. Ilyen esetben egyetlen megoldás marad, a csali méretének a drasztikus növelése.
 • Pandy Ákos  Élménybeszámolók 2019.02.06.

  Egy délután Pródon Zsoltival

  Július közepén kimentem barátommal Zsoltival a közelben (40km-re) található Pródi horgásztóra. Zsolti egy komoly térd műtéten esett át pár héttel ezelőtt, ezért úgy gondoltam, hogy boldog lenne ha kint lehetne a levegőn.Hisz a sok ágyban fekvést, azért hamar meglehet unni.

 • Pandy Ákos  Élménybeszámolók 2019.02.06.

  A csoda ,ami 24 óráig tart

  Hosszas egyeztetés után barátommal Petőcz Tamással és édesapámmal összehoztunk egy 24 órás horgászatot augusztus közepén a méltán híres Székely Őzetanyán. Sajnos előre foglalásunk nem volt, így horgászat előtti nap tudtunk csak a meglévő helyek között variálni. Végül a tó 17es helyét tartottuk le. Mindenki izgatottan várta az indulás pillanatát.

 • Pandy Ákos  Élménybeszámolók 2019.02.06.

  Egy hobbi, amit sosem késő elkezdeni

  A mostani írásom kicsit eltér az eddigiektől. Most nem egyedül, illetve nem egy horgásztársammal vágtam neki a rövidnek mondható délutáni horgászatnak. Erre a horgászatra barátnőm családját, rokonságát hívtam meg.

 • Pandy Ákos  Élménybeszámolók 2019.02.06.

  Készüljünk a tavaszra !

  Sajnos a tél közepét tapossuk. A kedvező időjárásnak köszönhetően vannak tavak, ahol még lehet horgászni, de igazából a horgászok nagy része félre rakta a peca cuccait. Így vagyok ezzel én is, de nagyon várom a tavaszt, ami új esélyt ad nekünk horgászoknak. Egy új esélyt ad, hogy megdöntsük pontyrekordunkat esetleg az összfogásunkat, vagy csak egy új alkalom arra, hogy kedvenc hobbinknak szenteljük az időnket.
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk