0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Akciós ajándékötletek

Általános szerződési feltételek (ÁSZF)

XFISH webáruház Általános szerződési feltételei (ÁSZF)
(v1.0, hatályos 2011.01.16-tól)


I. A szerződés alanyai

Szolgáltató:
A XFISH webáruház (továbbiakban Webáruház) üzemeltetője az XFISH Global Kft.. (továbbiakban Szolgáltató)
Székhely és levelezési cím: 1186 Budapest, Közdűlő u. 46.-50.
Cégjegyzékszám: 01-09-983272 (Nyilvántartva Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság)
Adószám: 23897342-2-43
Bank: Budapest Bank Zrt.
Bankszámlaszám: 10100716-10778800-01003001
Internet: www.xfish.hu
E-mail: rendeles@xfish.hu
Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-84988/2015.
Vásárló (továbbiakban Vásárló):
A Webáruházban csak érvényes regisztrációval rendelkező felhasználók vásárolhatnak vagy regisztráció nélkül teljes körű adat közléssel a rendelés leadása során a személyes és szállítási adatokra vonatkozóan.

II. Szerződés tárgya és annak jellemzői

A szerződés tárgya a Webáruházban feltüntetett és megvásárolható termékek köre.
A Szolgáltató által forgalmazott további termékeket a Webáruházon keresztül megvásárolni nem lehet.
A Webáruházban megvásárolható termékek jellemzői az adott terméknél feltüntetésre kerülnek.
Minimális rendelés a Webáruházban 3000 Forint.
A termékek árai:
A Webáruházban megvásárolható termékeknél azok bruttó, azaz a mindenkor érvényes Általános Forgalmi Adó-val (ÁFA-val) emelt árai vannak feltüntetve.
A termékek akciós Webshop bruttó árai külön feltüntetésre kerülnek.
A Szolgáltató az árváltoztatás jogát fenntartja azzal, hogy az esetleges módosításról értesíti a megrendelőt, aki elállási joga mellett töröltetheti a megrendelést. A már megrendelt termékek árára vonatkozóan is élhet a Szolgáltató az árváltozás jogával. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár, hibás kép kerül a Webáruház felületére, (különös tekintettel a nyilvánvalóan téves Pl.: a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő 0" Ft-os ár jelenik meg mellette) akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Megrendelő elállhat vásárlási szándékától.

III. A szerződés területi hatálya

A Webáruházban a Magyar Köztársaság területére, valamint a külföldi címre leadott megrendelések is elfogadásra kerülnek.
A nem a Magyar Köztársaság területére szóló postai és egyéb címre szóló megrendelések esetében a szállítás feltételeire a VI.1)c) pont érvényesek.

IV. Regisztráció

A Webáruházban történő vásárlás regisztrálva és regisztráció nélkül is történhet. A regisztráció a főoldalon található „Regisztráció” menüpont alatt lehetséges, az ott található adatlapok kitöltésével. A szolgáltató regisztráció nélkül is biztosít vásárlási lehetőséget, ez esetben, a megrendeléskor a kért adatokat kézileg kell a megrendelőnek, pontosan, hibátlanul és teljes körűen kitölteni.
A regisztráció során egy felhasználónevet és egy ahhoz tartozó jelszót kell megadni, melyek használatával a későbbiekben be lehet lépni a Webáruházba, valamint egy valós e-mail cím megadására van szükség. A vásárláshoz mindezeken kívül a Vásárló szállítási és számlázási adataira van szükség, melyet a későbbiekben lehet megadni.
A regisztráció során megadott adatokat a Vásárló – a Webáruházba történt belépést követően – a „Profil” menüpontban bármikor módosíthatja.
Szolgáltató nem vállal felelősséget a regisztráció során tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatok miatt bekövetkező szállítási és egyéb problémákért.
A Vásárló a Webáruházba történő regisztrációjával a Webáruház Általános szerződési feltételeit (ÁSZF) és egyéb a vevőtájékoztató menüpont alatt lévő hirdetményekben, szabályzatokban leírtakat elfogadja.
A Vásárló regisztrációját és ezzel együtt minden személyes adatát a rendeles@xfish.hu e-mail címre küldött írásos kérelme alapján a Szolgáltató bármikor törli.

V. A szerződés létrejötte


Általános tudnivalók
A regisztrációt követően a Webáruházban történő vásárlás a Webáruházba belépve, elektronikus úton leadott megrendelés útján lehetséges.
A Vásárló rendelését leadhatja nem csak a webáruházon keresztül, hanem e-mailben, telefonon és egyéb módon. Telefonon, e-mailben és egyéb, az V.1)a) pontban nem ismertetett módon megrendelést leadni nem lehet csak kizárólagos esetben - a szolgáltatóval egyeztetett okok elbírálása után.
A Webáruházban leadott megrendelés nem minősül még szerződésnek. A megrendelés a szerződés létrejöttéig szabadon és következmények nélkül módosítható, illetve lemondható. A Vásárló az általa leadott megrendelés módosítását és/vagy lemondását a rendeles@xfish.hu e-mail címre küldött levélben kérheti.
A Vásárló a megrendelés megtörténtéről automatikusan értesítést kap a Webáruháztól, azonban ez még nem jelenti a Szolgáltató részéről a megrendelés teljesíthetőségének visszaigazolását és így a szerződés létrejöttét.
A Szolgáltató – mint ajánlattevő – ajánlati kötöttségének ideje megegyezik jelen ÁSZF VI.1)b) pontjában meghatározott, Szolgáltató által vállalt maximális szállítási határidővel.

A szerződés létrejötte személyes átvétel esetén:
Amennyiben a Vásárló által leadott megrendelés teljesíthető, úgy a Szolgáltató a V.1)e) pontban meghatározott ajánlati kötöttségi időn belül a Vásárlót e-mailben vagy telefonon értesíti, miszerint a megrendelt termék(ek) személyesen átvehető(k)-e.
Személyes átvétel esetén a Szolgáltató és a Vásárló között létrejött szerződés nem minősül távollévők között megkötött szerződésnek. A szerződés a termék személyesen történő megvásárlásával és átvételével egyidejűleg jön létre és teljesül.
A szerződés létrejötte házhozszállítás esetén:
Amennyiben a Vásárló által leadott megrendelés teljesíthető, úgy a Szolgáltató az V.1)e) pont szerinti ajánlati kötöttségi időn belül a Vásárlót e-mailben értesíti, miszerint a megrendelt termék(ek) postázásra került(ek)-e.
Házhozszállítás esetén a Szolgáltató és a Vásárló között létrejött szerződés távollévők között megkötött szerződésnek minősül, így a szerződés a Szolgáltató által a postázás megtörténtéről szóló visszaigazoló e-mail-lel jön létre.
Vásárló tudomásul veszi, hogy amennyiben a szerződés az V.1)e) pont szerinti ajánlati kötöttségi időn belül nem jön létre, úgy a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, valamint a Vásárló bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül megszűnik. A Szolgáltató ezt követően a megrendelést nem teljesítettnek veszi és – a Vásárló egyidejű tájékoztatása mellett – rendszeréből törli.
A szerződés teljesülése:
A szerződés teljesítésének határideje – a postázás megtörténtéről, vagy a személyes átvétel lehetőségéről szóló e-mail elküldésétől számított – 2-14 munkanap. Azaz a Vásárlónak ennyi munkanap áll rendelkezésére arra, hogy a megrendelt terméke(ke)t a megrendelésben szereplő helyszínen átvegye.
Vásárló tudomásul veszi, hogy amennyiben a szerződés az előzőekben meghatározott határidőn belül nem teljesül, a Szolgáltató a szerződést nem teljesítettnek veszi és – a Vásárló egyidejű tájékoztatása mellett – rendszeréből törli.

VI. Szállítási és fizetési feltételek, egyéb járulékos költségek

Szállítási feltételek:
Amennyiben a megrendelés teljes bruttó összege nem haladja meg a 3.000 Ft-os értékhatárt, úgy a házhozszállítás díja 890 Ft + Áfa/csomag, azaz bruttó 1.130 Ft/csomag.
AMENNYIBEN A MEGRENDELÉS BRUTTÓ ÖSSZEGE ELÉRI A 3.000 Ft-ot, AKKOR A HÁZHOZSZÁLLÍTÁS DÍJMENTES, VAGYIS INGYENES!
GLS csomag pontos szállítási mód esetén egységesen a szállítási díj: 465 Ft +áfa, vagyis 590 Ft/csomag.
Amennyiben a megrendelt termék státusza „Készleten”, úgy a termékek szállítási határideje 2-5 munkanapot vesz igénybe.
Amennyiben a megrendelt termék státusza „Rendelhető”, akkor az adott terméknél meghatározott szállítási határidővel kell számolni.
Amennyiben a megrendelt termék státusza nincs feltüntetve, a szolgáltató e-mailben vagy telefonon jelzi a megrendelést leadó felé a termék elérhetőségét.
Amennyiben a kiszállítás ezen határidőkön belül nem tud megvalósulni, a Szolgáltató ügyfélszolgálata tájékoztatja a Vásárlót és egyeztetnek a megrendelés teljesítésének további menetéről.
a vásárlásról szóló blokk, és/vagy
a termékek vételárát, valamint az egyéb járulékos költségeket tételesen tartalmazó áfa-s számla, valamint
a megrendelés napján érvényes, írásba foglalt Általános Szerződési Feltételek.
A Webáruházban megrendelt termékek házhozszállítását a GLS végzi.
Külföldi címre szóló megrendelés esetén a szállítási díjakról a Szolgáltatónak küldött e-mailben lehet érdeklődni. A webshopban választható szállítási költségek belföldre érvényesek.
Házhozszállítás esetén a termékeket a Szolgáltató munkatársa csomagolja be, mely szolgáltatásért külön díj nem kerül felszámításra.
Fizetési feltételek és egyéb járulékos költségek:
Utánvét: A Webáruházban megrendelt termékek vételárát, valamint a házhozszállítás díját a vásárló a GLS, vagy a GLS csomagpont átvételi helyen futárnak fizeti ki.
Személyes átvétel és fizetés a Szolgáltató székhelyén:
a Szolgáltató ügyfélszolgálata a Vásárlót az átvétel lehetőségéről tájékoztatta, és
az átvételt és fizetést megelőzően a helyszínen a Vásárló a Webáruházban kapott megrendelési azonosítóra hivatkozott.
A megrendelt termékeket a Szolgáltató telephelyén (1186 Budapest, Közdűlő u. 46.-50. ) személyesen is át lehet venni külön szállítási díj és egyéb járulékos költségek nélkül.
Személyes átvétel esetén a Webáruházban megrendelt termékek vételára a Szolgáltató székhelyén kerül kifizetésre.

A személyes átvétel csak azután teljesülhet, hogyha termék elérhetőségéről a szolgáltató tájékoztatta a megrendelőt, amit ő tudomásul vett.
Üzletünkben, személyes átvétel esetén, készpénzes és bankkártyás fizetésre is van lehetőség.


VII. A szerződéstől való elállás

A Vásárló a szerződéstől 14 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat, feltéve, hogy a termék sértetlen és rendeltetésszerű használatra a visszaküldést követően is alkalmas.Cégünk a törvényi minimumot meghaladóan 30 nap elállási jogot biztosít.
A Vásárló elállási jogát a termék kézhezvételének napjától, vagy ha eddig az időpontig nem kapta meg a szerződés létrejöttét megerősítő és a szerződés rendelkezéseit tartalmazó feltételeket, akkor ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja.
A termék visszaküldésének költségei a Vásárlót terhelik. A Szolgáltató köteles az áru ellenértékét a csomag kézhezvételétől számítva 30 napon belül visszajuttatni a Vásárlónak. Elállás esetén a termék visszaküldésének minden költsége a vásárlót terheli! Ide értve a csomagolási költségeit is!

VIII. Adatvédelem és hírlevél

Adatvédelem
A Webáruházban történő vásárláshoz és a megrendelt termékek kiszállításához és/vagy átadásához, valamint a vásárlásról kiállított áfa-s számla elkészítéséhez szükséges, hogy a Vásárló a vásárlást megelőzően a Webáruház felhasználójaként regisztráljon, és a regisztrációt követően a hivatkozott tevékenységekhez szükséges adatokat megadja vagy regisztráció nélkül a rendelési adatlapot a pénztárban hiánytalanul és pontosan kitöltse.
A regisztráció során és/vagy azt követően a Vásárló által megadott adatok személyes adatnak minősülnek, ezért ezeket az adatokat a Szolgáltató bizalmasan kezeli és harmadik fél számára nem adja ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek, mely adatok átadásához a Vásárló a megrendelés leadásával hozzájárul.
A Szolgáltató kijelenti, hogy a regisztráció során és/vagy azt követően kizárólag a rendeléshez és a rendelés teljesítéséhez feltétlenül szükséges adatokat kéri el.
A Vásárló regisztrációját és ezzel együtt minden személyes adatát a rendeles@xfish.hu e-mail címre küldött írásos kérelme alapján a Szolgáltató bármikor kitörli.
Hírlevél
Szolgáltató kijelenti, hogy regisztrált ügyfeleinek kéretlen (spam) levelet nem küld. Regisztrált ügyfelei kizárólag a regisztrációhoz és a rendeléshez feltétlenül szükséges leveleket kapnak.
A Szolgáltató nem rendszeres időközönként hírlevelet küld az aktuális akciókról és egyéb, a Szolgáltatóval kapcsolatos információkról.
A Szolgáltató hírlevelét bárki, bármikor lehetősége van a hírlevelet lemondani.

IX. Szavatosság és jótállás

A Szolgáltató az általa forgalmazott termékekre a Ptk-ban foglaltak szerint meghatározott mértékű szavatosságot vállal, vagy vállalnak a Szolgáltató beszállítói.
A szavatosság időtartama 6 (hat) hónap és a szavatossági igény érvényesítésére 2 (két) év áll a vevő rendelkezésére.
A Szolgáltató az általa a Webáruházban forgalmazott termékekre jótállást, garanciát vállal. Törvényen felüli 30 napos pénzvisszafizetési garanciát is vállalunk, amennyiben a megvásárolt termék nem hibás, csak esetlegesen nem nyerte el a vásárló tetszését. A garancia (hibás termékek esetében) a vásárlástól számított 1 évig érvényesíthető, számla ellenében. rendelés leadásával hozzájárul.
A Szolgáltató kijelenti, hogy a regisztráció során és/vagy azt követően kizárólag a rendeléshez és a rendelés teljesítéséhez feltétlenül szükséges adatokat kéri el.
A Vásárló regisztrációját és ezzel együtt minden személyes adatát a rendeles@xfish.hu e-mail címre küldött írásos kérelme alapján a Szolgáltató bármikor kitörli.
Hírlevél
Szolgáltató kijelenti, hogy regisztrált ügyfeleinek kéretlen (spam) levelet nem küld. Regisztrált ügyfelei kizárólag a regisztrációhoz és a rendeléshez feltétlenül szükséges leveleket kapnak.
A Szolgáltató nem rendszeres időközönként hírlevelet küld az aktuális akciókról és egyéb, a Szolgáltatóval kapcsolatos információkról.
A Szolgáltató hírlevelét bárki, bármikor lehetősége van a hírlevelet lemondani.

[b]IX. Szavatosság és jótállás[/b]

A Szolgáltató az általa forgalmazott termékekre a Ptk-ban foglaltak szerint meghatározott mértékű szavatosságot vállal, vagy vállalnak a Szolgáltató beszállítói.
A szavatosság időtartama 6 (hat) hónap és a szavatossági igény érvényesítésére 2 (két) év áll a vevő rendelkezésére.
A Szolgáltató az általa a Webáruházban forgalmazott termékekre jótállást, garanciát vállal. Törvényen felüli 30 napos pénzvisszafizetési garanciát is vállalunk, amennyiben a megvásárolt termék nem hibás, csak esetlegesen nem nyerte el a vásárló tetszését. A garancia (hibás termékek esetében) a vásárlástól számított 1 évig érvényesíthető, számla ellenében. [vége]