0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Szezonkezdő akció Thermo ruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Hírek

120 óra után a IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny állása

Az utolsó két versenynap másodperceit morzsolja immár a didergőssé vált balatoni ősz, de úgy tűnik, ez a csapatok versenykedvére és hovatovább teljesítményére egyáltalán nincs fékező hatássál. Ez leginkább abban mutatkozik meg „no comment”, hogy gyakorlatilag már fél nap sem telhet el a IV. NBBH csatáiban úgy, hogy ne boruljon az élbolyban a sorrend.A legnagyobb hazai balatoni bojlisverseny rangos mezőnyében jelenleg már több mint 50 csapat eredményes, de a hajrá két napja az „öthalas” rendszer miatt az eddig még értékelhető fogást nem jegyzők számára is esélyeket tartogat.
Főként annak tükrében, hogy az esélyek az elcsendesülő időjárás tekintetében kiegyenlítettek lettek. Szerda este elsimult a tó felszíne, így éjjelre mindenki frissíthette etetéseit, újrahúzhatta szerelékeit.
Ennek meg is lett az eredménye. Már a sötétest óráiban megdőlt a mostani viadalon már többszörösen is felülmúlt abszolút nagyhal rekord, ami jelenleg így 18.950 grammnál jár a Keszthelyen horgászó Team VMC Mystic Carp jóvoltából (szektorszponzor a NORTHERN BAITS és IMPERIAL BAITS), akik ezzel a versenyalfa Iannis Lake nyomába szegődhettek. De csak egy kis időre.

Sokáig nem tarthatták a mostani bojlisfutam imponáló kettes számú pole-pozícióját, mert az éjjel számos helyen villantak a rod podok riasztófényei és a balatoni vén pontyok – szervezői oldalról szerencsére – ismét alaposan összekuszálták reggelre az eredménylistát.

Az csütörtöki első adatfrissítés megmutatta, hogy micsoda fantasztikus csata zajlott sok helyen az éjjel! Egy éjfél utáni nagyponttyal a Ba Baits Team visszaszerezte két napja elvesztett bétaállását, ahová az esti mérések után a legújabb NBBH nagyhal rekorder Team VMC Mystic Carp delegálta magát egy nagy ugrással. A Ba Baits-es akció miatt azonban hamar lecsúsztak bronzhelyre a szorosan igazodó CarpSoul Hungary I. (szektorszponzor a IMPERIAL BAITS ) elé.És az első hely? Megugorhatatlanul az Iannis Lake vezet, (szektorszponzor a DYNAMITE BAITS), mert előnyét még tovább is növelve parádézik a nagypontyokkal, jelenleg az öt legnagyobb haluk legkisebbje is 13 pluszban van!
És emlékszünk az első napok favoritjára? Nos, a házigazda Balatoni Halgazdálkodás Team (szektorszponzor a CARP-MADNESS HUNGARY) egyelőre nem tudott nagyobb halat behozni legjobbjai közé, így ötödik a ranglistán, de van még idejük megindulni újra a hajrában.Csütörtöki napon estig sehol sem volt másodfokú viharjelzés érvényben, időnként majdhogynem teljesen kisimult a tó felszíne, így mindenki végre akadálytalanul és szabadon stratégiázhatott a déli parton 450 méteres, északon pedig a 350 méteres behúzási távokon belül.

Annak ellenére, hogy a várt szélnyugvás még tegnap este megérkezett, sok a csapat mégis a mai éjszakát követő pénteki napra és az azt követő éjjelre várja a hajrá legerősebb óráit, amikor is remélhetőleg felszakadozik az alacsony légnyomást fogva tartó – reggel és napközben is esőket adó – felhőzet és a tisztuló időben feltámadó szél miatt ismét mozgásba lendül a tó nyugalomba került felszíne.
Erre holnap derülhet csak fény, annyi azonban már most is bizonyos, hogy a nyugodtabb időjárás érezhetően most először okozott némi „alvajárást” a halaknál a verseny folyamán. Sok helyen lehetett látni – főleg a déli parton –, ahogy a nagypontyok az etetések körül bukdácsolnak lomhán, de a csalikhoz ritkában nyúlnak.
Vélhetően azonban lesznek még izgalmas pillanatok a hajrában, ezt erősítette meg a szervezői bázisra napközben ellátogató Ladányi Tamás is, aki egy „ad hoc” riport keretében maga is elmondta, hogy a Balaton ugyan egy nehéz pálya, de ha kellően felkészült a bojlis, akkor a nagyhalas csoda bárhol, bármikor megtörténhet a partján!Százhúsz óra után tehát úgy tűnik, hogy egy némileg nyugodtabb nap után jön el a IV. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny legizgalmasabb hajrászakasza, amelynek a mezőny fantasztikus statisztikai adatokkal, 52 tíz pluszos és 11 tizenöt kg feletti jegyzett hallal fut neki.A díjazott helyek jelenleg így alakulnak az összfogás tekintetében:

1. Iannis Lake – 75.000 g – DYNAMITE BAITS
2. Ba Baits Team – 67.000 g – DYNAMITE BAITS
3. Team VMC Mystic Carp – 65.975 g – NORTHERN BAITS; IMPERIAL BAITS
4. CarpSoul Hungary I. – 64.325 g – IMPERIAL BAITS
5. Balatoni Halgazdálkodás Team – 58.700 g – CARP-MADNESS HUNGARY
6. Carp Angler Team – 53.275 g – NORTHERN BAITS
7. Imperial Baits Team – 50.700 g – NORTHERN BAITS
8. IQ Baits - CastawayPVA Team – 50.425 g – DYNAMITE BAITS
9. Pontycentrum – 48.300 g – IMPERIAL BAITS
10. NORTHERN BAITS HUNGARY II. – 47.800 g – DYNAMITE BAITS
11. Lökösházi Bad Company – 45.325 g – IMPERIAL BAITS
12. Pontycentrum II. Team – 44.700 g – MISEL ZADRAVEC CARP BAITS
13. Manó Carp Team – 40.425 g – IMPERIAL BAITS
Legnagyobb hal: Team VMC Mystic Carp – 18.950 g – VMC

A verseny további támogatói:

PONTYCENTRUM MAGYARORSZÁG; KOLIBRI GUMICSÓNAK; SHIMANO; CARPEXPRESS TEAM; INOX CARP; SPECIAL BAIT PRODUCTS; PELSO CAMPING; FISHINGWORLD HORGÁSZÁRUHÁZ; CARP FRIEND BAITS; SANDVIKEN TOOLS KFT.

A teljes eredménytáblázat weboldalunk „Izgulj / Aktuális eredmények” menüjében, illetve Facebook oldalunk is elérhető, ahol az online hírfolyamban minden fontos esemény, képgalériák, napi videók is megtalálhatóak.Forrás: balatonibojlisverseny.hu
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk