0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Menü Kategóriák
kedvencek bejelentkezés
0
icon
icon
2024-as akcióink Kuponok
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Egyéb

2017-es újdonságok - Okuma harcsázó-, és multiorsók

Itt a tavasz, a fűzfák ága már zöldül, a harcsahorgászok számára eljött az első bevetések ideje. Az Okuma kínálatában számos kiváló orsót találnak a harcsázás szerelmesei. A kimondottan nagyhalas vagy tengeri horgászatra készült orsók mellett az Okuma nyeletőfékesei közt is vannak olyan modellek, amelyek nagyobb méretei masszivitásuk miatt tökéletesen alkalmasak a harcsázásra, elég csak a Longbow orsókkal fogott számtalan kapitális harcsára gondolni.


Okuma AVENTA harcsázó orsó

Az Okuma Aventa nyeletőfékes orsó nem kifejezetten harcsázás céljaira készült, azonban a Longbow orsókhoz hasonlóan a legnagyobb, 8000-es és 10000-es méretei annyira masszívak és nagy zsinórkapacitással rendelkeznek, hogy kiválóan használhatók a harcsázás - elsősorban a parti, nagyobb távolságra való harcsázás céljaira. Az Aventa nyeletőfékes orsók megjelenése egészen egyedi, a nyeletőfék átváltó kapcsolója szinte beleolvad az orsó körvonalaiba, a nyeletőfék állító gombja pedig a megszokottól eltérően nem a hátsófék, hanem inkább elsőfék állítógombjának formáját idézi. A Ceymar orsóknál debütált merevített rotor könnyűsége mellett rendkívüli szilárdságot biztosít. A 6+1 golyóscsapágynak köszönhetően az orsó rendkívül simán, könnyedén jár, tökéletes zsinórképről a csigatengelyes dobemelés gondoskodik. Az Aventa orsók gyárilag alumínium pótdobbal kaphatók. Minden bizonnyal sok harcsahorgásznak is hasznos társai lesznek!
Automatikusan átváltó nyeletőfékrendszer
6+1 csapágy a sima futásért
Quick-set tűgörgős visszaforgásgátló
Precíziós esztergált bronz csiga
Korrózióálló grafit ház
Precíziós, lassú dobemelés
Esztergált alumínium dob
Alumínium pótdob
Gyorsan lehajtható hajtókar fafogantyúval
Zsinórkontrolláló rendszer a dobon


OKUMA LONGBOW NYELETŐFÉKES ORSÓ

Az Okuma Longbow név egy igazi legenda a horgászatban, Magyarország legnépszerűbb nyeletőfékes orsója! Nagy valószínűséggel nincs olyan horgász Magyarországon, aki ne hallott volna róla. Ez a nyeletőfékes orsó egy annyira jól eltalált, időtálló konstrukció, amely az ezredforduló óta csaknem teljesen változatlan formában kerül gyártásra. „Régivágású” formájával ki is tűnik a mai orsók közül, talán a rózsafa fogantyús hajtókar az egyik legjellegzetesebb bélyege.
Az egyedi formájú, fényes fekete ház rendkívül erős és teherbíró belső szerkezetet rejt, amelyben bizony „benne van az anyag” – a Longbow nem a kis súlyával tűnik ki az orsók közül, azonban a felhasznált nagy sűrűségű fém alkatrészek hosszú-hosszú évekre, akár évtizedekre (a legelső darabok nagy többsége még ma is használatban van) biztosítják a hibátlan működést. A kopás és a súrlódás minimalizálása érdekében 5+1 acél csapágy könnyíti a Longbow futását és biztosítja a holtjáték nélküli visszaforgásgátló hatást.
A Longbow orsók precízen állítható hátsó nyeletőfék-rendszere abban is különleges, hogy egy negyed hajtókarfordulatra után visszavált főfék funkcióra, így késlekedés nélkül, a lehető leggyorsabban tudunk a kapásra reagálni. A fő fék fém lamellákkal, olajos filc betétekkel rendelkezik – az Okuma orsóktól megszokott módon. Az űrtechnológia korában sem sikerült semmilyen más fékbetét használatával azt a sima, akadozásmentes fékműködést elérni, mint a filc betétek használatával.
A Longbow nagyon széles mérettartományban kapható, így szinte minden módszer kedvelői találnak az igényeiknek megfelelő modellt: a 30-as és a 40-es orsók a match, picker, feeder horgászok kedvencei, az 50-es, 60-as, 65-ös méreteket a feederezők, fenekezők, bojlisok használják elsősorban, míg a 80-as és 90-es méreteket a bojlisok és a harcsások használják előszeretettel – igen, a harcsások, mivel ez a nyeletőfékes orsó olyan nagy teherbírású, hogy a harcsázás során fellépő nagy erőhatásoknak is gond nélkül ellenáll!


OKUMA AZORES HARCSÁZÓ ORSÓ

Az eredetileg tengeri felhasználásra készült Okuma Azores orsók tökéletesen használhatók a harcsázás céljára is, hiszen rendkívül masszív, erős orsókról van szó. Az Azoresek háza, talpa, rotorja és dobja egyaránt alumíniumból készült. A harcsázáshoz szükséges fékerőről a Dual Force kettős erejű fékrendszer gondoskodik, így mérettől függően akár 20 kilogrammos fékerőre is képesek ezek az orsók. Az Azoresek különlegessége a kettős visszaforgásgátló rendszer, amely a tűgörgő precizitása mellett a kilincses visszaforgásgátló erejével is rendelkezik. Az említett okból, valamint a sósvízállóság növelése érdekében nem található visszaforgásgátló átváltógomb az orsón. Az orsók főtengelye rendkívül vastag, masszív anyagból készült, a csiga esztergált bronz anyagú. A 6+1 csapágy korrózióálló rozsdamentes acél anyagból készült.
Az Azores orsók 40-es, 55-ös, 65-ös, 80-as és 90-es méretben is kaphatók, tökéletes orsót találhatunk a pergetés, vertikális harcsázás, kuttyogatás, úszózás és nagy távra való harcsázás céljaira egyaránt.




OKUMA METALOID HARCSÁZÓ ORSÓ

Az Okuma Metaloid orsók a csúcsminőséget képviselik a nagyhalas orsók mezőnyében. A ház és hajtókar kialakítása elárulja, hogy az Okuma Azores orsók alapjaira készült a Metaloid is, azonban az Azoresek nem kevés extrájához képest plusz különlegességek találhatók a Metaloid orsókban. A Metaoidok rendkívül nagy erejű Dual Force fékrendszere alulról és felülről is gumitömítéssel védett. Különlegessége a rendkívül masszív bronz persely és támasztókorong, amely a dobot támasztja alá és biztosítja a hatalmas fékerőt. A fékbetétek a tengeri orsóknál használt karbon anyagból készülnek. A Metaloid 6+1 rozsdamentes acél csapággyal rendelkezik, a házát korrózióálló bevonat védi. Az Azoresnl megismert kettős visszaforgásgátló természetesen itt is megtalálható. A 65-ös és 90-es méreteknél a felkapókar csak kézzel váltható át és minden modellnél rotorfék stabilizálja a felkapókart a dobás közben, megakadályozva annak visszacsapódását. A legkisebb, 55-ös méret felkapókarja a hajtókar megtekerésével is átváltható. A Metaloid igazi különlegessége a meghajtás: a tengelye, a tányérkereke és a csigája is rozsdamentes acélból készült, ami maximális teherbírást és korrózióállóságot garantál!


Okuma Classic CLX multiorsó


Okuma Ceymar

Forrás: lanitex.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk