0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Teszteltünk

Akcióban a Benzar Method Feeder

Előző írásunkból már megtudhattátok, hogy az új Benzár method botok nem éppen a finom keszegező feederek közé tartoznak. Első közös élményeim velük szeptember végére estek, s bár szemlátomást minden klappolt a jó pecához, mégis az őszi idilli pontyfogást egyetlen, ám korántsem elhanyagolható dolog nehezítette: az őszi vízeresztés. Ha nem is látványosan, de azért rendesen fogyott a víz a tározóból, ezt pedig az arany hasúak rettenetesen megérezték. A parti, könnyen meghorgászható zónában, ahol tavaly ilyenkor hegyekben állt a hal, most kongott az ürességtől. Csak és kizárólag a távoli horgászatban lehetett bízni, 80 méternél kijjebb rendes kapásra nem számíthattam.


Szerencsére nemcsak a 3,60-as, de a 3,90-es method feeder is velem volt, így hát a hosszabb bottal végre lőtávolba kerülhettem.Az első törés a parttól kb. 55 méterre volt, de még az sem adott komolyabb halat.


A rövidebb method feederemmel 80-90 méter közé etettem, míg a hosszabb nyéllel, mellyel kényelmesen 100 méter fölé tudtam dobni, alakítottam ki egy tartalmas, többféle nagy szemű pelletből, és felezett oldódó bojliból álló etetést, a „kinti" helyemtől kb. 25 méterrel távolabb.Feszes, távdobásra paraméterezett Benzár method botokkal nem volt nehéz elérni a távoli, már jónak vélt haltartó helyeket. A távdobást elősegítő gyűrűkön könnyebben szalad át a zsinór, mi több a hosszú talpú gyűrű messzebb pozícionálja a zsinórt a bottól. A kisebb súrlódás jelentős plusz méterekben mutatkozik meg!


Természetesen a method szerelék lényegét most is az ólmos kosár belsejében szorosan illeszkedő gyorskapocs jelentette, ez adja ugyanis a szerelék fix jellegét. A rövid fonott előkére kötött hatos horgon dupla fúrt oldódó pellet várta a pontyok érdeklődését.A gyors előkecserét támogató kapocs szorosan illeszkedik a kosár furatában. A gubanc gátló gumihüvely garantálja az előkénk számára a legnagyobb biztonságot.

Óvatosan táplálkozó nagytestű halak csalogatásához remek választás az édes Benzár Big fish folyékony aroma. A szabályos, legjobban és legpontosabban repíthető, no meg egyenletesen oldódó állagot a könnyen kezelhető etetőanyag préssel érjük el. 60 grammos method kosárra töltött etetőanyag együttes tömege meghaladta a 100 grammot. A dobások nagy lendületét pisszenéstelenül bírták a botok.


A nagy, erőteljes dobások kivitelezése miatt a keverék kellő tapadó képességének megtartása érdekében a szemest nem az etetőbe kevertem, hanem a legszűkebb, 25 mm-es PVA hálóba töltöttem és egyforma, 7-8 cm hosszú stick-mix rudacskákat készítettem, melyeket minden második dobással küldtem be a horog öblére fűzve.

PVA hálóba töltött kukorica és tökmagcsíra pelletek, eper és kagyló ízesítésű felezett, tört bojlik kerültek beetetésre a válogatós pontyok kegyeinek elnyerése érdekében. A szettben található tömködőnek nagy hasznát tudjuk venni a stick-mixek elkészítésekor. Szorosan megtekert csomagunkra erős csomót kötünk, s már akaszthatjuk, vagy fűzhetjük is szerelékünk mellé a legközvetlenebb csalogató hatás érdekében. A kellő tapadó képességgel rendelkező method paszta esetében a hatásfokot növelhetjük a rendkívül attraktív fluo pelletekkel is! A pontyok, nagytestű kárászok imádák!


A válogatott finomságokat mi magunk is elkészíthetjük a vízparton, a hálót, tölcsért és tömködőt tartalmazó modern PVA szettek segítségével. Természetesen az apró szemű, például csali őrlőn darált csalikat tudjuk vele a leghatékonyabban tömöríteni. Minél tömörebb, minél szabályosabb keresztmetszetet formázunk belőlük, annál előnyösebb dobhatósági tulajdonsággal vértezzük fel velük a szerelékünket.
A Benzár method feederek nem hagytak bennem nüánsznyi hiányérzetet sem. Hosszú, és egyben pontos dobásokra voltak képesek a meglehetősen zavaró, nagy erejű szélben is. A kapásra villám gyorsan lehet velük reagálni, fantasztikusan irányítható vele a hal, valóban az történik, amit mi akarunk, amit mi diktálunk.


Gyors ütemben kényszeríthető messziről part felé a hal, biztos vagyok benne, hogy sok versenyző titkos favoritja lesz a Benzár method feeder.Meglepődött ez a 3 kiló körüli pikkelyes: még ő sem érti, hogy került partra 100 méterről ennyi idő alatt.


Jó távdobó bot semmit nem ér olyan orsó nélkül, amely nem tudja maximálisan kiszolgálni. Tudásban, felépítésben valahol egy szinten kell, hogy legyenek. Nagy átmérővel rendelkező, magasított széles dobja legyen, emellett hatalmas zsinórbefogadó képessége és természetesen a hibátlan zsinórfektetés jelentős plusz métereket produkál.


Legújabb CXP Pro Power Feeder 5000 orsónk minden kritériumnak megfelel, küldetését a legerősebb távdobó feedereken teljesíti be!

Legközelebb vele folytatjuk!

Forrás: Halmos Mihály
energofish.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk