0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Karácsonyi akcióink Thermo ruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Teszteltünk

Botrögzítő pántok és fonott zsinór vágó olló

Sokszor halljuk, hogy „nincs új a nap alatt”. Ez persze sok esetben valóban igaz, de persze sok olyan termék is napvilágot lát az évek folyamán, ami a korábbiakhoz képest jobb, vagy újabb felhasználási módot tesz lehetővé. Innovatív termékeink között 2017 évtől megjelenő műanyag botrögzítő pánt családunk is ilyen termék. Egyszerű, könnyen használható, praktikus, és nem utolsó sorban olcsó termék.

Miért is kell a botokat rögzíteni? Megóvjuk ezzel az esetleges balesetektől, ami szállítás vagy pakolás közben érheti. Akármennyire is furcsa, de a legtöbb horgászbot nem a vízparton sérül meg, hanem szállítás közben vagy rendezgetéskor. Kiesik, szétcsúszik, beakad, leesik és már is kész a baj. Ha felszerelve tároljuk, akkor is rögzíteni kell, különben a leendő horgászatot súlyos gubancok bogozásával fogjuk kezdeni.


Többféle méretben és színben kapható a műanyag botrögzítő pánt


A pántok különböző méretei és színei garantálják, hogy mindenki megtalálja a számára leg optimálisabb legyen beszerezhető. Kapható 10, 14 és 20 mm átmérőben, kék, piros, sárga és fekete színekben. Egy tasakban egy tekercs, összesen 50 cm botrögzítő pánt található. Felhasználási módja roppant egyszerű, nincs hozzá másra szükség, mint egy vágóeszközre.


Ideális horgász vágószerszám, ami még a legpuhább és extra vékony fonott zsinórokhoz is alkalmazható


Ha már a vágószerszám szóba került, mindenképp szót érdemel a TopMix fonott zsinór vágó olló, mely szintén 2017 évtől kerül forgalomba. A fogó praktikus tokban kapható, mely megóvja a szennyeződésektől és a külső behatásoktól, napfénytől, védi ha elejtjük, illetve meggátolja, hogy a szerszámaink végeláthatatlan gubancokba szegjenek össze mindent a szerelékes dobozunkban. Alkalmas a legvékonyabb és legpuhább fonott zsinórok vágására is anélkül, hogy foggal körömmel kellene azt előtte megfeszítenünk. Pengéi enyhén fogazottak és kiváló éltartó tulajdonságokkal rendelkeznek. Felhasználható bármilyen zsinór, damil, stopper vagy épp kezünk ügyébe kerülő vágnivaló szeletelésére. A fogó vége enyhén döntött, horgas, hogy a horogszabadításban is segítségünkre lehessen. Rugós kialakítása egy rögzítő segítségével fixálható, hogy tárolás közben ne okozhasson balesetet. Piros, kék és fekete színben kapható.


Vágjunk le egy 4-5 cm hosszú darabot, ennyi elegendő a botvégek összefogatásához.


Ha botvégeink vékonyak, vagy kétrészes karcsú botjaink vannak, elegendő a 10mm átmérőjű tekercs. Vastagabb botokhoz vagy három részes tagok összefogatásához már elkél a 14mm átmérőjű változat. Ha a nyélnél is ilyen rögzítőket alkalmazunk, akkor oda már a 20mm lesz a javasolt méret. Vágjunk le belőle annyiszor egy 3-4 cm hosszú darabot, ahány botunkat szeretnénk ezzel a megoldással ellátni.


Tekerjük végig az egymás mellé helyezett bottagokon


Egyik szabad végénél fogva pattintsuk rá az összefogatni való botvégek egyikére, majd ha elrendeztük őket szépen egymás mellé, kezdjük el a rögzítő pántot feltekerni. A kötés szoros lesz, és nagy felületen tapad, így nem igazán fogja engedni elcsúszni a tagokat egymás mellett. Érdemes először a nyélnél rögzíteni, majd ezt követően a botvégeknél. Ez a fajta rögzítési mód akkor is jól alkalmazható és biztonságos szállítást tesz lehetővé, ha a bottagok nem egyforma hosszúak, vagy ha a spiccet már visszahajtva kellene szállítanunk. 330 és390 hosszú 3 részes botoknál gyakori ez a jelenség, vagy ha a gyártók az extra lágyság érdekében a nyéltagot nagyon hosszúra hagyják.


Ha teljesen feltekertük, mehetnek a botok a botzsákokba, nem fognak szétrázódni


Azért, hogy ne csak egyféle módról beszéljünk, bemutatok még egy rögzítő pántot, ami szivacsos és puha anyagból készült. Én a nyéltagok rögzítésére használom, ezt egy tépőzár fixálja a kívánt méretre. Kimagasló minőségét egy logós gumírozott felület is jelzi, mely hirdeti, hogy ezen botok gazdája bizony figyel az apró részletekre is.


Terepmintás neoprén botrögzítő pánt


NEOPRÉN BOTRÖGZÍTŐ PÁNT

MŰANYAG BOTRÖGZÍTŐ PÁNT TÖBBFÉLE

TOP MIX FONOTT ZSINÓR VÁGÓ OLLÓ HAJLÍTOTT FOGÓVAL

Varga János
Team Top Mix
Forrás: topmix.hu
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk