0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Egyéb

Daiwa TechbázisA MAG SEALED megoldás alapelve egy szenzációs olajon - speciális mágneses olajon - alapul, amit a NASA fejlesztett ki abból a célból, hogy az űrhajókban az üzemanyagot a mágnesesség segítségével mozgatni lehessen. Egy ilyen olajat az orsógyártáshoz nem lehet csak úgy a boltban megvásárolni, az egy felettébb összetett és különleges gyártási technológiával készül. Az olajba zárt vasoxid részecskék - melyekre a mágnesezhetőség miatt van szükség - alig 1/100.000mm átmérőjűek. Egyetlen részecske felülete mindössze akkora, mint egy influenza-vírus egytized része. Az ebben a speciális „fémes olajban“ található molekulák képesek megváltoztatni az alakjukat. Ha mágneses hatásnak tesszük ki őket, normális formájuk megváltozik és az olaj ezáltal folyékony tömítő anyaggá válik. Ez az olaj olyan erősen mágnesezhető, hogy egy mágnesezett falú edényből akkor sem folyik ki, ha azt nyitott részével lefelé fordítjuk. Egy ilyen, folyékony, mágnesezhető olajon alapuló tömítés nem eredményez surlódást, tökéletesen szigetel és a legkisebb porszemcsék bejutását is megakadályozza. A DAIWA mérnökei számára a nagy kihívás abban állt, hogy olyan orsót fejlesszenek, ami kifejezetten illeszkedik a mágnesezhető olaj alapú tömítés adottságaihoz és lehetőségeihez. Egy olyan folyékony membránt alkottak, ami megakadályozza, hogy víz jusson az orsóba. A MAG SEAL design arra az alapelvre éprül, hogy a peremfutó orsó belsejétől távol tartsa a vizet. Mindenek előtt a tengeren horgászókat hozza lázba ez a gondolat, mert ez a megoldás garantálja orsóik hosszú élettartamát. Nincs rozsdásodás, csak kifogástalan a működés. Ha sós víz jut egy orsóba, majd az megszárad, a só kikristályosodik és korrodálja a hajtóművet és a golyóscsapágyakat. A legegyszerűbb megoldás ennek elkerülésére a gumi tömítőgyűrű lenne, de az akkora surlódást okoz, hogy a tengely és a rotor közti tömítésre alkalmazása használhatatlanná teszi az orsót. Csak a mágnesekkel együtt alkalmazott mágnesezhető olaj nyújtja az elvárt tömítő hatást. Hosszú évekre volt szükség a kutatás és fejlesztés terén, mire sikerült a horgászorsók számára egy ilyen színvonalú tömítési megoldást kidolgoznunk. Ez a folyékony tömítés a MAG SEALED nevet kapta.

U.T.D.: Az Ultimate Tournament Drag fék grantálja a fékrendszer mindenkori teljes kontrollját, finom állíthatóságát, a fékerőt, valamint a szuperfinom és egyenletes zsinórengedést.MAGFORCE: Messzemenőkig precíz dobófék rendszer, mely megakadályozza a dob túlpörgését. Kontrollálja a dob forgási sebességét a dobófázis első felében, amikor rendszerint a leggyakrabban túlpörög a dob. Azután automatikusan csökkenti az ellenállást, ami nagyobb dobótávot tesz lehetővé, hiszen akkor már kisebb ellenállás hat a dobra.SPEED SHAFT: Egy speciális konstrukciónak és golyócsapágyak célzott alkalmazásának köszönhetően a dobok forgási ellenállását drasztikusan csökkentettük.

DIGI GEAR: Gépi esztergálású, számítógéppel tervezett, rendkívül precíz és erős hajtómű a legnagyobb terhelésre. A kerekek fogainak felszíne tízszer precízebben megmunkált, mint a szokványos hajtómű-fogaskerekeké.AIR METAL: A váz és az oldalburkolat, melyek a hajtóművet tartják, Air Metal magnéziumból készülnek a lehető legnagyobb fokú stabilitás, terhelhetőség és alacsony tömeg érdekében.RACSNIS CSILLAGFÉK: Aligha létezik szebb hang annál a finom, zizegő racsnihangnál, ami a forgó dobból érkezik, amint fárasztás közben zsinórt húz le róla a hal. A DAIWA megoldása tökéletes, úgy van kialakítva, hogy az elérhető dobótávot semmilyen módon ne befolyásolja hátrányosan.
A MAGFORCE 3D rendszere Önre bízza, milyen közel érjenek a mágnesek a dobhoz, mennyire legyen határozott a fékező hatás. A kapcsoló segítségével egészen egyszerű a finomhangolás, 3 lehetőséggel:
MAX BRAKE (MAX FÉKERŐ)
ALLROUND (ÁLTALÁNOS)
LONGCAST (TÁVDOBÁS)

Maximális fékerő beállítása - sokat segít ellenszélben és nagyméretű csalik dobásakor. Meggátolja a dob túlpörgését. A mágnesek mérsékelt fékhatása. A dob így gyorsabban és tovább pörög - ideális beállítás a normál szituációkra és közepes méretű műcsalikhoz. A legkisebb fékhatás. A dob a három alapbeállítás közül ennél ér el legnagyobb sebességet. Ideális ha kisméretű csalikkal nagy távolságra kívánunk dobni.


Forrás: Daiwa.com
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk