0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Szezonkezdő akció Thermo ruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Hírek

Dupla áron váltható a második balatoni területi horgászjegy

Több horgász is jelezte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt felé, hogy már május derekára-végére elérte a 100 db-os kvótát, amit a balatoni éves jegyével megtarthat a darabszám-korlátozás alá eső halfajokból. Számukra a második területi jegy az eredeti ár kétszereséért váltható meg.

A Balatoni Horgászrend 13. pontja alapján „A felnőtt horgász az éves területi jeggyel az év során összesen 100 db darabszám-korlátozással védett halat tarthat meg. A kvóta elérésekor a második területi jegy emelt áron váltható, harmadik jegy váltására viszont nincs lehetőség! ”

A MOHOSZ választmánya V-62/2016. számú határozatában írja elő az alábbiakat: „Annak számára, aki a helyi horgászrend engedélyezett lehetőségeként második éves területi jegyet szándékozik váltani ugyanarra a halgazdálkodási vízterületre az újabb területi jegy csak kétszeres áron adható ki.”

Ezzel az elvvel Társaság is egyet ért. Aki saját maga és családja számára étkezési célból viszi haza a zsákmányát, annak elegendő éves szinten a 100 db darabszám-korlátozással védett („nemes”) hal. Akit azonban bármely más cél vezérel, azt nem szeretnék támogatni ebben a tevékenységében.

A második területi jegy váltására kizárólag személyesen, keszthelyi vagy siófoki ügyfélszolgálati irodában van lehetőség telefonos időpont egyeztetés után.

Forrás: balatonihal.hu
  • Tipikus húshorgászat, jégzajlás után 2-3 hónap alatt 100 jó halat kivenni a vízből, az már üzlet szerű húshorgászat...nem is adnék nekik második területi jegyet!
    Minkó Lajos2017.06.12. 22:38:14Tetszik
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk