0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Hírek

Ezt nézze! Ekkora lapátorrút még nem fogtak itthon

Különleges látványt nyújtó, lapátorrú tokhalból sikerült horogra akasztani egy rekordméretű példányt a napokban Magyarországon.

A méretes, 23,3 kg-os, 120 cm hosszú lapátorrú tokhalat a Nógrád megyei Maconkai-víztározó és tórendszer árulkodó nevű Rekord-taván fogta ki Szikora Gábor. A pecás ezzel alaposan megdöntötte a korábbi abszolút tórekordot, amit eddig az a horgász tartott, aki 2015-ben kifogott 16,40 kg-os lapátorrú tokhalat.

De hogy kerül ide?
A Wikipédia szerint a lapátorrú vagy kanalas tok a Mississippi-völgy lakója. Főleg magában a Mississippiben él, de megtaláljuk nagy mellékfolyóinak alsó szakaszán is. Különösen gyakori az alsó Mississippi-csatorna nagy, tó alakú kiöblösödéseiben. Romániai és bulgáriai halastavakban tömegesen tenyésztik (Romániában 1992 óta). Kiszabadulva a Duna Vaskapu-szoros alatti szakaszán is megjelent. A 2000-es évek második felében már a Duna Vaskapu fölötti szakaszán is megjelent. Oroszországban most tervezik tömeges telepítését halastavakba. Néhány magyar horgásztóba is betelepítették.


Fotó: maconka.hu


Hatalmas példánnyal büszkélkedhet.

Forrás: civishir.hu
  • Gratula
    Gerbel István2018.03.04. 17:03:52Tetszik
  • Csodaszép hal, kíváncsi lennék hogyan küzd fárasztás közben. :)
    Minkó Lajos2018.02.21. 16:43:35Tetszik
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk