0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Egyéb

Gubanc ellen gubancgátló!

Előketartó házilag - A soron következő írást azoknak ajánlom, akik szeretnek otthon barkácsolni. A következőkben egy előketartót készítek, melyet nagyon praktikusan zsinórok tárolására használt dobból állítok elő.Eszközök:
Körülbelül 8-10mm vastag polifoam darab.
1 db tároló dob
Mérőszalag vagy vonalzó
Tapétavágó
Erős kétoldalú ragasztó, esetleg pillanatragasztó
Nagyfejű gombostű
Filctoll


Lássunk is hozzá:Bármilyen dob megfelel, de a nagyobb átmérőjű és szélességű a legmegfelelőbb.Mérjük meg a dob két perem közti távolságát.Mérjük fel a polifoamra, és filctollal jelöljük meg.Majd vonalzó mellett vágjuk egyenesre.Ha éles tapétavágóval dolgozunk könnyedén elvághatjuk.Az egyik oldalára kétoldalú ragasztó csíkot teszünk. Ha a ragasztónk szélesebb vágjuk méretre.A felkerült ragasztó csíkot jól nyomkodjuk rá.Az egyik végét vágjuk derékszögűre.Mielőtt levennénk a ragasztó védőlapját a dobon egy pontból kiindulva ……tekerjük körbe,majd filccel jelöljük be a következő vágási pontot.A vonalzót körülbelül 40-45 fokban tartsuk, és vágjuk picit alá, ferdére.Íme az így kapott szalagunk.Húzzuk le a ragasztóról a védőfóliát,…és erősen rányomva…kezünkben körbeforgatva ragasszuk fel a dobra!Készen is vagyunk! A horog hegyét a polifoam puha szivacsába nyomjuk, az előkezsinórunkat egyszerűen körbetekerhetjük, ha esetleg hosszú, akkor többször is. Majd rövidszárú gombostűvel rögzítjük a másik végét.Az elkészített tartónk szélességétől függően bármilyen méretű és kialakítású horgot az előkehossztól függetlenül tárolhatunk.


Tipp:

A kétoldalú ragasztót a végeknél kombinálhatjuk pillanatragasztóval, de mindenképpen tegyünk próbát, nem marja e meg a polifoamunkat!
Az elkészített előketartó előnye, hogy előkéink legyenek bármilyen hosszúak, „törés nélkül” tárolhatóak, különösen igaz ez a fluorocarbon előkékre. Kis helyen elfér, valamint a horgunk hegye teljesen védve van.

Kellemes időtöltést, jó barkácsolást kívánok!

Írta: Kerékgyártó Lajos
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk