0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Versenyek

III. METHOD FEEDER OB 1. SELEJTEZŐ

Végy egy jó zsinórt”

Hosszas felkészülés vezetett az Országos bajnokság elődöntőéig.
Bizonyára sokan követitek bejelentkezéseinket, ahogy hétről hétre szebbnél szebb halakat fogunk a Palotavárosi felső tavon Vivivel.
Nagy népszerűségnek örvend kis hazánkban a method műfaj, ezt mi sem bizonyítja jobban mint, hogy 180 fő nevezett, amit a Magyar Országos Horgász Szövetség 3*60 fős elődöntőre bontott, és minden elődöntőből az első 20 versenyző jut be az augusztusi döntőbe, ami szintén ezen a tavon lesz megrendezve.

Eljött a nagy nap, regisztráció reggel.

60 fő nevezett be, ebből 57 jelent meg.
Érezni lehetett a feszültséget a levegőben, alig várta mindenki a sorsolást. A korábbi tapasztalatokra alapozva itt a szélső helyek inkább hátránnyal indulnak, mint a belső helyek, így mindenki azért imádkozott csak nehogy szélen üljek!
Az első fordulóban a 18-as helyet sikerült kihúznom, ami az átlagostól pont egy paraszthajszálnyival jobb, de semmi esetre sem kiemelkedő, viszont elkerültük a szélét.
Szuper irány a placc!
Országos versenyeken szigorú limithez van kötve a verseny, ez azt jelenti, hogy egy 12 literes vödörbe bele kell férnie minden etetőanyagnak,csalinak, aromának,dipnek stb. alle zusammen.

Apropó etetőanyag!
Ez egy igazi 1000 arcú tó, nincs két egyforma hétvége, így ami egyik héten működött, szinte biztos , hogy következő héten nem fog. Ilyen ez a pop szakma .
A verseny előtti napok megdöbbentő eredményeket mutattak! Ami egész idáig működött, na azt pont bent is hagyhattuk az autóban, és ki sem bontottuk.

Nagy versenyek előtt a halak eltelnek az ízekkel, ezért egy sima alap pontyos etetőanyagra építettük a taktikát, amit a helyzethez mérten ízesítettünk és egy kis maggal dúsítottunk, ha jártok, felénk az üzletbe egy két apróbb titkot szívesen megosztok veletek.

Na de egy kicsit a pecáról is essen szó.
Mélységmérés.
Mindenhol ugyan annyi idő alatt süllyed a kosár. Olyan mint egy terítetlen asztal. Gyerünk akkor terítsük meg!
09:50 szól a duda.
50 méterre alapoztunk és a többi versenyző is, hozzánk hasonlóan cselekedett.
Feszített víztükör, szikrázó napsütés, nádi rigó , megvagyunk. Kezdődhet a verseny.
Az első 1 órában felváltva hallom a partszélben csobogó halak merítését. Nem szeretem ezt a hangot. :)
Mire feleszmélek a botom spicce C ben jelez- kapás van Atti! Kicsit elbambultam, de szerencsére egy 5 kg forma pikkelyes landol a hálóban + még vagy 3 kisebb.
Kezdeti felindulás után gyors visszaesés, a nap tűz, a rigó csak mondja, de a spicc mozdulatlan. Valamit tenni kell!
Nem mindig csak a favorit helyekről lehet nyerni.
Egy tudatos felkészüléssel a rosszabb helyekről is lehet kiemelkedő eredményt elérni. Keresni kell a halat. Aki keres az talál, viszont tudni kell megfogni is.
A tavon folyamatos versenyek miatt sajnos a halak szája sérült, ezért rengeteg a halvesztés. Az én választásom még is egy szakáll nélküli 10 es horogra esett, melyet 20-as Stroft monofil damilra kötöttem.
Csalikban nehéz kiemelni bármelyiket is, mert a szivárvány összes színével fogtunk halat, és ha leragadtunk egy csalinál, akkor bizony a halak is bagóztak ránk.
Nem finomkodtam a szerelékemmel, 25-ös fekete STROFT Color feeder zsinór volt a lelke a cájgnak. Ha meg kellett húzni a dobást és 70 métert kellett dobni tömött kosárral, akkor is bírta az általam leginkább kedvelt UNI KNOT csomót.
Az első fordulóban 13 db halat fogtam ami 33 kg volt, szerencsére 4db. nagyobb testű halat is fogtam aminek az összsúlya 20 kg volt + az apróbbak.
Szektor 1!
Nagy az öröm és persze fülig ér a szám.

A második nap reggelén kis malőr a sorsolásnál, majd kétszer húzom ki szinte ugyan azt a helyet tó másik oldalán.
39-es.
Hát volt már jobb is.
De van egy diófám árnyékkal, nádi rigóval és persze mosolygós vidám szomszédokkal.
Itt meg szeretném megragadni az alkalmat, és megköszönöm szomszédomnak a korrekt hozzáállást melyet irányomba tanúsított. Köszönöm Bagi Zoli!
Ugyan is a method szabályzat szerint, ha két szerelék összeakad miközben hal van a horgon, és partig nem szabadulnak egymástól a szerelékek, úgy a hal érvénytelen.
Jobb oldali szomszédommal két esetben is összeakadtam fárasztás közben, amit szó nélkül , és szákolás előtt szerencsére szabad utat kapott mindkettőnk szereléke.
A verseny második napján több kapással szembesültünk és még szorosabb eredmények születtek, ami azt is jól mutatta, hogy több hasonló képességű ügyes kezű horgász ült egy szektorban.
A versenyen több olyan kritikus pont volt, amikor úgy éreztem nagyon rosszul állok, és mindenki fogja a halat csak én nem.
De minden verseny addig tart ameddig le nem fújják, és jelen esetben egy utolsó fél perces hallal előztem meg szomszédomat, amivel ismét sikerült szektor 1 helyezést elérnem.
32 kg-val és összetettben 65 kg fogott súllyal a második helyet szereztem meg, azonos pontszámmal, de kevesebb fogott súllyal lemaradtam a dobogó legfelső fokáról.

Hosszú és fárasztó időszakon vagyunk túl, de dolgozunk tovább és találkozunk a Döntőben.
Köszönöm a sok bíztatást, amit tőletek kapok!
Végezetül pár fotó :Forrás: mohosz.hu

üdv: Atti
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk