0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Versenyek

III. Method Feeder Országos Bajnokság, 2018 - 20 mp-re a Bajnoki címtől!

Véget ért a Method Feeder Országos Bajnokság, egész évben ezt vártuk, erre gyúrtunk.
Imi barátom és csapattársam szavait idézve, "Minden egyes nap más és más ezen a vízen."
Betört a nyári kánikula, és ezzel egyenes arányban változott a halak étvágya is.
Az erjesztett, fermentált etetőanyagok és magvak döntője volt ez a mostani, aki halas jellegű etetőanyaggal próbálkozott, sok jóra nem számíthatott.

A felkészülési napok során többféle etetőanyagot próbáltunk, nem bíztunk semmit a véletlenre , így egy 4-5 napos felkészülés előzte meg a várva várt döntőt.
A natúr kukorica pogácsa (TTX) szinte minden jó pontyos keverék alapja, sose marad otthon, mi is készültünk pár zacskóval.
Természetesen próbálkoztunk édesebb ízvilággal, illetve fokhagymás, és májas etetőanyagokkal is, amit különböző aromákkal, és színes magokkal dúsítottunk, viszont nem értünk vele el átütő sikert.
Az egyik délután azonban megjött az isteni szikra a helyi halőr személyében, aki készségesen válaszolt minden kérdésünkre, innen is hálás köszönet Veres Attilának!
Részletesen rádöbbentett minket, hogy nem minden esetben kell messzire horgásznunk ahhoz, hogy eredményesek legyünk.
Nem haboztam sokat, az elmondottak alapján próbáltam egy olyan távolságot kiválasztani, ahol még a halak biztonságban érzik magukat az etetésen nappali fényviszonyok között, és mégse kell órákat várni, hogy kicsalogassuk őket egészen a lábunkhoz.
A választás 17-20 méterre esett.
Nem töprengtem sokat, bontottam pár zacskó előre bekevert tejsavas erjesztésű etetőanyagot, amit további tejsavas magmixszel dúsítottam.
Az etetést nagyméretű alagút kosárral, majd később bordás távdobó kosárral végeztem, amivel viszonylag nagy mennyiségű vegyes keverékét tudtam bejuttatni.Forrás: mohosz.hu

Véleményem szerint a gombócok által okozott hang nem hogy nem zavarta, épp ellenkezőleg, figyelemfelkeltő hatással volt az amúrok kapókedvére, ezt mi sem bizonyította jobban, bedobás után közvetlen 1-2 percen belül érkeztek a kapások.
Ahogy napról napra közeledett a verseny, egyre inkább körvonalazódott bennem melyik út lesz a helyes.
Több esetben 30-40 percet, olykor egy egész órát kellett várnom, hogy a nagyobb testű, óvatos halak az etetésemre merészkedjenek, azonban minden esetben érdemes volt türelmesen várni, figyelni a jeleket, apró buborékokat, amik mutatták a halak érkezését.
A tó minden részén működött az alábbi távolság és technika, apropó felszerelés!
A kapások rettentő intenzívek, elég egy röpke pillanat kihagyás, és a botunk a tó közepén lambadázik, így célszerű egy minőségi hátsó bottartó fejet választani, amiben kényelmesen „ül” a botunk.
A heavy botok most pihentek, ellenben előkerültek a medium botok, amire az átlagnál vastagabb 0,25 –ös zsinórok kerültek.
A lágy botokra azért volt szükség, hogy a hirtelen megugró halak kirohanásait megfelelő erőtartalékkal és rugalmassággal kidolgozza .
A felszerelésünk összeállt, és megvolt az elképzelés, hogy mivel szerezhetünk meglepetést ebben a 60 fős döntőben.
Volt, aki a taktikáját kárászra illetve apróbb halakra alapozta, a nagy meleg viszont megpecsételte a halak kapókedvét és ezzel egyidejűleg a horgászok is hosszú percekig figyelték meredt tekintettel a feeder bot spiccét.
Egy pár szót ejtenék a versenyről is.
A Method Feeder Országos Bajnokság döntője 3 forduló alapján dől el ki lesz a magyar bajnok.
A döntő 6x10 fős szektorokba kerül megrendezésre, a szektorok egymással szemben lévő 5 helyekkel lettek kialakítva.
Limit: egy fordulóban maximum 12 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, pelleteket, aromákat, dipeket (!), és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt. A versenyen felhasználható etetőanyagnak, aromának, szemesnek, csalinak egy 12 literes vödörben el kell férnie.
Az én limitem 8 liter tejsavas erjesztésű etetőanyagból, illetve 4 liter tejsavas magmixből állt.
Bizonyára sokan gondoljátok, hogy a csaliknak varázs ereje van, és minden versenyhorgásznak van egy féltve őrzött titkos csalija, aromája, ”tutija”.
Ez a verseny most nem erről szólt, fújhattuk büdössel, édessel, fluo spray-vel vagy épp színezhettük pirosra gombócainkat, a halak rá se bagóztak.
Egyértelműen az erjesztett vonal hozta a legstabilabban a halat számomra mind a 3 fordulóban, és külön öröm számomra, hogy ezt viszonylag közel parthoz tudtam kivitelezni.
A csalimban nincs titok, a sokak által kedvelt Sonubaits Ozing csalijaival horgásztam végig az egész hetet.
Az egész héten tudatosan nagy halra készültem, amiből kivétel nélkül minden nap sikerült 50-60 kg-ot fognom versenykörülmények között.

A három forduló összetett eredménye alapján :
Ifj. Sipos Gábor 2018. Method Országos bajnoka! 4 pont 163740 g
2. Debrődi Attila 4 pont 163300 g
3. Németh Balázs 6 pont 122630 g
A 3 nap összetett eredménye alapján pontrendszer szerint dől el ki lesz a bajnok, amennyiben megegyezik a pontszám, úgy a több fogott súly dönt.
Közel 60-70 napot horgásztunk idén csapattársammal, és amolyan mini team- ként araszolgattunk hétről hétre.
Sajnos a mérleg egyszer erre, egyszer arra billen.
4 ponttal zártam 3 fordulót, rengeteg új embert ismertem meg, és örülök, hogy itt lehettem.
Hazudnék, ha azt mondanám, 160 kg-os fogásnál nem fáj 40 dkg-al kikapni, de közhelyesen fogalmazva, ilyen a horgászat.
Az Ország egyik legjobb pecásától sosem szégyen kikapni, főleg egy döntőben, ahova már eljutni is nagy szó volt számomra, illetve a 33 fokos hőség már csak olaj volt tűzre.


Forrás: mohosz.hu

Forrás: mohosz.hu
Az utolsó percben egy közel 5 kg-os amúrt sikerült akasztani, amit dudaszó után pár másodperccel sikerült csak partra terelnem, viszont a versenyszabályzat szerint az a hal számít bele a fogott súlyba, amely a dudaszó elhangzása után a parton van, sajnos erről lecsúsztunk.
Azonban csüggedésre nincs okom, második lettem az országos bajnokságon és fülig ér a szám. 
Köszönöm a rengeteg üzenetet és, bíztatást.
Remélem, találkozunk mihamarabb a parton.

Üdv: Atti
xfish.hu
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk