0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Nyár eleji akciók Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Bojlis

Ismeretlen vízen


A hidegfront bekövetkeztével 2016. július 7-én bizakodva látogattam el, a számomra ismeretlen Görcsönyi horgásztóra. A tó területe körülbelül 5 hektár, átlagmélysége 1,8 méter. A helyieket megkérdezve kettő fontos információról szereztem tudomást. Az egyik, hogy a tóban élő pontyok nagy része 1,5-2 kg-os, a másik, hogy a vízben található karók az egykori gödröt jelzik. Ezek mostanra megteltek iszappal, de a tó medrének többi része kemény. Ezeknek az információk tulajdonában úgy döntöttem hogy megkeresem egy 120 grammos ólommal az iszapos és kemény rész találkozását a mederben, amely a parttól körülbelül 50 méterre volt.A horgászatot az egyik botomon Imperial Baits Monster Liver 16mm-es csalijával kezdtem meg egy gumikukoricával kikönnyítve és 3 centiméterre elengedve a horogtól, a kisebb pontyok elkerülése végett.A másik botra pedig az Osmotic Oriental Spice alapanyagból készült fokhagymás 18mm-es bojlit tettem fel szintén egy szem gumikukoricával kikönnyítve és bepasztázva kínáltam fel a pontyoknak.

Az etetésre pedig mindegyik fajta bojliból egy-egy marékkal csúzliztam be.
Az első pontyra nem kellett sokat várni, ami egy komótos húzós kapással jelentkezett. 20 perces fársztás után sikerült a szákba terelnem ezt a gyönyörű 9,50 kg-os tükörpontyot.

A kapás után megint csúzliztam mindkét fajta bojliból fél-fél marékkal, hiszen megpróbáltam kevés etetéssel is idecsalogatni az itt élő pontyokat. Az első kapás után egy kisebb halraj vonulhatott el előttem amiből sikerült is négy darab 2 kg körüli pontyot becsapni a saját készítésű fokhagymás bojli segítségével. A kisebb halak megfogása után úgy döntöttem hogy 18mm-es fokhagymás bojli helyett egy 24mm-es bojlit teszek fel a gumikukorica mellé. A döntésem után egy körülbelül 3 órás kapástalan időszak következett, amit egy kiskacsa társaságában töltöttem.Ezt a kapástalan időszakot egy erősen húzós kapás szakította meg. Sajnos, mire a botomhoz értem a hal megkerülte kétszer a vízben lévő karót, ezért a halőr segítségét kellett kérnem. Elindultunk csónakkal a karó irányába, azonban amikorra odaértünk a hal már kiszabadította magát a horog fogságából. A parthoz érve, amikor szálltam ki a csónakból, jelentkezett egy újabb kapás. Körülbelül 7-8 perces fárasztás után sikerült kiemelni egy 4,60 kg-os pontyot is.


A tökéletes akadás


A horgászatomból már csak kettő óra volt vissza de még reménykedtem egy 5 kg fölötti ponty kifogásában, ebben a kis pontyokkal teli vízben. Hamarosan jelentkezett is egy újabb kapás, amikor ráemeltem a botra egyből éreztem hogy nem egy kapitális méret, de azért nagyobb 2 kg-nál. 10-15 perces fárasztás után sikerült a pontybölcsőbe fektetni ezt a szép 5 kg feletti példányt.Rettenetesen boldog voltam hogy egy számomra ismeretlen vizen sikerült egy napon három darab olyan pontyot fogni amiből itt a horgászok nagyon keveset fognak. Ezt a sikert sikerült betudni a jó minőségű bojlinak vagy a hidegfront bekövetkeztének is, azonban a napnak még nem volt vége. Tartogatott még meglepetést a számomra. 10 perccel a horgászatom tervezett vége előtt egy füstölős kapás után egy körülbelül 20 perces fárasztás után sikerült ezt a gyönyörű 9,20 kg-os pontyot kifogni, aminek egy kissé különös, kiflire hasonlító testalakja volt.Örömteli volt a számomra hogy a saját készítésű fokhagymás bojli és a Monster Liver mire nem képes egy ilyen tavon, ezen is látszik, hogy a minőségi bojli fontos egy horgászat során. Remélem tudtam segíteni, hogy egy ismeretlen vizen mit kell tenni egy cél elérése érdekében és ezeket majd a jövőben kamatoztatni is tudja.

Kulcsár Kevin
Imperial Baits Hungary
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk