0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Szezonkezdő akció Thermo ruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Bojlis

Kis Heni Carp Team Sopron egy régi bányatavon.Kis Heni Carp Team Sopron
egy régi bányatavon.

Július 08 – 10-ig lehetőséget kaptunk egy kavicsbányai pecára. A tó évtizedek óta létezik, de már nem bányásszák. A víz kezelőjétől kaptunk némi információt, de fogalmunk se volt, hogy mi vár ránk. Péntek reggel indultunk útnak és bő egy óra utazás után, meg is érkeztünk Kardos Péter rel a vízpartra. A látvány lenyűgöző volt, igazi vadregényes környezetben, egy szigettel a közepén és mindenhol belógó fákkal dúsított tó tárult a szemünk elé. Gyors kipakolás után, már csónakba is vetettük magunkat. Mindkettőknek a sziget volt az első gondolata, ezért azt vettük célba. A szélétől először kavics, egy pár méteren, utána homok és végül 15-20 cm es iszap. A tapogatórúd segítségével áttapogattuk a sziget felénk eső részét, saroktól sarokig. Kimagasló törést vagy dombot, púpot nem találtunk. Szépen lassan tört le a partoldal. 60 cm ről 2,5-3 m ig. Kettő bóját a sekélyebb kavicsos részre, kettőt pedig a homok – iszap határra helyeztünk el. Itt olyan 2,5 m es vizünk volt. Ezután következett az alapozó etetés, ami főtt magvakból, bojliból és pelletekből állt. A hajszálra Rubin Red, Monster Crab, Fűszeres és Májas bojlik kerültek. 4 bot 4 íz. Ezeket egy kis popuppal vagy gumikukoricával balanszíroztuk. Természetesen mind a saját bojliaink közül. Elhelyeztük a végszerelékeket és következett a táborépítés. Bő 6 óra elteltével jelentkezett az első bajuszos barátunk. A Rubin Redre éhezett meg. Nem volt egy nagy súlyú hal, de a színezete és ereje lenyűgöző volt. Éjjel a Monsterre volt egy jelentkező, ezt leszámítva némák voltak a jelzők. Kora reggel aztán újra táplálkozni kezdtek a pikkelyesek…Jó pár darab után ismét vízre szálltunk és nagyobb mennyiséget etettünk. Jöttek kisebbek - nagyobbak vegyesen az aranysárgától egészen a feketéig. Kivétel nélkül egészségesek és érintetlenek voltak. Peti jelzője elfüstölt, a ráemelés után elégedett vigyorral az arcán, rám nézett „na ez nem a 4 kg ós kategória”.Ugrás a csónakba és gyerünk a hal után…Bő 30 perces küzdelem után pillantottuk meg aranysárga pikkelyeit, amit a nap fényének ereje még szebbé varázsolt. Sikeres szákolás után, vissza a partra. A mérleg nagy boldogságunkra 10,90kg t mutatott. Folyamatos locsolás mellett készítettünk pár képet, a horog által ütötte seb fertőtlenítése után, engedtük is vissza a saját közegébe. Nagyszerű érzés egy ilyen igazi vad pontyot a kézben tartani. Másfél órával később az én jelzöm is megszólalt, kézbe véve a botot már tudtam, hogy jó hal lesz. Csónak és már hasítottuk is a hullámokat a hal irányába. Ő is mint Peti hala küzdött a végtelenségig. Sikeres szákolás után irány a part. A mérleg itt is átlépte a 10 Kg –os határt.10,85kg.
Hihetetlen egy ilyen vadvízen, ilyen rövid idő alatt 2 db 10+ ost a kézben tartani. Nagyon boldogok voltunk és tudtuk, jó úton haladunk. A kifogott halak mindegyike engedte magából a magot a matracon. A rettentő hőség miatt nagyon nagy figyelmet fordítottunk a halak locsolására és hűtésére. A bölcsőket is folyamatosan vizeztük. Ilyen időszakban nagyon fontos, hogy megvédjük a testüket a hőtől és pár év múlva ismét horogra bírjuk csalni Őket egy pár kép erejéig. Éjjel kevésbé, nappal viszont annál nagyobb aktivitást mutattak a víz lakói. Próbáltunk egy szelektálóbb előkét készíteni, dupláztuk a golyókat és elhagytuk a könnyítést. De néhány Dévérnek nem okozott gondot a dupla 22 es vagy a dupla 28 as bolji sem. Szelektálni se nagyon tudtunk vele, mert ugyan úgy húzták a kopoltyúsok 4 és 8 kg között. Vasárnap 14:00 h ig tartott a túránk. Ez idő alatt 23 db Pontyot sikerült ideiglenesen a bölcsőbe helyeznünk. 3,5kg tól 10,90 kg ig. A Táj szépsége, a halak színvilága magával ragadott bennünket. Biztosak vagyunk benne, hogy visszatérünk. Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani Németh Gyulának, hogy lehetőséget kaptunk erre a horgászatra.

Írta:
Balogh János & Kardos Péter

Üdvözlettel:
Kis Heni Carp Team Sopron
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk