0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Őszi akcióink Thermo ruha akció
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Hírek

Megőrülnek a rengeteg haltól a horgászok Angliában

A halterepről elszabadult pisztrángok miatt túl jó a kapás.

60 ezer pisztráng szabadult ki egy haltelepről és került az Avon-folyóba, alaposan felháborítva a hampshire-i horgászokat. Szerintük ugyanis ez kiöl minden izgalmat a sportból. Andy Browne-nak például egyetlen reggelen 52 kapása volt. – Nem vagyok valami nagy rajongója a pisztrángnak. Odaajándékozom őket a szomszédomnak, vagy a macskámnak lesznek majd remek vacsorái – panaszolja.


Russell Cheyne / Reuters


A horgászok gyakorlatilag abban a pillanatban fognak valamit, ahogy a horog vizet ér. A pisztrángokat ráadásul tilos visszadobni, mivel eredetileg nem honosak ebben a folyóban. Így a helyiek egy ideig el lesznek látva hallal.

A horgászok azért is haragszanak a betolakodó tározói halakra, mert azok valószínűleg elpusztítanak más, kisebb fajokat, mint a bodorka vagy a búzaszemű keszeg, amiből így is egyre kevesebb van az Avon-folyóban, viszont a horgászok nagyon kedvelik.

– Ezek a pisztrángok jórészt túl készségesen akadnak horogra. A horgászok pont azt élvezik, hogy túljárnak a hal eszén, az ilyen tározói halaknak azonban nincs valami sok eszük, amint meglátják a csalit, bekapják. Ez nagyon frusztráló – magyarázza egy helyi sportember.

A halászati és vadvédelmi hatóságok megpróbálják eltávolítani a halakat, de mivel több kilométer hosszan szóródtak szét az egész folyóban, ez gyakorlatilag lehetetlen. Egyelőre arra biztatnak mindenkit, hogy fogjon ki annyi pisztrángot, amennyit csak tud - írja a Daily Mail.

Forrás: nol.hu
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk