0
Kosár
Belépés
Regisztráció
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Hírek

MILYEN IDŐJÁRÁST JELEZNEK A HALAK,BÉKÁK, MADARAK,ROVAROK?

Az állatok rendkívül jó időjárás előrejelzők, nézzünk néhány példát, melyik állatra érdemes odafigyelni?1. Béka

Megfigyeléseim szerint ha esténként a békák hangosan brekegnek, kuruttyolnak, elhúzódó enyhe, melegebb idő várható.

Március végén, április derekán ha a békák este csendben vannak, hallgatnak, akkor akár reggeli fagy is bekövetkezhet.

2. Halak

Ha nyári napokon ha azt látjuk, hogy a halak a víz felszínén úsznak, nagy valószínűséggel esős idő jön, ami egyébként valós megfigyelés, és lehet rá alapozni.

Eső, zivatar közeledtével hirtelen lecsökken a légnyomás, a vizek mélyebb rétegeiből több oxigén áramlik ki, így a túlságosan oxigén dús víz miatt a halak nem képesek elég levegőhöz jutni, így kénytelen a víz felszínére úszni. Érdemes megfigyelni, nagyon megállja a helyét!

3. Fecske

A fecskék hazánk leggyorsabb repülő madarai, és egyben költöző madarai, akár 220 km/h sebességgel képesek repülni.

Eső előtt megemelkedik a páratartalom, és ekkor repülnek alacsonyan a fecskék, ennek természetesen nem az az oka, hogy szárnyuk elnehezedik, viszont zsákmányállataik szárnya már annál inkább, így a rovarok, melyek a fecskék fő táplálékát képezik alacsonyabb pályán közlekednek, így a fecskék is kénytelenek zsákmányukért “leereszkedni”.

4. Rovarok

A rovarok az emberhez hasonlóan melegvérű élőlények.

Eső előtt sokkal jobban csípnek, és agresszívabbak, ha a légnyomás esik másként párologtatnak, a szagok ilyenkor jobban terjednek, például dezodorok használata nem ajánlott tópartokon, a darázs például kifejezetten agresszív eső előtt különböző illatokat “érezvén” de a szúnyogok, és legyek is csípnek eső előtt.

Forrás: idojosdas.hu
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk