0
Kosár
Belépés
Regisztráció
0
Évindító akció Crazy camping akciók
Van egy cikkem, feltöltöm most!
Versenyek

nádasparti móka verseny módra


A helysorsolás és a hely elfoglalása fél 7-re zajlott le, ami nekem a második beállót jelentette. Kicsit féltem tőle, mert az előző versenyen, amit szerveztünk itt nem ment a hal. Ennek ellenére azt gondoltam: Ez van, alkalmazkodni kell a körülményekhez és ki kell használni a lehetőségeket. 
 
Kezdésnek kipakoltam a szokásos felszerelésem, ez 2-3 feeder botot és  1match botot jelentett. Az alapozásnál még kicsit gondban voltam, mert jobbnál jobb nádfalakat rejt ez a víz, ezért nehéz a döntés melyik hely válik be végül. 
 
Fél 8kor elkezdődött a verseny. 1bottal, spombal kezdtem etetni a parttól körülbelül 70 méterre. Match bottal feltérképeztem a területet keresve valami akadó mentes egyenletes szakaszt. Ahogy kész lett minden indulhatnak befele az ágyúk. 
 
 
Nincs kapás- nincs kapás, szokásos verseny dilemma, amit én elképzelek az biztos nem úgy fog működni. Ezért más etetést is kellet alkalmaznom lecserélni a csalikat puha csalikra.
Amíg a feeder botomat átszereltem, valamivel finomabb módra - kisebb kosár, kisebb horog - és kötöttem a horgot 1-2x rápillantottam az úszóra. Egyszer csak gyanússá vált nekem, hogy nem látom a fekete antennát. A bot befeszül és a hal szeretné magáévá tenni a felszerelésem.

 


Egy rendkívül erős halba akasztottam meg, 20-25 percig nem láttam mekkora lehet. Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy itt a Nádason hihetetlen izmos halak élnek. 
 
 

 
Végre megmerítettem és egy 3.8kg ponty akadt a horgomra. Na nem is rossz kezdés! 
 

 
A halat megfogva hasonló technikával próbáltam még fogni másikat. Mégsem adott, de e közben a feeder is elfüstölt. 
 

 
Ez nem volt akkora, mint az elődje. Sebaj ő is jó súlyban van!
 

 
Közben figyeltem a szomszédokat ,hogy nekik megy e hal ,de nekik sem ment igazán. A kapások elcsendesültek, finomítani kellett. Úszós boton semmi kapás nem volt, jöhetett a 2db feeder bot. 
Mérlegelés előtt még sikerült 2db kárászt becserkésznem. 
 


 
Egy átlag fogás 
 

Vezetek idáig, ezért fent kell tartanom a stratégiát és nem hagyni,hogy valaki megelőzzön.
 
 
8 kép 
 

A pontyok kezdenek leállni ,de sosem lehet tudni, lehet, hogy az egyik boton hagytam 2 szem fűzött tengerit. A másikkal meg elkezdtem csemegekukoricával, illetve csontival horgászni.
 
Hihetetlen szép kárászok kezdek el jönni, ezek 20-90dkg között vannak. El lehet velük bohóckodni és gyarapodik a súly is. 
 
5óra fele még sikerült fognom 1 szép fogast is ,de ez most nem az ő napjuk nem számít bele a versenybe 
 
Fél 6-kor elkezdődtek a mérlegelések, amit izgatottan vártam, hisz a mellettem lévő versenyző is sikeresen húzta kifele a halakat. 
 
Én következek, 12.70 kg-nál jártam, még volt a hálóba 3db kárász. A súlyom vele így felment 15kg felé. Összesen 22 db halat fogtam beleértve a törpeharcsákat is.  
 
 
Felpakolom felszerelésem megvacsorázunk  majd jöhet az eredmény hirdetés. 
 
 

 
Sikerült megnyernem a versenyt. Ez egy új bekezdés hisz ezen a vízen gyakorlatilag mindig 2. helyezést érek el egyéniben vagy csapatban. Megtört a jég? :) 
 
Zárásképp: jó volt a víz, lehetett volna jobb is , de ilyen a horgászat, nem mindig az van, amit mi szeretnénk :) 
 
Írta:Kakuk Róbert 
 
Fotó:Kiss Dóra 
   0   0 Ft Megrendelem
A kosár tartalma:
Kosár
Vásárlás folytatása Tovább a pénztárhoz
Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk